Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

8 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πείτε στο παιδί σας ότι έχει Αυτισμό

Αν αναρωτιέστε «Πρέπει να πω στο παιδί μου ότι έχει Αυτισμό;» τότε είστε στο σωστό μέρος. Θα μάθετε γιατί είναι σημαντικό να πείτε στο παιδί σας ότι έχει Αυτισμό.

Κάποια στιγμή, αφού πάρουν τη διάγνωση του Αυτισμού, οι γονείς αρχίζουν να ρωτάνε: «Πρέπει να πω στο παιδί μου ότι έχει Αυτισμό;» Για μένα, η απάντηση είναι πολύ απλή. Ναι, πρέπει οπωσδήποτε να πείτε στο παιδί σας ότι έχει Αυτισμό. Πότε και πού θα το αποφασίσετε εσείς, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να το κάνετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Πείτε του το τώρα, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοινώνει τους βραχείς καταλόγους των βραβείων του για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους (έκδοσης 2019). 

Συγχαίρει όλους τους δημιουργούς και πιστεύει ότι οι βραχείς κατάλογοι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή με τα καλύτερα βιβλία του 2019.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν με τίποτα το καινούριο»

Ο Νίκος Δρίβας είναι τρανς δάσκαλος ολοήμερου σχολείου στην Αθήνα, με πολυετή εμπειρία στην παιδαγωγική τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην ελληνική επαρχία. Μας μίλησε για τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τους «ασφαλείς χώρους» όπου κατάφερε και έζησε όπως ήθελε ο ίδιος, ελεύθερος από τον καταναγκασμό της κοινωνίας και περισσότερο των συναδέλφων του.

Τι σταματά τις συζητήσεις σας με το παιδί;

Ορισμένες φορές οι απαντήσεις των παιδιών μπορεί να είναι μονολεκτικές όταν συζητάτε και να φτάνουν σε τέτοιο βαθμό, που να νομίζετε ότι προσπαθούν να κόψουν την κουβέντα, αποφεύγοντας σας. Ωστόσο, ενδέχεται το παιδί να μην θέλει στην πραγματικότητά να σας αποφύγει αλλά να υπάρχουν άλλα εμπόδια που δυσκολεύουν τις συζητήσεις σας. Ορισμένα από αυτά είναι:

Mένουμε σπίτι: Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δείχνει στα παιδιά πώς θα «φτιάξουν» μόνα τους παιχνίδια από την Αρχαία Ελλάδα

Πώς διασκέδαζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα όταν έμεναν σπίτι; Τα αγαπημένα τους παιχνίδια αναδύονται από τις απεικονίσεις στα αγγεία ή από τα ευρήματα των ανασκαφών και παίρνουν ζωή μέσα από το online πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που δείχνει στα παιδιά πώς να φτιάξουν στο σπίτι.

COVIBOOK: «Κατεβάστε» το βιβλίο που μιλά στα μικρά παιδιά για τον κορωνοϊό απλά και ευχάριστα

Η Ιταλίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Manuela Molina ετοίμασε και διαθέτει δωρεάν online ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο στόχο έχει να μιλήσει στα πολύ μικρά παιδιά (ηλικίας έως 7 ετών) για τον κορωνοϊό με λόγια απλά και ευχάριστα, προκειμένου να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους αυτές τις μέρες χωρίς να αγχωθούν.

Κορονάϊος: τι να προσέχουν παιδιά με καρκίνο

Χρήσιμες συμβουλές δίνει η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) καθησυχάζοντας ότι γενικά τα παιδιά και οι έφηβοι φαίνεται να παρουσιάζουν ήπια λοίμωξη όταν προσβάλλονται από τον κοροναϊό.

Κορωνοϊός παιδιά: Αναβολή των καρδιολογικών επεμβάσεων και επισκέψεων συνιστούν οι ειδικοί

Αναβολή για έξι εβδομάδες των καρδιολογικών επεμβάσεων και επισκέψεων που δεν είναι επείγουσες, συνιστά η Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία.

Καθώς ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται στη χώρα μας, αναβάλλονται η μία μετά την άλλη οι μη επείγουσες ιατρικές υπηρεσίες και πράξεις. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (ECHSA) συνιστά την αναβολή όλων των καρδιολογικών επεμβάσεων και εξετάσεων στα παιδιά, οι οποίες δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα.

Συρία: Ένα εκατομμύριο παιδιά γεννήθηκαν ως πρόσφυγες - Ένας θάνατος κάθε δέκα ώρες

Σχεδόν 5 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και ένα εκατομμύριο εξ αυτών ως πρόσφυγες, ενώ η χώρα βρίσκεται στο έλεος της σύρραξης εδώ και 9 χρόνια, ανακοίνωσε η Unicef.

Τα παιδιά πληρώνουν βαρύ τίμημα σε αυτόν τον πόλεμο, επισημαίνει, σε ένα δελτίο τύπου το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά.

#Μένουμε_σπίτι: 8 online πλατφόρμες μαθημάτων για να αλλάξεις καριέρα

Αν έχει αποδείξει κάτι η ολιγόμηνη παρουσία του νέου κορονοϊού στον πλανήτη και ο αριθμός των νεκρών που αφήνει στο πέρασμά του, αυτό είναι σίγουρα που δεν πρέπει να αστειευόμαστε και να παίρνουμε την κατάσταση αψήφιστα. Πράγμα που σημαίνει ότι εφόσον η κυβέρνηση έχει επιβάλει περιοριστικά μέτρα στην καθημερινότητα όλων μας για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, θα πρέπει και να τα ακολουθήσουμε. 

Για όλους εσάς που θα εργαστείτε από το σπίτι τις επόμενες ημέρες ή απλώς θα παραμείνετε κατ' οίκον, ακολουθούν 8 πλατφόρμες online μάθησης, ώστε να περάσετε εποικοδομητικά τον χρόνο σας. 

Οδηγίες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υπεύθυνη χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών

Οι έκτακτες καταστάσεις στις οποίες καλούμαστε να προσαρμοστούμε, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την επιδημία του κορονοϊού, μεταβάλλουν άμεσα τον τρόπο που εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, ψυχαγωγούμαστε. Σε πρωτόγνωρες συνθήκες σαν κι αυτές, όπου σχεδόν όλη η ανθρώπινη επικοινωνία καλείται να διεκπεραιωθεί μέσα από την τεχνολογία και τις υποδομές της, η τήρηση μερικών απλών κανόνων για την υπεύθυνη και ορθολογική χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, επιτρέπει σε όλους μας να απολαμβάνουμε απρόσκοπτα τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα από αυτά.