Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Χαρακτήρες με ΔΕΠΥ που αγαπήσαμε στις ταινίες.

«Απλά συνέχισε να κολυμπάς. Απλά συνέχισε να κολυμπάς. Απλά συνέχισε να κολυμπάς». Είναι αστείο το γεγονός ότι πολλές φορές οι καλύτερες συμβουλές προέρχονται από τα κινούμενα σχέδια. Κάθε ένας από τους φανταστικούς χαρακτήρες που περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα, μάθαμε κάτι εξαιρετικό για τη ζωή, την αγάπη και το να ακολουθούμε το πάθος μας. Ενοικιάστε αυτές τις ταινίες και δείτε τις με όσους αγαπάτε!

Γιατί πρέπει να αποφεύγονται τα αναψυκτικά από τα παιδιά που φορούν σιδεράκια

Οι έτοιμοι φρουτοχυμοί λόγω της μεγάλης ποσότητας ζάχαρης που περιέχουν ευθύνονται για την εμφάνιση τερηδόνας στα δόντια των παιδιών.

Παράλληλα όμως επηρεάζουν αρνητικά την ορθοδοντική θεραπεία. Όπως επισημαίνει η Αμερικανική Εταιρεία Ορθοδοντικών (AAO) ακόμα και ελάχιστη ποσότητα αναψυκτικού μπορεί να αφήσει λευκά στίγματα ή γραμμές στα δόντια καθώς το τμήμα που καλύπτεται από τους ορθοδοντικούς μηχανισμούς ( σιδεράκια) είναι μεν προστατευμένο αλλά όταν αφαιρεθεί ο μηχανισμός έχει μείνει στο δόντι ένα μόνιμο περίγραμμα.

Πώς μια αεροπορική έκανε τους επιβάτες να λατρέψουν το κλάμα του μωρού που καθόταν δίπλα τους

Μία αεροπορική εταιρία σκέφτηκε να κάνει κάτι πρωτότυπο κατά τη διάρκεια της εξάωρης πτήσης από την Νέα Υόρκη στην Καλοφόρνια.

Στόχος της εταιρίας ήταν να κάνει τους επιβάτες να λατρέψουν το κλάμα των μωρών που ήταν δίπλα τους.

Αναγκαστική άδεια στους μπαμπάδες για να προσέχουν τα παιδιά τους

Αναγκαστική άδεια στους μπαμπάδες για να προσέχουν τα παιδιά τους, θέλει να επιβάλει η Ε.Ε.

Όπως αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη στο εξής οι νέοι μπαμπάδες θα υποχρεούνται να παίρνουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες άδεια ώστε να μην μένουν στο σπίτι μόνο οι γυναίκες.

Τα όνειρα «στεριώνουν» τις μνήμες

Τα όνειρα βοηθάνε τις μνήμες να «στεριώσουν», αν όμως αυτά διαταραχθούν, τότε και η διαδικασία της μνήμης διαταράσσεται, με συνέπεια να μην λειτουργεί εξίσου καλά την επόμενη μέρα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα καναδο-ελβετική επιστημονική έρευνα, που βασίσθηκε σε πειραματόζωα.

Άποψη: Χ. Ξανθάκης "Τα μπλουζ των Πανελλαδικών"

Tώρα που ξεμπερδέψαμε οριστικά με τη μέρα και αφήσαμε πίσω μας ντέρτια, καημούς και μπασκετικά ρεπερτόρια, να σκεφτούμε και λίγο τα δόλια τα πιτσιρίκια: τα αγόρια και τα κορίτσια που λιώνουν εμπρός στο άγχος (και στο άγος, γιατί όχι;) των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Παλιά παιχνίδια λαμβάνουν τεχνητά άκρα ώστε τα παιδιά να μάθουν για τη μεταμόσχευση οργάνων.

Ο Second Life Toys είναι ένας οργανισμός στην Ιαπωνία που ελπίζει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη δωρεά οργάνων. Όπως μπορείτε να δείτε, η έξυπνη ιδέα τους σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων.

Στις Πανελλαδικές η Ελλάδα αναστενάζει....

Καθώς πλησιάζει η μέρα έναρξης των Πανελλαδικών, «παλιών» και «νέων» και όπως αλλιώς βαφτίζουν κάθε φορά το πανθομολογούμενο «καταπληκτικό» σύστημα εθνικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αξίζει να απορήσει κανείς με την παντοδυναμία ενός συστήματος που κατέχει, εκτός άλλων μοναδικών βραβείων όπως της στείρας απομνηνόνευσης (στα θεωρητικά μαθήματα τουλάχιστον) ή της στέρησης μιας φυσιολογικής εφηβικής αλλά και σχολικής ζωής, αυτό της μακροβιέστερης αναποτελεσματικότητας. 

Τρεις μέρες ατέλειωτου παιχνιδιού στην πόλη!

Σε ένα πολύχρωμο παιδικό παζλ διαμορφώνεται όλη η πόλη το τριήμερο 20-22 Μαΐου 2016, καθώς το Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Θεσσαλονίκη!

Εικαστικοί, «καλλιτέχνες του δρόμου», παραμυθάδες και ζογκλέρ από διάφορα μέρη της Ευρώπης, όπως Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ρωσία και φυσικά από την Ελλάδα, ενώνονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ και δημιουργούν έναν ενδιαφέρον δημιουργικό παιδικό πλανήτη έτοιμο να υποδεχτεί κάθε παιδί και να το συμπεριλάβει στις ζωντανές του δράσεις.

Δυο «αργυροί» και 4 «χάλκινοι» Έλληνες μαθητές...

Δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η ελληνική αποστολή στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα από 5 έως τις 10 Μαΐου.