Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων 2014

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2014 ξεκινούν από την Τετάρτη 18-6-2014 και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 14-7-2014. Πιο συγκεκριμένα:

Προσοχή στον ήλιο κατά τους πρώτους έξι μήνες ζωής των παιδιών

Τη σημασία της προφύλαξης των παιδιών κατά τους πρώτους έξι μήνες ζωής από την ηλιακή ακτινοβολία, τόνισαν οι ειδικοί επιστήμονες που συμμετείχαν στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μελανώματος.

Ημερίδα «Σχολείο και ανθρώπινα δικαιώματα»

Ημερίδα, με τίτλο «Σχολείο και ανθρώπινα δικαιώματα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 και ώρες 10.00 με 14.30, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ.

Ρούχα που δονούνται κατευθύνουν τυφλούς

Το Eyeronman είναι εφοδιασμένο με μια ευρεία γκάμα αισθητήρων, όπως το σύστημα lidar (είδος ραντάρ λέιζερ που χρησιμοποιείται και στα αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό, υπερήχων και υπέρυθρων ακτίνων που ανιχνεύουν τη θερμοκρασία των σωμάτων.

Η τεχνολογία των «έξυπνων» ρούχων εμφανίζει συνεχώς νέες καινοτομίες. Δύο πρόσφατες προέρχονται από αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι δημιούργησαν δονούμενα ρούχα που καθοδηγούν τους τυφλούς στο δρόμο και από κινέζους επιστήμονες, που κατασκεύασαν ελαστικά νήματα-μπαταρίες που ενσωματώνονται στα ρούχα και τα τροφοδοτούν με ηλεκτρισμό.

Ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικού δελτίου μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον τρόπο υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Μηχανογραφικό 2014 υποβολή για τους Ελληνες εξωτερικού

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις και το μηχανογραφικό 2014 με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν, από 7 μέχρι και 14 Ιουλίου 2014. 

Εγγραφές μαθητών στα εκκλησιαστικά σχολεία

Η Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. ανακοινώνει ότι τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια, τα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια και τα Ιερατικά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΙΣΔΕ) δέχονται εγγραφές μαθητών για το σχολικό έτος 2014-2015 έως 30 Ιουνίου 2014 (ειδικά για τη Ριζάρειο μέχρι 20/6/2014) και από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Το 43% των Ελλήνων πιστεύει ότι η εκπαίδευση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς

Το 43% των Ελλήνων και το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων πολιτών πιστεύουν ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής δημοσκόπησης «Ευρωβαρόμετρο» που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Περιοδικό "Επιμελούμαι"

Το «Επιμελούμαι» έχει ιστορία
Η ιδέα του περιοδικού αυτού είναι πολύ παλιά. Ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1963 από τον Σύνδεσμο Επιμελητών Δικαστηρίων Ανηλίκων (ΣΕΔΑ), όπου και δημοσιεύθηκαν 4 φύλλα συνολικά. Μετά από απουσία κάποιων ετών, το 1977, άλλη μία προσπάθεια πραγματοποιήθηκε, ξανά με πρωτοβουλία του ΣΕΔΑ, η έκδοση αυτή τη φορά τριμηνιαίων ενημερωτικών φυλλαδίων, που διήρκησε για μία διετία. Σήμερα λοιπόν, 32 χρόνια μετά, ο ΣΕΔΑ αναλαμβάνει πάλι την πρωτοβουλία να ενώσει τις φωνές των συναδέλφων και να κάνει τη σκέψη όλων των μελών του πραγματικότητα, δημιουργώντας ένα περιοδικό που θα είναι το μέσο επικοινωνίας μεταξύ τους και όχι μόνο. 

Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη στο Θέατρο "ΕΜΠΡΟΣ" 22/6/2014

Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Γνωριμία με την "άγνωστη χώρα" της αναπηρίας» [https://www.facebook.com/events/1484545021777916], θα πραγματοποιηθεί δράση της Ανθρώπινης Βιβλιοθήκης.

Στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ από τις 16:00 έως τις 18:00 θα μπορείτε να δανειστείτε «ανθρώπινα βιβλία» και να ακούσετε τις αντιρατσιστικές ιστορίες τους. 

Πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά του Ρεθύμνου το καλοκαίρι

Πολιτιστικό καλοκαίρι για τα παιδιά του Ρεθύμνου Από τη Δευτέρα σας περιμένουμε στη φιλόξενη αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης για μια σειρά εκπλήξεων στο χώρο της πολιτιστικής παιδείας με πρωταγωνιστές τα παιδιά από 5-12 χρόνων.

«Έξυπνα» γυαλιά για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης

Τα γυαλιά βελτιώνουν τις εικόνες των κοντινών ανθρώπων και αντικειμένων χάρη στους ειδικούς φακούς τους, που διαθέτουν μία τρισδιάστατη κάμερα και έτσι παρέχουν μια πολύ πιο καθαρή εικόνα. Μερικοί άνθρωποι που τα χρησιμοποίησαν δοκιμαστικά, κατάφεραν για πρώτη φορά να δουν τους σκύλους που τους βοηθούσαν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο.