Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Απόψεις: Ελένη Σικαβίτσα “Ταξίδι στον κόσμο του σήμερα”

«Μαμά! θα είσαι μια αγράμματη καθηγήτρια αν δεν δραστηριοποιηθείς πλέον ενεργά στο Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!», ήταν τα λόγια της κόρης μου πριν περίπου δύο χρόνια.
Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι στον λεγόμενο κυβερνοχώρο μιας καθηγήτριας της αγγλικής γλώσσας που επί 30 συναπτά έτη πορευόταν με τα μέσα που μέχρι τότε διέθετε η διδασκαλία.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Εργαστήριο Κεραμικής για παιδιά

Κεραμικά εμπνευσμένα από την έκθεση «Παύλος Βασιλειάδης - Περιβάλλοντα», η οποία συνεχίζεται στο Τελλόγλειο, θα κατασκευάσουν παιδιά ηλικίας 6 - 10 ετών.

Κατασκευή: Μαλακό παιχνίδι - κύβος

Είδαμε στο ftiaxto.gr το μαλακό παιχνίδι - κύβο και θελήσαμε να το μοιραστούμε μαζί σας! Για να βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής του κύβου, πηγαίνετε εδώ (η φωτογραφία είναι από το ftiaxto.gr).

Ιστότοπος: Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Δημόσιας Εκπαίδευσης

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Δημόσιας Εκπαίδευσης (ΠΕΕΜΔΕ), ενημερωθείτε για τη δράση της και μεταφορτώστε το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό.

Πες µου πότε γεννήθηκες, να σου πω για τις αρρώστιες σου

Τα µωρά που γεννιούνται την άνοιξη διατρέχουν µεγαλύτερο κίνδυνο από ό,τι όσα γεννιούνται το φθινόπωρο να εκδηλώσουν διάφορα σοβαρά νοσήµατα, σύµφωνα µε βρετανούς επιστήµονες. Ασθένειες όπως τοάσθµα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο αυτισµός, ησχιζοφρένειακαι η νόσος Αλτσχάιµερ σχετίζονται µε την έκθεση τηςµητέρας στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκειατης εγκυµοσύνης, όπως υποστηρίζει ο δρ Ράσελ Φόστερ, επικεφαλής του Τµήµατος Κιρκαδικής Νευροεπιστήµης στο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης.

Συνέντευξη του Βασίλη Αλεξάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη

Το παρακάτω είναι απόσπασμα από τη συνέντευξη του Βασίλη Αλεξάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη (δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Τα Νέα).Είναι αλήθεια ότι οι κουφοί χειρονοµούν στον ύπνο τους όπως εµείς παραµιλάνε; Ναι και έχει και µια λογική διότι ο κουφός στον ύπνο του ποιους ονειρεύεται; Ανθρώπους σαν αυτόν, έτσι δεν είναι; ∆εν θα ονειρευτεί κάποιον µε τον οποίο δεν µπορεί να επικοινωνήσει. Και είναι επίσης αλήθεια ότι τα βράδια κρατάνε ένα φως ανοιχτό, διότι χωρίς το φως δεν έχουν φωνή.