Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ανακαλύπτοντας τα δυνατά σημεία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών με Δυσλεξία (και όχι μόνο)

Κατά πάσα πιθανότητα είστε σχεδόν ειδικός στο συγκεκριμένο τομέα, παρά τα όσα πιστεύετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσημα και ανεπίσημα κανάλια προκειμένου να εντοπίσετε τα δυνατά σημεία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών σας. 

Κάντε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις:

Το παιδί μου φοβάται να με αποχωριστεί

Οι γονείς θέλουν να μεγαλώνουν υγιή κι ανεξάρτητα παιδιά που να στέκονται γερά στα πόδια τους. Πολλές φορές όμως, βρίσκονται προ εκπλήξεως αφού τα σχέδια τους ανατρέπονται, όταν το παιδί έχει γίνει αυτοκόλλητο μαζί τους. Δε θέλει να πάει πουθενά χωρίς αυτούς, όταν δεν είναι μαζί τους γκρινιάζει και κλαίει, αντιλαμβάνεται κατευθείαν την απουσία τους και άρα φοβούνται να τους αποχωριστούν ακόμη και για λίγα λεπτά.

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο!

Φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο λειτουργεί κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στους χώρους του Ξενία Επιδαύρου (Μουσείο Κοστουμιών) δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο.

Το ελληνικό σχολείο απέχει από το σεξ

Θέμα ταμπού. Αυτό φαίνεται ότι εξακολουθεί να αποτελεί το ζήτημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, μολονότι τα ποσοστά μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων παραμένουν αμείωτα. 

Παρά τα προοδευτικά άλματα που πραγματοποιεί η κοινωνία τα τελευταία χρόνια, η σεξουαλική αγωγή των νέων επαφίεται κατά κύριο λόγο στα ερεθίσματα που λαμβάνουν από τον κοινωνικό τους περίγυρο και το διαδίκτυο.

Η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο Άντρια Ζαφειράκου φέρνει τις τέχνες στα σχολεία

Η ελλαδικής και κυπριακής καταγωγής δασκάλα τεχνών και υφασμάτων στο κοινοτικό γυμνάσιο του Άλπερτον στο βορειοδυτικό Λονδίνο, σύστησε την οργάνωση Artists in Residence με το χρηματικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που κέρδισε ως «καλύτερη δασκάλα στον κόσμο».

Μία στις τρεις ασθένειες από κολύμβηση προκαλείται στις πισίνες ξενοδοχείων

Μία μέρα στην πισίνα μπορεί να προκαλέσει ασθένειες σε ένα παιδί και οι γονείς οφείλουν να πάρουν τα μέτρα τους. Τα ευρήματα που συλλέχθηκαν από το 2000 έως το 2014 αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν 3 είδη βακτηρίων στις πισίνες των ξενοδοχείων: το κρυπτοσπορίδιο, η ψευδομονάδα και η λεγεωνέλλα.

Οι 64 παθήσεις που “οδηγούν” τους υποψηφίους στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον οποία καθορίζονται οι παθήσεις βάσει των οποίων οι υποψήφιοι μπορούν να εισαχθούν, χωρίς εξετάσεις στα ΑΕΙ.

Εντοπίστηκαν 1.000 νέα γονίδια σχετικά με την εξυπνάδα

Επιστήμονες από αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων επτά Έλληνες, ανακάλυψαν σχεδόν 1.000 νέα γονίδια που σχετίζονται με τη νοημοσύνη, καθώς και περισσότερα από 500 γονίδια, τα οποία σχετίζονται με το νευρωτισμό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Ντανιέλ Ποστχούμα του Ελευθέρου Πανεπιστημίου του 'Αμστερνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics", ανέλυσαν και συσχέτισαν γενετικά δεδομένα και μετρήσεις νοημοσύνης από σχεδόν 270.000 ανθρώπους. Βρήκαν έτσι 205 γενετικούς τόπους (περιοχές του γονιδιώματος), από τους οποίους οι 190 ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά, καθώς επίσης 1.016 συγκεκριμένα γονίδια (τα 939 για πρώτη φορά), που σχετίζονται με τη νοημοσύνη.

Ο Μακρόν βάζει όλους τους 16χρονους της Γαλλίας να προσφέρουν κοινωνική υπηρεσία για ένα μήνα

Η γαλλική κυβέρνηση εισήγαγε ένα σχέδιο επαναφοράς της εθνικής υπηρεσίας για όλους τους νέους ηλικίας 16 ετών. 

Ήταν μια ιδέα που έθεσε ο Εμμανουέλ Μακρόν στην προεκλογική του εκστρατεία ώστε να προωθήσει μια αίσθηση του πολιτικού καθήκοντος και της εθνικής ενότητας μεταξύ της γαλλικής νεολαίας. 

Εκατοντάδες χιλιάδες ανήλικα παιδιά στην υπηρεσία της βιομηχανίας του καπνού

Τουλάχιστον 1.300.000 είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας τα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών που εξαναγκάζονται να εργάζονται κάτω από εξοντωτικές συνθήκες για λογαριασμό της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας. Οι κυρίαρχες εταιρείες στον κλάδο, όπως η βρετανική BAT, υποστηρίζουν πως κάνουν τα πάντα για να εκλείψει το φαινόμενο της παιδικής εργασίας, αλλά εκτενής έρευνα του Guardian αποκαλύπτει πως ολοένα και περισσότερα παιδιά ιδρώνουν, αντί να μορφώνονται, στις καπνοκαλλιέργειες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ινδίας.