Κυριακή 14 Απριλίου 2013

"Ανακύκλωση παιχνιδιών" από το Ταχυδρομείο της Σύρου

Παιχνίδια τα οποία έχουν ολοκληρώσει το σκοπό τους και αναζητούν πλέον νέους μικρούς ιδιοκτήτες για να τους δώσουν χαρά και δύναμη αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος μας, θα μοιράσει φέτος το Πάσχα το Ταχυδρομείο της Σύρου, στα παιδιά που φιλοξενούνται από Φορείς και Ιδρύματα Προστασίας και Φροντίδας Παιδιών στο νησί.

Η μουσική «μεγαλώνει» έξυπνα παιδιά

Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου σε μικρή ηλικία επιταχύνει την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων. 

Όπως δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Neuroscience», τα παιδιά που μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο πριν από τηνηλικία των 7 ετών, εμφανίζουν διαφορετικές δομές στον εγκέφαλό τους. Φαίνεται πως σε εκείνη την ηλικία υπάρχει ένα «παραθυράκι», όπου η μουσική εκπαίδευση αλληλεπιδρά με το ρυθμό ανάπτυξης των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών, προκαλώντας έτσι μακροπρόθεσμες αλλαγές στον εγκέφαλό τους.

Πώς μια «ανθυγιεινή» οικονομία ευνοεί την παχυσαρκία

«Η παχυσαρκία είναι ζήτημα ελεύθερης επιλογής - ουδείς εξαναγκάζει κάποιον να παχύνει - αλλά λίγοι είναι ευτυχείς με την επιλογή τους αυτή», γράφει ο αρθρογράφος του ReutersΕντουαρντ Χάντας με αφορμές το διατροφικό σκάνδαλο με την ανάμιξη κρέατος αλόγου και βοδινού, αλλά και τη δικαστική ακύρωση απόφασης του Δημάρχου Νέας ΥόρκηςΜάικλ Μπλούμπεργκ να απαγορευθεί η πώληση αναψυκτικών και άλλων ποτών με ζάχαρη σε συσκευασίες μεγαλύτερες των 47 εκατοστόλιτρων.

Μαθητές των Χανίων φτιάχνουν και πωλούν αιθέρια έλαια για να βοηθήσουν παιδιά με καρκίνο

Μια συγκινητική προσπάθεια ξεκίνησαν μαθητές από την Κίσσαμο Χανίων, οι οποίοι έστησαν μια εικονική - συνεταιριστική επιχείρηση για να κατασκευάσουν και να πουλήσουν αιθέρια έλαια με τα έσοδα να διατίθενται για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Επιστήμονες κατέστησαν διάφανο τον εγκέφαλο

Η νέα εποχή του διάφανου εγκεφάλου, χωρίς την παραμικρή ανατομική επέμβαση, έφθασε. Αμερικανοί νευροεπιστήμονες κατόρθωσαν για πρώτη φορά να κάνουν «see-through» τον εγκέφαλο, με μια ειδική χημική τεχνική που καθιστά διάφανους τους ιστούς και επιτρέπει στους ερευνητές να έχουν πλέον μια τρισδιάστατη και έγχρωμη άποψη των νευρωνικών δικτύων, τα οποία λαμβάνουν και στέλνουν τις πληροφορίες.

Μαθήματα αγάπης για τα ζώα στα σχολεία της Λέσβου

Αν η παραδειγματική τιμωρία των δραστών, που κακοποιούν ζώα, είναι ένας τρόπος συμμόρφωσης των ενηλίκων τότε τα μαθήματα στα παιδιά είναι η μόνη μέθοδος που θα μας εξασφαλίσει ότι οι επόμενες γενιές θα σταματήσουν τα εγκλήματα εις βάρος αυτών των ανυπεράσπιστων πλασμάτων.