Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Πώς να βοηθήσετε το παιδί με ευαισθησία στα απτικά ερεθίσματα.

Τα παιδιά με διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας μπορεί να παρουσιάζουν υπερευαισθησία ή υποευαισθησία στο άγγιγμα και τα απτικά ερεθίσματα. Αυτό μπορεί να μετατρέψει σε πραγματική πρόκληση πολλά απλά πράγματα, από το φαγητό -με τις τροφές διαφορετικής υφής- μέχρι και το μπάνιο. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας αν παρουσιάζει αυτή την αισθητηριακή ιδιαιτερότητα:

- Προειδοποιήστε το: Όταν πρέπει να το πιάσετε/ να το ακουμπήσετε, βεβαιωθείτε ότι σας έχει δει και εξηγήστε του από την αρχή τι ακριβώς θα κάνετε. Πχ Πείτε του «Πρέπει να λούσω τα μαλλιά σου. Πρώτα θα ρίξω νερό στο κεφάλι σου».

Το 1ο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ έρχεται στην Τεχνόπολη

H Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή διοργανώνει με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών ,της Ο.Σ.Ε.Κ.Α., της BeActiveHellas με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πρώτο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, το διήμερο 30 και 31 Μαΐου 2022.

Έφη Γκουλή: Η παραολυμπιονίκης που ρίχνει γροθιά στις διακρίσεις με το… ένα της χέρι!

Διαπρέπει στην κολύμβηση, αγαπάει τον εαυτό της, αυτοσαρκάζεται, λατρεύει να κοινοποιεί βιντεάκια στον λογαριασμό της στο TikTok και επιλέγει πάντοτε να χαμογελά. Ο λόγος για την παραολυμπιονίκη στα 100m πρόσθιο, στην κατηγορία SB8, Έφη Γκουλή, η οποία είναι ιδιαίτερα ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παραδίδει με τον τρόπο της μαθήματα αισιοδοξίας και αυτοσαρκασμού.

Η ζωή με το Σύνδρομο Prader-Willi είναι μια καθημερινή πρόκληση

Ο Μάιος είναι ο μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το σπάνιο σύνδρομο Prader-Willi (PWS). Όταν πήραμε τη διάγνωση, ο κόσμος μας κατέρρευσε, αλλά βάλαμε σκοπό της ζωής μας πως αυτή η διάγνωση δεν θα γινόταν η μοίρα του παιδιού μας.

Ο γιος μας σήμερα είναι 15 ετών, και τα τελευταία 13 χρόνια δίνει κάθε μέρα μάχες με τη νόσο. Τώρα έχει μεγαλώσει, κι από ένα μικρό παιδάκι, πλέον είναι ένας έφηβος με άποψη, κι εγώ λατρεύω να τον βλέπω να γελάει, ακόμα και να πηγαίνει κόντρα σε ό,τι λέω κι ας είναι κάποιες φορές κουραστικό. Άλλωστε, ποιος είπε ότι η ζωή είναι εύκολη;

Σκύλοι Οδηγοί Λάρα: "Κινητικότητα και προσανατολισμός με λευκό μπαστούνι τυφλών στην Ήπειρο"

Με πολλή χαρά και συγκίνηση, η σχολή "Σκύλοι Οδηγοί Λάρα"ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα "Κινητικότητα και προσανατολισμός με λευκό μπαστούνι τυφλών στην Ήπειρο" που ξεκινήσαμε το σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου στην Άρτα.

Αυτοκτονίες και ενδοοικογενειακή βία στην πανδημία - Το παράδειγμα της Κρήτης

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία κορωνοϊού έχει προκαλέσει αύξηση αγχωδών διαταραχών και κατάθλιψης, ενώ έχει επιδεινώσει τη συμπτωματολογία σε ήδη ψυχικά πάσχοντες. Ο εγκλεισμός κατά την πρώτη φάση, η κοινωνική απομόνωση, οι οικονομικές επιπτώσεις από την αναστολή δραστηριοτήτων και άλλες καταστάσεις που επέφερε η πανδημία είχαν δυσμενείς συνέπειες στον ψυχοκοινωνικό τομέα.

Θεραπευτική κολύμβηση για παιδιά με αναπηρία στα Τρίκαλα

Σημαντική η πρωτοβουλία και η συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων και του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την υλοποίηση προγράμματος για παιδιά με αναπηρία.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Άθλησης για Όλους(ΠΑγΟ),περιόδου 2021-22, οι δύο φορείς υλοποιούν για πρώτη φορά πιλοτικό πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης για παιδιά με αναπηρία στην μικρή πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Παγκόσμια καμπάνια δείχνει γιατί οι γυμνές φωτογραφίες σας δεν είναι ασφαλείς με κανέναν, ούτε καν με τους γονείς σας

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Εξαφανισμένων Παιδιών, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, το AMBER Alert Europe, μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στον τομέα της παιδικής προστασίας και αξιωματικοί επιβολής του νόμου από 28 χώρες σε όλο τον κόσμο ξεκινούν μια νέα εκστρατεία με το σύνθημα «ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ».

Η εκστρατεία είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση γύρω από ένα θέμα που έχει γίνει όλο και περισσότερο δημοφιλές στους ανηλίκους τα τελευταία χρόνια – την κοινή χρήση γυμνών εικόνων που δημιουργούνται από τους ίδιος, αλλιώς γνωστές ως «nudes».

Δημόσια εκπαίδευση και επιπλέον 3.2 δισ. ευρώ – Τα έξοδα γονέων για τα παιδιά τους

Ξεπερνούν τα τρία δισεκατοµµύρια ευρώ τα χρήµατα που δίνουν ετησίως οι ελληνικές οικογένειες για τα παιδιά τους, µε στόχο να αναπληρώσουν τις ελλείψεις που αφήνει πίσω της η δημόσια εκπαίδευση. Τα φροντιστήρια είναι εκείνα που έχουν τη μερίδα του λέοντος στις οικογενειακές δαπάνες για εκπαίδευση, με το εισιτήριο για ένα καλό πανεπιστημιακό πτυχίο και τις απαραίτητες δεξιότητες να κοστίζει ακριβά. Ουσιαστικός στόχος των γονιών είναι το παιδί να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και να βγει επαρκώς θωρακισμένο στη δύσκολη αγορά εργασίας.

Δήμος Λαρισαίων: Παιδότοπος στο πρώην Ορφανοτροφείο

Ένα νέο μεγάλο και σύγχρονο παιδότοπο με την παράλληλη αναβάθμιση του συνόλου της περιοχής, ετοιμάζει ο Δήμος Λαρισαίων στον χώρο του πρώην Ορφανοτροφείου στην οδό Αιόλου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, το έργο εντάχθηκε με χρηματοδότηση 1,9 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ/ΕΠ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της απόφασης για την 1η επικαιροποίηση του προγράμματος ΣΒΑΑ του Δήμου Λαρισαίων.

Πρόσκληση προς τα σχολεία για το Open Cyber Security Awareness Day στις 17 Ιουνίου 2022

Πρόσκληση
Open Cyber Security Awareness Day στις 17 Ιουνίου 2022 & 1ο International Cybersecurity Challenge (ICC)