Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη μέρα στα σχολεία του κόσμου – Πώς μαθαίνουν γραφή κι ανάγνωση τα παιδιά παγκοσμίως

Μπορεί τα σχολεία στις περισσότερες χώρες να ξεκινούν την ίδια περίοδο, ωστόσο η πρώτη μέρα διαφέρει ανάλογα με τη χώρα. Αν πιστεύετε πως η γραφή κι η ανάγνωση των ελληνικών είναι μια δύσκολη διαδικασία, μια ματιά στις τάξεις του κόσμου θα σας πείσει πως υπάρχουν και δυσκολότερα.

Ανοίγει ο δρόμος για τη θεραπεία του συνδρόμου Ντάουν;

Μια θεραπεία που φαίνεται ότι μπορεί να θεραπεύσει το σύνδρομο Ντάουν, ανέπτυξαν επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη μελέτη τους, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι εντόπισαν μια ουσία που αποκαθιστά τη βλάβη που υπάρχει στον εγκέφαλο και ευθύνεται για τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο Ντάουν.

Γονείς μη φωνάζετε στα παιδιά σας

Έφηβοι 13 ετών στους οποίους ο γονείς συνήθιζαν να φωνάζουν είχαν περισσότερα συμπτώματα κατάθλιψης σε σχέση με συνομηλίκους που δεν ήταν σε τέτοια πειθαρχία, αναφέρει η έρευνα στο περιοδικό 'Child Development.'

Μύθος η αριστερή ή δεξιά «κυριαρχία» του εγκεφάλου

Είναι το «θεμέλιο» επάνω στο οποίο βασίζονται ατελείωτα τεστ προσωπικότητας, βιβλία που στοχεύουν στο να μας κάνουν… καλύτερους ανθρώπους, αλλά και ασκήσεις για τη βελτίωση της συμπεριφοράς μας - αποδεικνύεται όμως ότι το θεμέλιο αυτό είναι όχι μόνο σαθρό αλλά και… ανύπαρκτο.

Δράσεις για όλες τις ηλικίες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Τις πόρτες της ανοίγει σε λίγες ημέρες η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για να υποδεχθεί τη νέα καλλιτεχνική περίοδο όχι μόνο με παραστάσεις, αλλά και με τα εκπαιδευτικά της προγράμματα για όλες τις ηλικίες, από παιδιά και εφήβους, έως και δράσεις για την τρίτη ηλικία. Προγράμματα διοργανώνονται, επίσης, και για παιδιά με αυτισμό, αλλά και για ενήλικες με κινητικά προβλήματα.

Παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου»

Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, με τη στήριξη της Google και του Saferinternet.gr, φιλοξενεί την παιδική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 μ.μ. στο Βεάκειο, Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς, με ελεύθερη είσοδο.

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά άπορων πολύτεκνων οικογενειών

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι Mαζί για το Παιδί», τα πρώτα τρία Σάββατα του Σεπτεμβρίου οργανώνουν σειρά δράσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τίτλο «ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΣ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ».

Σκοπός της δράσης είναι να συγκεντρώσουμε σχολικά είδη για τα παιδιά άπορων πολύτεκνων οικογενειών, και τα παιδιά της ένωσης «Μαζί για το Παιδί», με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

“Wanna Play?”: Ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ αφιερωμένο στο παιδί

Το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ που οργανώνει το Playroom ονομάζεται «Wanna play?» και πραγματοποιείται την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στον κήπο του six d.o.g.s.