Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Υπάρχει καλός τρόπος για να μαλώνετε μπροστά στα παιδιά σας.

Σύμφωνα με έρευνα δεν πειράζει να ακούνε τους γονείς τους να μαλώνουν εφόσον χειρίζονται τις διαφορές με εποικοδομητικό τρόπο. Η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Arizona, Olena Kopystynska, μελέτησε το πώς ο τρόπος που χειρίζονται οι γονείς τις μεταξύ τους διαφωνίες/ συγκρούσεις επηρεάζει το γονεϊκό τους στυλ και πόσο συναισθηματικά ασφαλή νιώθουν τα παιδιά αφού γίνουν μάρτυρες τέτοιων συμβάντων. 

Βιβλίο: Η ανάπτυξη της γλώσσας της κοινότητας σε παιδιά από μειονοτικές ομάδες

Το βιβλίο "Η ανάπτυξη της γλώσσας της κοινότητας σε παιδιά από μειονοτικές ομάδες" των Ασπασία Χατζηδάκη και  Χριστίνα Μαλιγκούδη "εστιάζει στο φαινόμενο της ατομικής διγλωσσίας (bilingualism) και, συγκεκριμένα, στους τρόπους με τους οποίους τα δίγλωσσα παιδιά από μειονοτικές ομάδες αναπτύσσουν τη γλώσσα της κοινότητάς τους. Αφορά οικογένειες στις οποίες είτε ο ένας είτε και οι δύο γονείς έχουν ως πρώτη γλώσσα μια άλλη, διαφορετική από την κυρίαρχη στο περιβάλλον γλώσσα («επίσημη»), αλλά επιθυμούν τα παιδιά τους να αποκτήσουν επάρκεια και στις δύο γλώσσες.

Ειδικά Σχολεία και ΕΝΕΕΓΥ-Λ: Ποια σχολεία κλείνουν

Αναλυτικά τα σχολεία που ιδρύονται και που καταργούνται

Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε σε ΦΕΚ τις ιδρύσεις και τις καταργήσεις σχολείων:

α) Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία

Το «Εργασία Μου» είναι ένα πρωτοποριακό ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης ανθρώπων με νοητική αναπηρία σε επαγγελματικές δεξιότητες, που δημιούργησε το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να λάβουν την γνώση και την ειδική υποστήριξη που χρειάζονται ώστε να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Η ΕΣΑμεΑ σχετικά με την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι και ανήσυχοι για τα τραγικά και συγκλονιστικά γεγονότα που βλέπουμε στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και τον αντίκτυπο που έχει αυτό στα άτομα με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με αναπηρία. Όταν ξεκινούν οι εχθροπραξίες, τα άτομα με αναπηρία είναι από τα πρώτα που χάνουν τη ζωή τους και μένουν πίσω στις διαδικασίες λογοδοσίας και τεκμηρίωσης του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των παραβιάσεων του δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Διεθνούς Συμμαχίας Ατόμων με Αναπηρία (IDA).

Μαθητές ανέβηκαν στην κορυφή του Κισσάβου

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα : «Οι εφημερίδες του Πειραιά, γινόμαστε δημοσιογράφοι – παρουσιαστές» για παιδιά στο Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Πειραιά

Το Ιστορικό Αρχείο Δήμου Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους μικρούς Πειραιώτες, προκειμένου να ανακαλύψουν τους θησαυρούς του, συμμετέχοντας στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Οι εφημερίδες του Πειραιά, γινόμαστε δημοσιογράφοι – παρουσιαστές!».

Ημερίδα με τίτλο: «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων» Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2023 στις 09:00 στο Δημοτικό του Κολλεγίου Ψυχικού (Θέατρο Λάτσειου Διδακτηρίου), Παλαιοπαναγιάς, 15351, Κάντζα Παλλήνης 

Δ. Μιχαηλίδου: Η αναπηρία αποτελεί κανονικότητα στην καθημερινότητά μας

Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα που διοργανώνεται από τα Special Olympics Hellas συμβάλλει σημαντικά στην άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.

Πιστά στον στόχο τους να προωθήσουν την Ένταξη ατόμων εντός και εκτός γηπέδων, τα Special Olympics Hellas επισκέφθηκαν την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου την υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, για να της παρουσιάσουν το Εκπαιδευτικό τους Έργο.