Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Καλοκαιρινό καθάρισμα!

Λίγο πριν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά, κάθεσαι να οργανώσεις το υλικό σου, να πετάξεις ό,τι δεν χρειάζεσαι και να ετοιμαστείς για νέες προκλήσεις.

Μετά από 18 χρόνια δουλειάς ο χώρος του γραφείου είναι ασφυκτικά γεμάτος. Για να επιβιώσεις πρέπει κάτι να φύγει! Αλλά τι;

Τζέσικα Κοξ: Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο χωρίς χέρια που πιλοτάρει αεροπλάνο

Γεννημένη χωρίς χέρια, η Τζέσικα Κοξ είναι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που έμαθε να πιλοτάρει αεροπλάνο με τα πόδια της, για να ξεπεράσει τους φόβους της.

«Το να πετάς στους αιθέρες είναι η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, δύναμης, ανεξαρτησίας», λέει. Και στην αναζήτηση αυτής της ανεξαρτησίας ουδέποτε σταμάτησε να σκέφτεται τις αντιξοότητες…

Στα θρανία εν μέσω κορωνοϊού- Τι θα ισχύει για τηλεκπαίδευση, ΑΕΙ και προσλήψεις αναπληρωτών

Με μόνα δεδομένα, μέχρι στιγμής, ότι το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς θα χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και ότι η χρήση μάσκας θα είναι εκτεταμένη σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συνεχίζονται οι διεργασίες στο υπουργείο Παιδείας εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τις αρχές της χώρας και δεν θα μπορούσε να λείπει από τον γενικότερο σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας το υπουργείο Παιδείας.

Ο 11χρονος χορευτής από τη Νιγηρία μετά το viral βίντεο πήρε υποτροφία για το American Ballet Theatre

Μια υποτροφία για το American Ballet Theatre έλαβε ο 11χρονος χορευτής από τη Νιγηρία που εμφανίζεται σε βίντεο να χορεύει μπαλέτο ξυπόλητος στη βροχή. 

Το βίντεο, που έγινε viral, το είδαν ιθύνοντες του American Ballet Theatre και του προσέφεραν μία θέση σε μία από τις κορυφαίες σχολές χορού στον κόσμο. 

«Εκεί όπου ζω δεν υπάρχουν άντρες χορευτές μπαλέτου σαν εμένα. Όταν ο κόσμος βλέπει μπαλέτο, σκέφτεται πως είναι μόνο για κορίτσια, δεν γνωρίζουν πως δεν είναι μόνο για κορίτσια. Ο τρόπος που θέλω να με βλέπουν είναι όταν χορεύω να ξέρουν πως υπάρχει άντρας χορευτής μπαλέτου», δήλωσε ο 11χρονος, Anthony Mmesoma Madu. «Κάνω μπαλέτο επειδή λατρεύω τον χορό. Το συναίσθημα που με κατακλύζει είναι σαν να ονειρεύομαι», προσθέτει. 

Όπως εξηγεί, όταν έμαθε πως το βίντεο με τον ίδιο να χορεύει έχει γίνει viral στα social media, χάρηκε «πάρα, πάρα πολύ». «Θαυμάζω πολύ τον δάσκαλό μου που με διδάσκει. Όταν χορεύει, νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος, σαν να χόρευα εγώ», λέει ο Anthony. 

Το βίντεο του 11χρονου να χορεύει μπαλέτο ξυπόλητος στη βροχή έχει γίνει viral, συγκινώντας μέχρι και διάσημους σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Βαϊόλα Ντέιβις. 



Πηγή: www.lifo.gr

Ανακοίνωση προγράμματος Braille στη Θεσσαλονίκη

Σας ενημερώνουμε ότι από 21 Αυγούστου 2020 έως και 18 Σεπτεμβρίου 2020 θα δεχόμαστε αιτήσεις για τα νέα μαθήματα εκμάθησης γραφής & ανάγνωσης Braille που θα ξεκινήσουν αρχές Οκτωβρίου.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 3 μήνες και τα μαθήματα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα με διάρκεια 2 ώρες & 1/4. Αμέσως μετά την λήξη των μαθημάτων θα συμμετέχετε στις εξετάσεις πιστοποίησης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, το οποίο χορηγεί αποκλειστικά την μοναδική και αναγνωρισμένη (ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ) πιστοποίηση.

Σημαντική ανακάλυψη από ερευνητές του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου της Padova για τη νευροεκφυλιστική οπτική ατροφία.

Αφορά σε νέο μηχανισμό παθογένεσης της νευροεκφυλιστικής οπτικής ατροφίας, μιας ανίατης κληρονομικής ασθένειας που οδηγεί σε απώλεια όρασης.

Πρόσφατη έρευνα στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και στο Πανεπιστήμιο της Padova, της Ιταλίας, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο Nature Communications, ένα από τα πιο έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αποκαλύπτει ένα κρίσιμο ρόλο για τη διαδικασία ανακύκλωσης των μιτοχονδρίων του κυττάρου, που αποκαλείται μιτοφαγία, στην παθογένεση της Αυτοσωμικής Επικρατούς Οπτικής Ατροφίας (Autosomal Dominant Optic Atrophy; ADOA).

Ο μαθητής που είπε όχι σε χαρτζιλίκι... 464.995 ευρώ

Ο καθένας έχει αναρωτηθεί τι θα έκανε αν έβρισκε στον δρόμο ένα πορτοφόλι με πολλά χρήματα, πόσω μάλλον υπό τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών, οι οποίες σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό έχουν επηρεάσει τους περισσότερους. Η απόκτηση ενός μεγάλου ποσού από τη μία στιγμή στην άλλη θα συνιστούσε πειρασμό για τον καθένα, ενώ θα έλυνε δια μαγείας οικονομικά προβλήματα με τα οποία άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, όλοι έχουμε βρεθεί ή θα βρεθούμε αντιμέτωποι στη ζωή μας. Στον αντίποδα, η σκέψη για αυτόν που τα έχασε και πιθανώς να τα είχε ανάγκη εξίσου με εμάς ή ακόμη και περισσότερο, λειτουργεί ανασταλτικά, θέτοντας μας ενώπιον ενός μεγάλου ηθικού διλήμματος. Θα υπήρχε όμως αυτό το δίλημμα αν ο… απρόσεκτος κάτοχος των χρημάτων ήταν κάποιος απρόσωπος φορέας, όπως το κράτος, και όχι κάποιος άνθρωπος με τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια προβλήματα με εμάς;

Βίντεο: «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» παραμένουν συγκινητικά ακόμα και χωρίς τα «συναισθήματα»

Ενα πρωτότυπο cut της ταινίας αφαιρεί τις σκηνές με τα συναισθήματα και αποδεικνύει πως η ταινία της Pixar παραμένει απίστευτα συγκινητική. Ακόμα και χωρίς αυτά.

Από τον Πάνο Γκένα

Οι ταινίες της Pixar μας έχουν συνηθίσει σε ευρηματικά σενάρια που υποθάλπουν ενήλικες ευαισθησίες μέσα από ένα πολύχρωμο περιτύλιγμα ανήλικης απεύθυνσης. Στο πρωτότυπο «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» οι Πιτ Ντόκτερ (δημιουργός του «Ψηλά στον Ουρανό» και «Μπαμπούλας Α.Ε.») και Ρόνι Ντελ Κάρμεν, φέρνουν κυριολεκτικά τα μέσα-έξω, και αφηγούνται μία τραχιά - για τα δεδομένα της Ντίσνεϊ - ιστορία ενηλικίωσης.

Κοροναϊός : Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στον κόσμο

Οι αρχές και οι εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο καταβάλλουν προσπάθειες για να καταστεί δυνατή με ασφάλεια η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Εκφράζονται αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσον τα παιδιά μεταδίδουν ή όχι τον νέο κοροναϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ωστόσο αρκετές μεγάλες έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγάλη πλειονότητα των παιδιών που μολύνονται από τον κοροναϊό εμφανίζουν πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με τους ενήλικες, ενώ οι πρώτες έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί δεν είχαν εντοπίσει ισχυρά στοιχεία ότι τα παιδιά συμβάλλουν σημαντικά στην εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Υπουργείο Παιδείας: Την Τρίτη 25 Αυγούστου οι προσλήψεις αναπληρωτών

Με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευματων ανακοινώνει ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25/8/2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις προσλήψεις πρόκειται να συμπεριληφθούν και οι προσλήψεις για την Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (παράλληλη στήριξη).

Πηγή: alfavita