Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Πώς να βοηθήσετε το παιδί με ευαισθησία στα απτικά ερεθίσματα.

 Τα παιδιά με διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας μπορεί να παρουσιάζουν υπερευαισθησία ή υποευαισθησία στο άγγιγμα και τα απτικά ερεθίσματα. Αυτό μπορεί να μετατρέψει σε πραγματική πρόκληση πολλά απλά πράγματα, από το φαγητό -με τις τροφές διαφορετικής υφής- μέχρι και το μπάνιο. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας αν παρουσιάζει αυτή την αισθητηριακή ιδιαιτερότητα:

Κόρινθος: Ενα σχολείο πρότυπο συμπερίληψης και αλληλεγγύης

Οταν πριν από δύο χρόνια η Ιφιγένεια Θεοχαρίδη, σχολική ψυχολόγος-θεατρολόγος με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και τις διαταραχές άγχους, μάθαινε ότι στην Α΄ φάση τοποθέτησης των αναπληρωτών δασκάλων στα σχολεία δεν θα δίδασκε πια στην Αθήνα, αλλά στην τελευταία της επιλογή, την Κόρινθο, το μόνο που δεν περίμενε ήταν πως θα βρισκόταν σε μια από τις φωτεινές εκπαιδευτικές νησίδες στην Ελλάδα.

Podcast: Πόση αυτονομία στην καθημερινότητα μπορεί να έχει ένα άτομο με αναπηρία;


Η Φλερ Γιονγκ με mindset μπαλαρίνας καταρρίπτει τα ρεκόρ και εμπνέει τα άτομα με αναπηρία να κάνουν τις δικές της «πτήσεις»

Η ιστορία της Φλερ Γιόνγκ είναι μία από εκείνες που μόνο ο αθλητισμός γράφει. Η 28χρονη που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μοιράζεται το mindset της με τα άτομα με αναπηρίες που θέλουν να κάνουν στίβο. Το success story της αποδεικνύει πως ακόμα και το... μπαλέτο, μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από εφόδιο.

Εικονική απαγωγή: Όταν σας καλούν λέγοντας ότι έχουν το παιδί σας…

Τα τηλεφωνήματα από δήθεν παιδιά που καλούν τους γονείς τους και ζητούν χρήματα γιατί κάτι τους συνέβη είναι μια γνωστή μορφή απάτης και όσο περνά ο καιρός όλο και λιγότεροι την… πατάνε. Τι γίνεται όμως, όταν δέχεστε κλήση από έναν άγνωστο αριθμό και στην άλλη άκρη της γραμμής ακούτε τη φωνή του παιδιού σας να φωνάζει βοήθεια; Στη συνέχεια, ο υποτιθέμενος «απαγωγέας» σας ζητάει να πληρώσετε λύτρα, αλλιώς δε θα ξαναδείτε ποτέ το παιδί σας.

Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα: Πώς θα βελτιώσουμε τη ζωή των παιδιών;

Σύμφωνα με έρευνες, τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα στη χώρα μας επηρεάζουν περίπου 1000 παιδιά κάτω των 16 ετών, φαινόμενο που παρατηρείται και σε άλλες χώρες του κόσμου. Τα Νεανικά Ρευματικά Νοσήματα είναι μια ομάδα σπάνιων χρόνιων φλεγμονωδών καταστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι επιμένουν για πολλά χρόνια και συχνά συνεχίζονται μέχρι και την ενήλικη ζωή.

Συχνότερες οι φαρμακευτικές δηλητηριάσεις σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και εφήβους - Τα πιο επικίνδυνα φάρμακα

Η δηλητηρίαση στα παιδιά αποτελεί την έβδομη αιτία θνησιμότητας σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι φαρμακευτικές δηλητηριάσεις της παιδικής ηλικίας είναι ένα από τα περιστατικά που καλείται να διαχειριστεί ο παιδίατρος στην καθημερινή πράξη και απαιτεί επείγουσα και αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Βιωματικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Βιωματικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών διοργανώνεται στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης στον δήμο Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 19 Μαρτίου και ώρα 17:00΄-20.00΄.

Θεματική του σεμιναρίου είναι η παροχή πρώτων βοηθειών σε περιστατικά: απώλειας αισθήσεων, ατυχημάτων, τσιμπημάτων και αλλεργικών αντιδράσεων, πνιγμού (π.χ. από εισρόφηση ξένου σώματος), καθώς και η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Οι νευρολογικές παθήσεις επηρεάζουν το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού

Η επιβάρυνση του παγκόσμιου πληθυσμού από τις νευρολογικές παθήσεις είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είχε γίνει κατανοητό μέχρι σήμερα και επηρεάζει το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή περίπου 3,4 δισεκατομμύρια άτομα το 2021, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «The Lancet Neurology».

Ρωσική προπαγάνδα σε σχολικό βιβλίο: Τι αναφέρει για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ένα νέο ρωσικό σχολικό βιβλίο έχει δημιουργηθεί που διαστρεβλώνει την ιστορία του πολέμου κατά της Ουκρανίας και ενθαρρύνει τους μαθητές να ενταχθούν στον στρατό.

Έχει σχεδιαστεί για ένα νέο θέμα με τίτλο «Βασικές αρχές Ασφάλειας και Άμυνας της Πατρίδας». Το μάθημα είναι υποχρεωτικό για μαθητές γυμνασίου ηλικίας 15 έως 18 ετών στη Ρωσία και κατεχόμενα στην Ουκρανία.