Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

20 πράγματα που μπορείτε να πείτε στο παιδί σας αντί για «Μην κλαις».

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι όταν το παιδί σας κλαίει ή έχει ξεσπάσματα θυμού κάνει πραγματικά κάτι πολύ σημαντικό; Εκείνη την στιγμή χρησιμοποιεί το έμφυτο σύστημα ανάρρωσης/ ανάκτησης του σώματός του. Όταν πληγωνόμαστε, σωματικά ή συναισθηματικά, αντί να συσσωρεύουμε όλη αυτή την ενέργεια σαν ένταση στο σώμα μας, μπορούμε να τη διοχετεύσουμε σε κλάμα, γέλιο, θυμό ή τρέμουλο. Με αυτό τον τρόπο το σώμα μας επεξεργάζεται και απελευθερώνει συναισθήματα. Πολλοί από εμάς δεν το κάνουμε, αφού έχουμε ακούσει πολλές φορές το «μην κλαις» όταν ήμασταν μωρά. Τα παιδιά μας, ωστόσο, έχουν ακόμα αυτό το προστατευτικό σύστημα ανέπαφο.

Πανελλαδικές 2021: Προς γενική άνοδο οι βάσεις ΑΕΙ – Το «14» και το «8» οι βαθμοί – κλειδιά

Μια δύσκολη χρονιά ολοκληρώθηκε. Πάνω από 90.000 υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια της χώρας γνωρίζουν τις επιδόσεις τους και, βάσει αυτών, προσδιορίζουν το επόμενό τους βήμα. Κάποιοι αρίστευσαν και θεωρούν δεδομένο το εισιτήριο για τη σχολή της πρώτης τους επιλογής. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να «εξεταστούν» και στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, ο γρίφος του οποίου φέτος δυσκολεύει λόγω της καθιέρωσης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Βέβαια, όσοι έχουν ξεπεράσει το βαθμολογικό όριο των 8.000 – 9.000 μονάδων, ανά περίπτωση βαθμολογικού πεδίου, θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τα πανεπιστήμια. Θα φοιτήσουν διά ζώσης ή θα συνεχίσουν, και στην πρώτη τους φοιτητική χρονιά, με τηλεκπαίδευση, όπως έκαναν κατά την αποφοίτηση από τα μαθητικά θρανία;

ΟΠΕΚΑ: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού- Πώς θα υπολογιστεί η τρίτη δόση

Σήμερα, στις 18.00, κλείνει προσωρινά για τους πολίτες η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α 21-Επίδομα Παιδιού, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της τρίτης δόσης του επιδόματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποίηση αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα.

Πόσα φρούτα πρέπει να τρώνε τα παιδιά;

Το να τρώνε τα παιδιά περισσότερα φρούτα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους στόχους μεταξύ των γονιών και όχι άδικα. Νόστιμα και θρεπτικά, τα φρούτα δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μικρών και μεγάλων.

Γιατί τα φρούτα είναι απαραίτητα στη διατροφή

Υπ. Παιδείας: Σε διαβούλευση το ν/σχ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Αλλάζει η ρύθμιση για την κατανομή των μαθητών

Αλλαγές σε δύο ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση, που προέκυψαν μετά τη διαβούλευση με αρμόδιους φορείς και κόμματα, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι δύο αλλαγές, αφορούν την κατανομή των μαθητών ανά τμήμα και τις θέσεις των στελεχών εκπαίδευσης.

Η αρνητική επιρροή του διαδικτύου σε έφηβες στην καραντίνα, αύξησε τα περιστατικά φυγής

Η ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου από τους εφήβους, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, συνετέλεσε στην αύξηση των περιστατικών φυγής από το σπίτι, κυρίως σε κορίτσια 13 έως 17 χρόνων, μετά από διαδικτυακές γνωριμίες με άλλους εφήβους ή ενηλίκους. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ την τελευταία δεκαετία ενεργοποιήθηκε, κατά μέσο όρο, από «Το Χαμόγελο του παιδιού», η υπηρεσία Amber Alert 6 με 8 φορές ετησίως, το 2020 έγιναν 18 ενεργοποιήσεις.

Εμβόλια: Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15-17 ετών, μόνο με Pfizer - Καταργείται το πέναλτι των ραντεβού

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των εμβολίων στις ηλικές 15-17 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών, εν μέσω της τουριστικής περιόδου και με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

Κορωνοϊός: Ποια παιδιά κινδυνεύουν από σοβαρή COVID-19 – Τι πρέπει να γίνει με τον εμβολιασμό

Μεγάλη μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ υποδεικνύει τον διαβήτη και την παχυσαρκία ως παράγοντες κινδύνου για νοσηλεία – Συστάσεις των ερευνητών για εμβολιασμό όσων έχουν υποκείμενα νοσήματα

Πρόσφυγες στοχεύουν τους Παραολυμπιακούς

Η 20χρονη Αλία, με καταγωγή από τη Συρία, απέκτησε κινητικά προβλήματα μετά από μια ασθένεια που πέρασε όταν ήταν τεσσάρων ετών. Ο Ναντίμ γεννήθηκε χωρίς το κάτω μέρος του αριστερού του χεριού. Ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 13 ετών.

Και οι δύο αθλητές φιλοδοξούν να συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Κίνα μπλοκάρει το βραδινό gaming στους ανήλικους, μέσω αναγνώρισης προσώπου

Ο κινεζικός τεχνολογικός και gaming κολοσσός που ακούει στο όνομα Tencent, παίρνει το μεταμεσονύκτιο gaming στις μικρές ηλικίες πολύ σοβαρά και τώρα επιστρατεύει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να απαγορέψει το βραδινό gaming μεταξύ 22:00 και 08:00.

Η “μεσονύκτια περιπολία” όπως την αναφέρουν τα μέσα, έχει σκοπό να σταματήσει τη χρήση διάφορων κόλπων που χρησιμοποιούσαν έως τώρα τα παιδιά για να παρακάμπτουν το νόμο του 2019 που ορίζει ένα όριο χρόνου που ξοδεύουν τα παιδιά στο gaming, καθώς και όριο χρημάτων που μπορούν να ξοδέψουν σε in-game αγορές.

Παρατημένα στους δρόμους πάνω από τα μισά ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα

Το 63% των ασυνόδευτων παιδιών που ζουν σε συνθήκες αστεγίας ή επισφαλείς συνθήκες και έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου, δεν έχει μείνει ποτέ σε επίσημη δομή φιλοξενίας, αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησαν την περίοδο Φεβρουαρίου- Νοεμβρίου 2020 το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ανθρωπιστική Δράση του Πάντειου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, από τα ασυνόδευτα παιδιά σε αστεγία που δεν έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου το 45% ζει στους δρόμους και σχεδόν όλα (92,59%) δεν έχουν μείνει ποτέ σε κατάλληλη δομή.

Επέκταση διάθεσης self-tests στα παιδιά 5 έως 11 ετών

Επεκτείνεται η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ Ιουλίου και για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών. Η διάθεση θα γίνεται μέσω των φαρμακείων μέχρι την Παρασκευή 16/7.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, δικαιούχοι των τεσσάρων αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-tests) του μηνός Ιουλίου είναι πλέον:

«Μαμά, πότε θα έρθεις»: Κραυγή αγωνίας για τα παιδιά στην Ινδία που άφησε ορφανά ο κοροναϊός

Σε ένα μικρό, πολύχρωμo σπίτι στην ανατολική ακτή της Ινδίας, η G. Sonali Reddy μαγειρεύει και ταΐζει τα μικρότερα αδέλφια της τη μέρα και τους βάζει για ύπνο τη νύχτα, ελπίζοντας να πως θα τα βοηθήσει να ξεπεράσουν τους φόβους τους, όπως θα έκανε και η μητέρα της.

Η Sonali, ακόμα παιδί στα 14 της, είναι ο προστάτης της οικογένειάς της. Πριν από μερικά χρόνια, ο πατέρας της έβαλε τέλος στη ζωή του αφού η επιχείρησή του κατέρρευσε οικονομικά. Τότε τον Μάιο, η μητέρα της, η Sabita, κόλλησε κοροναϊό ενώ η πανδημία σάρωσε την Ινδία.

Άποψη: Δ. Αθανασοπούλου "Τα κορίτσια της ντροπής και οι Αλλοι"

Η παγκόσμια βιομηχανία -πλαστικής χειρουργικής, μόδας και ομορφιάς- συνεχίζει να δουλεύει αδιάκοπα γύρω από την εικόνα του σώματος, συνθλίβοντας την ταυτότητα του υποκειμένου.

«Εχουμε σιωπήσει εδώ και πολύ καιρό για την ντροπή» έγραφε ο Ζακ Λακάν πριν από σχεδόν μισό αιώνα. Παραδόξως η ντροπή συνεχίζει να αποσιωπάται ακόμα και σήμερα σαν ένα ταμπού που θέλει να εξαφανιστεί από το πεδίο του λόγου. Μάταια. Οσο αποσιωπάται τόσο μεγαλύτερη οδύνη προκαλεί. Ισως γιατί, στην ήδη υπάρχουσα ταπείνωση που βιώνουμε εξαιτίας της ηγεμονίας της εικόνας, ντρεπόμαστε επιπροσθέτως και για την ντροπή που νιώθουμε.

Unicef και Unesco: Προειδοποίηση ότι το κλείσιμο των σχολείων μπορεί να προκαλέσει «την καταστροφή μίας γενιάς»

Το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας της επιδημίας Covid-19, που αφορά περισσότερα των 156 εκατομμυρίων μαθητών σε δεκαεννέα χώρες, δεν μπορεί να διαρκέσει, διότι θα προκαλέσει «την καταστροφή μίας γενιάς», προειδοποιούν δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ.

«Εδώ και δεκαοκτώ μήνες ξεκίνησε η επιδημία της Covid-19 και η εκπαίδευση εκατομμυρίων παιδιών εξακολουθεί να είναι διαταραγμένη ... Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί. Τα σχολεία θα έπρεπε να είναι τα τελευταία που κλείνουν και τα πρώτα που ανοίγουν», δηλώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι γενικές διευθύντριες της Unicef και της Unesco Ενριέτα Φορ και Οντρέ Αζουλέ αντίστοιχα.

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αυτή είναι η κατανομή ανά κλάδο και ειδικότητα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2021 - Ανακοινώθηκε η κατανομή των 11.700 θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατά κλάδο, ειδικότητα και ειδίκευση, που διορίζονται κατά το τρέχον σχολικό έτος.