Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Δραστηριότητες για το καλοκαίρι για τα παιδιά με ΔΕΠΥ.

Συνδυάστε τη διασκέδαση με τη δομή για να προσφέρετε στα παιδιά με ΔΕΠΥ το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής τους. Οι γονείς και οι ειδικοί αποκαλύπτουν πώς μπορείτε να ενισχύσετε την εξυπνάδα των παιδιών σας και να αποφύγετε τη βαρεμάρα κατά τη διάρκεια των ημερών του καλοκαιριού. 

Τα παιδιά με Διάσπαση Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ/ΔΕΠ) τα πάνε καλύτερα όταν ξέρουν τι πρέπει να περιμένουν και τι περιμένουν οι άλλοι από αυτά. Αυτό ισχύει κυρίως για τα μικρότερα παιδιά που πολύ γρήγορα αρχίζουν να φωνάζουν ότι βαριούνται όταν δεν συμβαίνει κάτι κάθε δευτερόλεπτο. Επομένως, τι μπορεί να κάνει ένας γονιός για να εξασφαλίσει ότι οι καλοκαιρινές μέρες του παιδιού του έχουν δομή και είναι παράλληλα και πολύ διασκεδαστικές;

5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας (18/6)

Σας ενημερώνουμε ότι και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έθεσε υπό την αιγίδα της τον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (βλ. συνημμένα αρχεία).Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής των ομάδων είναι η 31/5/2017. Οι ενδιαφερόμενοι προπονητές παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να μας βοηθήσουν να διοργανώσουμε τον διαγωνισμό με το βέλτιστο δυνατό τρόπο. Ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου 2017 στο κλειστό γήπεδο Χάντμπολ (ΠΕΑΚ Πατρών – Κουκούλι) με το περιβαλλοντικό θέμα: «Sustainabots: Ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη». Ο Διαγωνισμός έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) και συνδιοργανώνεται στην Πάτρα με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.

Φεστιβάλ Generations (27-28/05/2017)

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ για όλους, μικρούς και μεγάλους, και για όλα, μουσική, χορό, παιχνίδια και δραστηριότητες, θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο 27 και 28/5 στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Λέγεται Generations και συνδυάζει πράγματα που, αντί να απευθύνονται μόνο σε ενήλικες ή μόνο σε παιδιά, απευθύνονται σε όλους. Έτσι λοιπόν, από τις 17:00 μέχρι τις 23:00, θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε μαθήματα τσίρκου για γονείς και παιδιά, δημιουργικά εργαστήρια με μουσική, εξερεύνηση και ζωγραφική και DJ set από δύο από τις επιδραστικότερες φιγούρες στο χώρο της Βρετανικής μουσικής σκηνής, τον Daddy G των Massive Attack (28/5) και τον Andy Smith των Portishead (27/5).