Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Άκουσε και ξεφύλλισε το παραμύθι: "Τα φαντασματάκια της γυάλινης αυλής"

"Τα φαντασματάκια της γυάλινης αυλής"
Συγγραφέας: Ελένη Δικαίου
Εικονογράφηση : Δημήτρης Φουσέκης
Εκδόσεις: Πατάκη.
Διαβάζει: ο ηθοποιός Στράτος Σωπύλης.

Ευρωπαϊκό Γυναικείο Λόμπι: Γυναίκες και Αναπηρία

Ο USAID δημοσίευσε μια συλλογή  στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη διάσταση του φύλου της αναπηρίας. Ο αριθμός των γυναικών με αναπηρία εμφανίζεται να είναι υψηλότερος από εκείνο των ανδρών με αναπηρία: συνθέτουν περίπου τα 3/4 των ατόμων με αναπηρία σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Φύλα & Εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο

Τι είναι γυναίκα; Σας βεβαιώνω πως δε γνωρίζω. Και ούτε πιστεύω πως γνωρίζετε κι εσείς. Δεν πιστεύω πως μπορεί κανείς να μάθει, μέχρις ότου αυτή εκφραστεί σε όλες τις τέχνες και σε όλα τα επαγγέλματα που είναι διαθέσιμα στους ανθρώπους (Virginia Woolf, 1931)
Μεταφορτώστε το βιβλίο για νηπιαγωγούς "Εισαγωγή θεμάτων σχετικά με τα φύλα στην εκπαιδευτική διαδικασία" του Τομέα Παιδαγωγικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εάν ενδιαφέρεστε για παρόμοια έντυπα, ανατρέχετε συχνά στο δεξί κάτω μέρος του ιστολογίου, όπου και είναι διαθέσιμα ή επιλέξτε την ετικέτα "υλικό".

Θηλασμός και προβλήματα συμπεριφοράς

Τα βρέφη που έχουν τραφεί με μητρικό γάλα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, σε σχέση με όσα σιτίστηκαν με «ξένο» γάλα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Disease in Childhood.

7η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2011 στο Τελλόγλειο

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2011 το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Ειδικά για τις 18 Μαΐου, το Τελλόγλειο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα.

"I can't wait to grow up": η καμπάνια που προκαλεί

Η Irish Society for the Prevention of Cruelty to Children (ISPCC) δημοσιοποίησε την καλοκαιρινή εκστρατεία ενημέρωσης κατά της παιδικής κακοποίησης με μία ιδιαίτερα γραφική διαφήμιση. Το βίντεο παρουσιάζει ένα μικρό αγόρι να δέχεται κλωτσιά, χαστούκια  και χτυπήματα, καθώς απαγγέλει το μανιφέστο των παιδικών δικαιωμάτων της ISPCC. Στο τέλος, απευθυνόμενο στο θεατή, δηλώνει ότι "ανυπομονεί να μεγαλώσει" ("can't wait to grow up").