Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Από τα πιο δυνατά κόμικ που είδαμε τελευταία (Ας παίξουμε έξω...)

8 δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνει ένα νήπιο

Από το «πώς γεννιούνται τα παιδιά;» μέχρι το «γιατί γίνονται πόλεμοι», υπάρχουν μερικές απορίες τους για τις οποίες καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι. 

Παιδικά τυρομπισκοτάκια

Πηγή
Για τη συνταγή αυτή, θα χρειαστείτε:
· 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
· 170 γρ. Βιτάμ
· 200 γρ. τυρί φέτα
· 2 κοφτές κουταλιές γιαούρτι
· 1 αυγό για το άλλειμα
· Σουσάμι ή μαυροκούκι για το πασπάλισμα

Παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη για φοίτηση διεμφυλικών μαθητών στα σχολεία

«Η ταυτότητα κοινωνικού φύλου αποτελεί κοινωνικό δεδομένο που προστατεύεται από την εθνική νομοθεσία κατά των διακρίσεων (ν.3896/2010), αλλά και από τη συνταγματική μας έννομη τάξη, στο πλαίσιο της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου (άρθρο 2 του Συντάγματος)». Αυτό τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη με αφορμή την καταγγελία διεμφυλικής μαθήτριας στην ανεξάρτητη Αρχή, επειδή δέχθηκε προσβλητική και απειλητική συμπεριφορά στο σχολικό της περιβάλλον λόγω της ταυτότητας φύλου της.

Εκδηλώσεις στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, 6.30 – 7.30 το απόγευμα
Η ώρα του παραμυθιού
«Μαύρος Ουρανός με ροζ συννεφάκια» / Κώστας Χαραλάς
Ο Γκόραν είναι κατσούφης και λιγομίλητος. Ζει με το θείο του φιλοξενούμενος στη χώρα μας. Πηγαίνει στο σχολείο, αλλά σπάνια μιλάει με τους συμμαθητές του για την πατρίδα του. Ονειρεύεται να γυρίσει εκεί όταν θα τελειώσει ο πόλεμος. Μέχρι τότε ζωγραφίζει μαύρους ουρανούς. Όταν ο θείος του λέει ότι μια μέρα οι ζωγραφιές του θα έχουν μεγάλη αξία, εκείνος χαμογελά... Με τη Νηπιαγωγό Ελισάβετ Ζαλιμίδου 
Για παιδιά 4-8 ετών. Με προεγγραφή έως 15 παιδιά

Όλες οι παροχές, τα επιδόματα και τα δικαιώματα του μονογονέα

Οι πληροφορίες που ακολουθούν προέρχονται από τον ιστότοπο http://singleparent.gr. Αξίζει να περιηγηθείτε στις ιστοσελίδες του!

1. Γενικό Νομοθετικό Πλαίσιο
Με το Νόμο 1329/83 για την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου, η άγαμη μητέρα εξομοιώνεται νομικά ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις με την έγγαμη μητέρα. Με τον ίδιο νόμο καταργείται κάθε δυσμενής διάκριση σε βάρος των παιδιών που γεννιούνται από γάμο. Η παλιά αρνητικά φορτισμένη ορολογία («γνήσια», «εξώγαμα τέκνα») καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε με την περισσότερο ουδέτερη («τέκνα γεννημένα σε γάμο», «τέκνα γεννημένα χωρίς γάμο των γονέων τους»). Για την εκούσια αναγνώριση ενός παιδιού γεννημένου χωρίς γάμο των γονέων απαιτείται και η σύμπραξη της μητέρας του. Η καινοτομία της συναίνεσης της μητέρας επιβάλλεται στο πλαίσιο της ισότητας των δύο φύλων. Σε περίπτωση εκούσιας ή δικαστικής αναγνώρισης το παιδί αποκτά, ως προς όλα, θέση τέκνου γεννημένου από γάμο απέναντι και στους δύο γονείς τους και τους συγγενείς τους (πλήρες κληρονομικό δικαίωμα, αξίωση διατροφής κλπ).

Λώρη Κέζα: Η Ρόζα και η ουρά της σαύρας

Μια προδημοσίευση από το παιδικό αστυνομικό μυθιστόρημα «Υπόθεση Laurus»

Το παιδικό αστυνομικό μυθιστόρημα «Υπόθεση Laurus» είναι ο πρώτος τόμος της σειράς «Οι περιπέτειες της Ρόζας Δελλατόλα» της Λώρης Κέζα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

«Η Ρόζα Δελλατόλα περιφερόταν λίγο βαριεστημένα στα καλντερίμια στα Λουτρά, το χωριό όπου ζει, στα μέσα μέρη της Τήνου. Φιλοξενούσαν πάλι κάτι άσχετους. Η μαμά της είχε τη μανία να προσκαλεί κάθε παλιά της συμμαθήτρια την οποία εύρισκε ξανά μέσω του facebook. Έτσι είχαν αριβάρει στον ξενώνα τους μια κυρία με το πιο καθαρό παιδί του κόσμου, τον Πέτρο Χατζηπέτρου, που δεν ήθελε να πηγαίνουν βόλτα στα μποστάνια από φόβο μην λερώσει τα παπούτσια του. Δεν χάιδευε κανένα ζώο γιατί θα έβαζε μετά τα χέρια του στο στόμα και θα έβγαζε σπυριά. Ήξερε όμως τα πάντα για τα ζώα από εγκυκλοπαίδειες που διάβαζε στην ταμπλέτα του.

Κοινωνικό Τσίρκο για Μικρούς & Μεγάλους

Με ζογκλερική, ακροβατικά και clowing ξεκινά ο Νοέμβριος στη Θεσσαλονίκη, χάρη στις δράσεις που σχεδίασε η «Σχεδία στην Πόλη» - μια ανήσυχη εθελοντική ομάδα νέων παιδαγωγών, εμψυχωτών και καλλιτεχνών - και στηρίζει η Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014

Μαθητεία σε επιχειρήσεις για αποφοίτους επαγγελματικών λυκείων

Το πρόγραμμα μαθητείας έξι μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για τους αποφοίτους των δημοσίων επαγγελματικών λυκείων ξεκίνησε από το υπουργείο Παιδείας.

Παιδική παράσταση: Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει

Μία μικρή όπερα του Νίκου Κυπουργού για παιδιά και μεγάλους

Το θέατρο ΑΥΛΑΙΑ παρουσιάζει την όπερα «Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει» σε μουσική Νίκου Κυπουργού και λιμπρέτο Θωμά Μοσχόπουλου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 5 μ.μ., ενώ θα ακολουθήσουν και παραστάσεις για σχολεία.

Ημερίδα από την Ο.Μ.Ε.Ρ. Θεσσαλονίκης

Ακολουθεί ενημερωτικό μήνυμα που λάβαμε σχετικά με τη διοργάνωση ημερίδας από την Ο.Μ.Ε.Ρ. Θεσσαλονίκης:

Θέσεις εργασίας στο Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων με Αυτισμό "Σείριος" της ΕΕΠΑΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων προκηρύσσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για μια (1) θέση Επιστημονικά Υπευθύνου καθώς και τρεις (3) θέσεις εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή και ειδικού παιδαγωγού ή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, με σύμβαση εργασίας κατ΄αρχήν ορισμένου χρόνου δυνάμενη να παραταθεί, για το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων με Αυτισμό «ΣΕΙΡΙΟΣ», στον Γέρακα Αττικής.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων 2013

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες προκηρύσσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων 2013, που θα διεξαχθεί απο τις 16 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα Athena ABC του ξενοδοχείου «ΑΡΙΩΝ» (Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη) με την ευγενική χορηγία της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ.