Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Διδασκαλία της έννοιας της δίκαιης μεταχείρισης μέσω της κηπουρικής.

 Τα φυτά μπορούν να δείξουν πώς διαφορετικοί άνθρωποι χρειάζονται διαφορετικά πράγματα για να αναπτυχθούν και πώς οι έννοιες της δίκαιης μεταχείρισης και της ισότητας είναι διαφορετικές.

«Δεν θα τους συγχωρέσω ποτέ» – Παιδιά γονιών influencer που είδαν τη ζωή τους να γίνεται ‘περιεχόμενο’

Αν αναζητήσετε το όνομα της Claire στο διαδίκτυο θα βρείτε φωτογραφίες της ως παιδί, αντικείμενα προς πώληση με το πρόσωπό της και ένα κανάλι στο YouTube με εκατομμύρια συνδρομητές και εκατοντάδες βίντεο με αυτήν και μέλη της οικογένειάς της. Στα βίντεο, η Claire από μικρό παιδί γίνεται έφηβη. Στο Instagram, οι θαυμαστές σχολιάζουν ότι τους λείπουν τα βίντεο «από τα παλιά». Μερικές φορές την αναγνωρίζουν στο δρόμο και της ζητούν φωτογραφίες. Συνολικά, το κανάλι της οικογένειας στο YouTube έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο προβολές, αλλά αν ήταν στο χέρι της Claire, κανένα από τα βίντεο δεν θα υπήρχε online, διαβάζουμε στην teenvogue.

Η συμπεριληπτική τέχνη στην εκπαιδευτική διαδικασία

Πώς ένας πίνακας ζωγραφικής ή μια φωτογραφία που αποτυπώνει την Αρχιτεκτονική του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου μπορεί να γίνει εργαλείο στην Αρχιτεκτονική;

Πόσες φορές ως μαθητές δεν αδιαφορήσαμε και δεν σκυλοβαρεθήκαμε γιατί δεν κατανοήσαμε τα Μαθηματικά, τα ημιτόνια και τις χημικές ενώσεις και ζωγραφίζαμε σχήματα σε λευκό χαρτί αδιαφορώντας για τη γνώση; Πόσες φορές δεν σκεφτήκαμε αν υπάρχουν άλλοι διδακτικοί τρόποι, πιο ελκυστικοί, για να κατανοούμε τη σχέση των μαθημάτων με την ίδια τη ζωή μας και το περιβάλλον;

ΠΑΜΑΚ: Υβριδικό συνέδριο για την υποστήριξη της υγείας ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό

Διήμερο υβριδικό συνέδριο στην αγγλική γλώσσα με τίτλο «Βέλτιστες και αναπτυσσόμενες πρακτικές για την υποστήριξη της υγείας και της ευζωίας των ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό», θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως και διά ζώσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου 2023.

Ο 32χρονος Alex είναι ο πρώτος άνθρωπος με ποσοστό αναπηρίας 76% που τερμάτισε σε Μαραθώνιο

Μια ιστορική στιγμή έζησε ο Μαραθώνιος της Βαρκελώνης, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία έκοψε το νήμα του τερματισμού ένας άντρας με ποσοστό αναπηρίας 76%. Ο 32χρονος Alex Roca, με εγκεφαλική παράλυση, τερμάτισε σε χρόνο 5:50:51, εκπληρώνοντας έτσι ένα όνειρο ζωής.

European Money Quiz 2023 - Τρείς τάξεις από σχολεία της περιφέρειας στις πρώτες θέσεις

Τρείς τάξεις από σχολεία της περιφέρειας αναδείχθηκαν στις πρώτες θέσεις του έκτου Εθνικού Διαγωνισμού Γνώσεων για το Χρήμα "European Money Quiz", που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) στο πλαίσιο της εθνικής συμμετοχής, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, στο θεσμό της "European Money Week" της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και στον θεσμό της "Global Money Week" του ΟΟΣΑ.

Στον Δήμο Λαγκαδά η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

Στον Δήμο Λαγκαδά πρόκειται να βρεθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), που στόχο έχει την ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

30 σχολεία στη Χαλκίδα γίνονται φιλικά για ΑμεΑ

Ράμπες και χώροι υγιεινής (WC) για ΑμεΑ κατασκευάζονται σε 30 σχολικές μονάδες στη Χαλκίδα, μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Δήμο Χαλκιδαίων.

Το έργο, συμβατικού ποσού 296.047,44 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, αφορά στην κατασκευή – ανακατασκευή ραμπών, για την διευκόλυνση της πρόσβασης ΑμεΑ σε εισόδους και αύλειους χώρους των σχολικών κτιρίων, καθώς και στην πλήρη ανακαίνιση – νέα κατασκευή των WC AμεA, σε συνολικά 30 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων του προγράμματος IPAT στην Ελλάδα

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου και το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ σας προσκαλούν στην καταληκτική εκδήλωση και διάχυση αποτελεσμάτων του προγράμματος Integrative Parents’ Autism Training (IPAT). 

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ημερίδα: «Μένουμε σχολείο! Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία»

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 διοργανώνεται ημερίδα με τίτλο «Μένουμε σχολείο! Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία» στα πλαίσια του έργου "Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία".