Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η βιβλιοθήκη Λεβαδειάς online στο διαδίκτυο

Η συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδειάς είναι πλέον διαθέσιμη και στο διαδίκτυο μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας "ΑΒΕΚΤ e-opac", που αναπτύσσει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Χρήσιμο κλινικό εργαλείο η ηλεκτρομυογραφία για όσους έχουν εγκεφαλική παράλυση

Χρήσιμο κλινικό εργαλείο για τους ασθενείς με εγκεφαλική παράλυση κι όχι απλά …χάσιμο χρόνου αποτελεί η ανάλυση ηλεκτρομυογραφικών δεδομένων πριν και μετά την επέμβαση, καθώς αφενός μεν δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η ενεργοποίηση των μυών δεν άλλαξε (υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που αλλάζει), αφετέρου δε η εικόνα της επέμβασης που δίνει στον ασθενή η ηλεκτρομυογραφία είναι πληρέστερη και θα τον βοηθήσει στη μελλοντική επαναμέτρηση και καταγραφή της κατάστασης και της εξέλιξής της (ενδεχομένως αυτό ν’ αφορά και την έγκαιρη πρόληψη υποτροπής).

Το χωριό της ΑΒ, στο θέατρο του Ήλιου

Το κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου με τίτλο «Το χωριό του ΑΒ», θα παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο θέατρο του Ήλιου στην Πλάκα τον Οκτώβριο και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Μέθοδοι Εξάσκησης με Διαφορετική Εστίαση της Προσοχής για τη Βελτίωση Της Ικανότητας Λήψης Απόφασης Παιδιών Δημοτικού σχολείου

Στόχος της διδασκαλίας στη Φ.Α. είναι η εκμάθηση κινήσεων, βελτίωση της απόδοσης και της τεχνικής, τακτικής, στρατηγικών και γνώσεων και βελτίωση της επίδοσης. Λίγη σημασία δίνεται από τους Κ.Φ.Α. στη βελτίωση γνωστικών και αντιληπτικών ικανοτήτων που παίζουν καθοριστικό ρόλο ιδιαίτερα σε αθλήματα που εκτελούνται σε μεταβαλλόμενες συνθήκες περιβάλλοντος και ο ασκούμενος πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές.

Πες μου το DNA σου, να σου πω το παιδί σου

Πες μου το DNA σου να σου πω τι παιδί θα φέρεις στον κόσμο: τέτοια τεστ διατίθενται αφειδώς προς πώληση στα... ράφια του Ιντερνετ. Πού όμως τελειώνει η αλήθεια και αρχίζει το ψέμα και από ποιο σημείο και έπειτα η επιστήμη ανοίγει το κουτί της Πανδώρας;

Πέθανε ο ιστορικός, φιλόσοφος Χόμπσμπάουμ

O φιλόσοφος και ιστορικός Ερικ Χόμπσμπάουμ πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Royal Free Hospital του Λονδίνου σε ηλικία 95 ετών , όπου νοσηλευόταν με συμπτώματα πνευμονίας.

Ο μολυβένιος στρατιώτης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, στο Θέατρο Γκλόρια

Το Θέατρο Γκλόρια θα παρουσιάσει το αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με τίτλο «Ο μολυβένιος στρατιώτης» που θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη.

Σεμινάριο: Θεατρικά παιχνίδια απ'όλο τον κόσμο,Βιωματικός αυτοσχεδιασμός και Αφήγηση παραμυθιού

Το θεατρικό παιχνίδι , είναι ένας τρόπος να επικοινωνούμε μέσω των αισθημάτων μας. Είναι μια διαδικασία ανοιχτή σε πολλές ιδέες και τάσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τεχνική σε πολλούς τομείς. Εμπεριέχει έντονα τα στοιχεία της κοινωνικοποίησης, της επικοινωνίας, της δημιουργικότητας αλλά και της ενσυναίσθησης και της αυτογνωσίας, συστατικά πολύτιμα για την πορεία μιας ομάδας. Η αλληλεπίδραση με την τέχνη προάγει το μορφωτικό, συναισθηματικό και επομένως το κοινωνικό επίπεδο μιας ομάδας...

«Η Άγνωστη Ζωή των Άλλων» με διερμηνεία

Πρεμιέρα Προβολής των Ντοκιμαντέρ «Η Άγνωστη Ζωή των Άλλων»
Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 στις 19:30
Goethe-Institut, Ομήρου 14-16
EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Από τις 2 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου

Από την Τρίτη 2 Οκτωβρίου μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου μπορούν οι εκπαιδευτικοί να καταθέτουν τις απόψεις τους για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, απαντώντας ανώνυμα σε ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα, στο θέατρο του Ήλιου

Ο καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα, επιστρέφει στην περιοχή του στην Πλάκα με το Θέατρο του Ήλιου κάθε Κυριακή από τις 7 Οκτωβρίου έως και τις 26 Μαίου 2013.

Φοιτητές σε διαγωνισμό ...καινοτόμων ιδεών

Χρειάστηκαν μόλις 54 ώρες, ο χρόνος αυτός ήταν αρκετός για να βρουν και να αναπτύξουν μία καινοτόμο ιδέα, να σχηματίσουν μία ομάδα με άτομα που πρώτη φορά έβλεπαν, να καταθέσουν επιχειρηματικό πλάνο και τελικά να παρουσιάσουν το πρότζεκτ τους στο κοινό. Αυτός ήταν ο στόχος δεκάδων νέων, οι οποίοι πήραν μέρος το περασμένο Σαββατοκύριακο στο 1ο Start Up Weekend University, αποκλειστικά για φοιτητές.