Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Καλό μήνα!

                      

Βλέπουμε: «Ο δρόμος προς το σχολείο: 199 μικροί ήρωες»


Καλοκαιράκι και βλέπουμε στο #ertflix το ντοκιμαντέρ «Ο δρόμος προς το σχολείο: 199 μικροί ήρωες».

Μια μοναδική σειρά ντοκιμαντέρ που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2013, καλύπτει ολόκληρη την υδρόγειο και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Μήπως το παιδί χρειάζεται εργοθεραπεία;

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι για να μάθει το παιδί σας να κάνει «καλά» γράμματα, να συνηθίσει να συγκεντρώνεται σε ό,τι κάνει, να δοκιμάζει νέες γεύσεις, θα μπορούσε να βοηθηθεί από κάποιες συνεδρίες εργοθεραπείας; Πιθανώς όχι. Κι αυτό επειδή, αν και οι περισσότεροι έχουμε ακούσει για την εργοθεραπεία, δεν γνωρίζουμε –όσον αφορά το παιδιατρικό της κομμάτι– ποια παιδιά θα μπορούσε να βοηθήσει, ούτε βέβαια και με ποιον τρόπο. Τι μπορεί να κάνει ένας εργοθεραπευτής; Να εντοπίσει τις δυσκολίες του παιδιού, να διερευνήσει τις αιτίες τους και να το βοηθήσει να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να καταφέρνει ό,τι και τα παιδιά της ηλικίας του.

Γυαλιά ηλίου για παιδιά: Με ποια κριτήρια θα πρέπει να τα επιλέξετε;

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητο αξεσουάρ τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς προστατεύουν τα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Τα παιδιά μάλιστα, έχουν μικρότερη ποσότητα χρωστικής στην ίριδα του ματιού, με αποτέλεσμα η ακτινοβολία του ήλιου να είναι για αυτά ακόμα πιο επικίνδυνη.

Κοροναϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» και τα παιδιά – Κάτω των 15 ετών το 1/3 των κρουσμάτων στην Κρήτη – Πότε αρχίζει ο εμβολιασμός εφήβων στην Ελλάδα

Προβληματισμό έχει προκαλέσει το προφίλ των κρουσμάτων στην Κρήτη που φέρουν τη μετάλλαξη Δέλτα και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τα 20.

Συγκεκριμένα μεγάλο μέρος των κρουσμάτων με το παραλλαγμένο, μεταδοτικό στέλεχος είναι παιδιά με την συρροή να εντοπίζεται σε νηπιαγωγείο.

Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές. Με τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι φτιάχνοντας το δικό τους έργο τέχνης, εμπνευσμένο από τα εκθέματα του μουσείου.

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Παραολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων - Μεταξύ αυτών δύο πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα

Τη συμμετοχή έξι αθλητών στην Παραολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων που θα ταξιδέψει στο Τόκιο επιβεβαιώνει σήμερα με ανακοίνωσή της η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή. Μεταξύ αυτών θα είναι και δύο αθλητές που ζουν στην Ελλάδα, ο Ιμπραήμ Αλ- Χουσεΐν και η Αλία Ίσσα.

Σύλλογος Γονέων «ο Σωτήρ»: Προβλήματα στέγασης των δομών Ειδικής Αγωγής στην Κω

Η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση είναι θεσμοθετημένη στην Ελλάδα από την δεκαετία του 1980. Νόμος του 2008 προβλέπει τη συνεκπαίδευση όλων των παιδιών, με και χωρίς δυσκολίες στα ίδια σχολεία, κάτι που προϋποθέτει αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και γενναία χρηματοδότηση (για υποδομές, πρόσληψη και επιμόρφωση εκπαιδευτικών), και το οποίο βρίσκεται μακριά από τη σημερινή πραγματικότητα. Οι δομές της Κω έχουν αρκετές δυσκολίες και ανάγκες, εδώ θα αναφερθούμε στο κτιριακό.

Δράμα - Εμβολιασμός: Συγκινεί το avatar 7χρονης με υποκείμενο νόσημα

Μέσα από οκτώ προτάσεις, σε ένα βίντεο 35 δευτερολέπτων, ένα 7χρονο κορίτσι με υποκείμενο νόσημα, περιγράφει την κατάσταση που βιώνει τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του. Η φωνή της μικρής μαθήτριας από τη Δράμα, βγαίνει από τη μορφή ενός άβαταρ που έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Είναι η έκκληση που απευθύνει στους πολίτες, με έναν ιδιαίτερο ψηφιακό τρόπο, να εμβολιαστούν.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

1) Ποιες είναι οι πιο σημαντικές ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου για την Αναβάθμιση του Σχολείου και την Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών:

Ελευθερία – Αυτονομία σχολείου:
Ελεύθερη επιλογή βιβλίου στα σχολεία (πολλαπλό βιβλίο)

Αλλάζουν οι χάρτες: Το National Geographic ανατρέπει όσα μάθαμε στο σχολείο

Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο μεγάλωσαν μαθαίνοντας τα βασικά της γεωγραφίας: Η γη έχει επτά ηπείρους και τέσσερις ωκεανούς.

Όμως τώρα, όλα όσα μάθαμε ανατρέπονται.

Το National Geographic, ένας από τους διασημότερους και σημαντικότερους «παίκτες» στη χαρτογραφία, ανακήρυξε επίσημα την ύπαρξη και ενός πέμπτου ωκεανού. Ο όγκος νερού που περικλείει την Ανταρκτική ονομάστηκε Νότιος Ωκεανός. 

Δύο διακρίσεις για το ΠΑΜΑΚ και το ρομποτικό του δημιούργημα


Η Ελλάδα στην κορυφή της κατάταξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής First Lego League 2021

Μία παγκόσμια διάκριση κατάφερε να φέρει για την Ελλάδα η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής Futurelab από την Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του Πέτρου Περλαντίδη Παπαδόπουλου, που απαρτίζεται από 7 μαθητές, ηλικίας 14 έως 16 ετών, κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του Robot Game (Robot Performance Award) στο FLL Open Greece 2021.