Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Το δικό μας μάθημα!

Όχι, μπορεί να μην είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα της Δ’ Δημοτικού. Αλλά φροντίζουμε να τα προσαρμόζουμε στις ανάγκες και τις δυνατότητές μας και κάθε μέρα γινόμαστε ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. Και μπορεί πριν από τρία χρόνια να φάνταζε αδύνατο, σήμερα όμως πλέον διαβάζουμε απλά κειμενάκια και γράφουμε λέξεις και προτασούλες. Και ας μην μιλάμε καθόλου. Και ας έχουμε άπειρες στερεοτυπίες. Και ας δαγκώνουμε, φτύνουμε και γρατζουνάμε όταν δεν περνάει το δικό μας και όταν ζοριζόμαστε. 



Κάθε μέρα κάνουμε σταθερά ένα βηματάκι μπροστά! 

Και για εμάς αυτό είναι ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός - Νηπιαγωγός
MEd - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Πειράζει που το παιδί έχει φανταστικό φίλο;

Είτε το παιδί σας επιμένει ότι ο φίλος του χρειάζεται τη δική του καρέκλα στο τραπέζι είτε το ακούτε να μιλάει με έναν φανταστικό φίλο όποτε βρίσκεται στο δωμάτιο μόνο του, προτού ανησυχήσετε πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φανταστικοί φίλοι είναι αρκετά συνηθισμένοι στην παιδική ηλικία. Μάλιστα, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από τη δημιουργία φανταστικών φίλων.

«Επουλώνοντας τις… ψυχικές πληγές του σεισμού» η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με γονείς

Την υλοποίηση κύκλου διαδικτυακών υποστηρικτικών συναντήσεων για γονείς σχεδιάζει το Κέντρο Πρόληψης Σάμου, «Φάρος», θέλοντας να διευκολύνει την πρόσβαση στις υπηρεσίες και στις δράσεις του, μέσα στις παρούσες συνθήκες του γενικού απαγορευτικού και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στις συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom μπορούν να συμμετέχουν γονείς νηπίων, παιδιών κι εφήβων κι από τα τρία νησιά του νομού Σάμου.

Τι οπλίζει το χέρι των εφήβων απέναντι στους γονείς τους;

Η αποτρόπαιη δολοφονία της 50χρονης μητέρας από την Αγία Βαρβάρα σόκαρε την κοινή γνώμη όταν έγινε γνωστό ότι οι δράστες είναι τρεις ανήλικοι, μεταξύ των οποίων και η 15χρονη κόρη της άτυχης γυναίκας, η οποία, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο και άκουγε τις φωνές της μητέρας της.

Συγκρότηση διαπεριφερειακών διαδικτυακών τμημάτων μαθητών ευπαθών ομάδων Α/θμιας &και Β/θμιας Εκπαίδευσης

Δείτε την εγκύκλιο απόφασης συγκρότησης διαπεριφερειακών διαδικτυακών τμημάτων μαθητών ευπαθών ομάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από τη Γενική Γραμματέα Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής εδώ.

Τα παιδιά και το προσωπικό της Πόρτας Ανοιχτής σας εύχονται ένα μακρύ ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις

Η πανδημία του Covid-19 και τα συνεχιζόμενα μέτρα για την αντιμετώπισή της, έχουν δυσκολέψει σημαντικά την ζωή όλων μας. 

Σε αυτές τις τόσο πρωτόγνωρες μέρες, που όλοι κάνουμε ένα καινούργιο ταξίδι ζωής, τα παιδιά και το προσωπικό της Πόρτας Ανοιχτής θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον κόσμο, μέσα από τους αθάνατους στίχους του Καβάφη.

4ο Φεστιβάλ Ταινιών select respect

Για το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα
Για τέταρτη φορά το Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect έρχεται στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά διαδικτυακά, με προβολές και συζητήσεις στην ιστοσελίδα του Δικτύου και της πλατφόρμας Festhome, από τις 19 έως και τις 22 Νοεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδω.

Νένα Χρονοπούλου: «Έχω προσευχηθεί ώρες, μέρες ατελείωτες έξω από μία εντατική για να ζήσει ο γιος μου»

Η ανάρτηση της ηθοποιού στο Facebook για την καθημερινότητα του γιου της Χρήστου, με αφορμή την απόφαση λειτουργίας των σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εν μέσω καραντίνας
Με μία μακροσκελή όσο και εξομολογητική ανάρτησή της στο Facebook, η Νένα Χρονοπούλου διατυπώνει δημόσια την άποψή της ύστερα από την κυβερνητική απόφαση να εξακολουθήσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, παρά την εφαρμογή της καραντίνας.

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται σήμερα, Τρίτη 17/11/2020, τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατηγορία των αθλητών το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ σε όλα τα σχολεία του δήμου Χαλανδρίου

Στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης, προχωρά ο δήμος Χαλανδρίου. Η πρόταση που είχε κατατεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος "Φιλόδημος ΙΙ", εγκρίθηκε κι έτσι το έργο μπαίνει μπροστά.

Προβλέπει την κατασκευή 28 ραμπών AμεA και 29 χώρων υγιεινής AμεA στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, με σκοπό την ανεμπόδιστη, αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση των ατόμων σε αναπηρικό αμαξίδιο ή εμποδιζόμενων ατόμων γενικότερα. Ο δήμος θα καλύψει με ίδιους πόρους την όποια οικονομική διαφορά προκύψει, αν τελικά το ποσό χρηματοδότησης δεν επαρκέσει για την εξ ολοκλήρου εκτέλεση του έργου.

Κοροναϊός : Ολο και περισσότερες χώρες ανά την Ευρώπη κλείνουν τα σχολεία

Τα σχολεία κλείνουν σταδιακά σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η ορμή του δεύτερου κύματος του κοροναϊού ματαιώνει τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να κρατήσουν ανοιχτή τη σχολική εκπαίδευση. Την ίδια ώρα, μελέτες δείχνουν πως οι μαθητές και τα παιδιά γενικότερα μολύνονται συχνότερα από τον κοροναϊό σε σχέση με ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Λέβεν (Βέλγιο) που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, «τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον ιό απ’ ό,τι αρχικά πιστευόταν» και, μολονότι τα σχολεία δεν φαίνεται να είχαν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διάδοση του πρώτου κύματος, δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη μολύνσεων στο σχολείο. Ειδικοί επισημαίνουν πως έχουμε φθάσει σε μια κατάσταση κατά την οποία «η λειτουργία του σχολείου καθίσταται δραστηριότητα υψηλού κινδύνου για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους παππούδες».

ΕΕΛΛΑΚ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην δράση αναδιανομής φορητών υπολογιστών για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛ/ΛΑΚ προσπαθεί να καταγράψει τις ανάγκες και την εθελοντική προσφορά που υπάρχει προκειμένου να συγκεντρωθούν φορητοί υπολογιστές που δεν χρησιμοποιούνται, να διαμορφωθούν με το κατάλληλο λογισμικό ανοιχτού κώδικα (Linux, Libre Office, Firefox κλπ.) για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης και να διανεμηθούν σε οικογένειες που τους έχουν ανάγκη. 

Τηλεκπαίδευση: Ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Γυμνασίου - Πώς οι αιτήσεις

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας ακόμη και μέσω τηλεκπαίδευσης θα έχουν οι «αδύνατοι» μαθητές σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Η ευκαιρία αυτή δίνεται στους μαθητές των Γυμνασίων εδώ και χρόνια και αφορά στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.