Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Οι δεξιότητες χωρικής αντίληψης και η αίσθηση των αριθμών

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα παιδιά που μπορούν να ταιριάζουν σχήματα μεταξύ τους, ώστε να δημιουργούν ένα αναγνωρισιμο αντικείμενο είναι καλύτερα στο να μαθαίνουν τη σειρά των αριθμών και να λύνουν μαθηματικά προβλήματα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Με ασφάλεια το παιδί στο νερό

Οι τραυματισμοί παιδιών και εφήβων στις θάλασσες είναι πολύ συνηθισμένοι. Κάτι η ανεμελιά των μικρών, κάτι η τόλμη των μεγάλων παιδιών… δεν θέλει και πολύ για να συμβεί το κακό. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να προστατεύσετε τα παιδιά σας.

32ο Συμπόσιο Ποίησης: "Ποίηση και Όνειρο"

Το Τριακοστό Δεύτερο Συμπόσιο Ποίησης, με θέμα «Ποίηση και Όνειρο», θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιουλίου (18.00) έως το μεσημέρι της Κυριακής 8 Ιουλίου 2012.

Χορεύουμε όλοι «Μαζί για το Παιδί»!

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», και το Hard Rock Cafe Athens καλούν μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουν σε μια διαφορετική εκδήλωση με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και να διασκεδάσουν.

Τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν το Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο της Περιοδικής Έκθεσης, με τίτλο «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο – οι Θησαυροί – ο Μηχανισμός» διοργανώνονται από τις 25 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου στο Αρχαίο Θέατρο Γόρτυνας

Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου στο Αρχαίο Θέατρο Γόρτυνας διοργανώνει ο δήμος Γόρτυνας σε συνεργασία με την ΚΓ’ Εφορία Αρχαιοτήτων και το Σωματείο «Διάζωμα» την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 στις 19.30 το απόγευμα στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς του Αρχαιολογικού χώρο της Γόρτυνας.

Ψυχολογική στήριξη στα ανήλικα παιδιά κρατουμένων

Ψυχολογικές, ψυχιατρικές και ιατρικές υπηρεσίες θα παρέχονται σε τακτική βάση και άνευ αμοιβής σε ανήλικα παιδιά κρατούμενων γυναικών, όπως ορίζει το σύμφωνο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και των νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Α. Φλέμινγκ και Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

«Περπατώ» με τη βοήθεια του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Ο χώρος του παραολυμπιακού αθλητισμού τον γνώρισε μέσω της ενασχόλησής του με το άθλημα της κολύμβησης.
Ένα άθλημα το οποίο ξεκίνησε για λόγους αποκατάστασης μετά το ατύχημα που είχε -από το οποίο υπέστη τετραπληγία- με αποτέλεσμα από τότε να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.

Εκδήλωση: "Νότες & Λέξεις για μικρούς και μεγάλους"

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας "Λίλιαν Βουδούρη" διοργανώνει την εκδήλωση "Νότες & Λέξεις για μικρούς και μεγάλους", την Πέμπτη 21 Ιουνίου με δωρεάν είσοδο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

"Θέατρο στο Πάρκο" και με νοηματική

Η παράσταση "Ο μικρός πρίγκηπας" το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 22:00, καθώς επίσης και η παράσταση "Θέατρο έξω απο το θέατρο" την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 20:00, θα έχουν ταυτόχρονη απόδοση στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ.

Οδυσσεβάχ: Περιοδεία στην Ελλάδα

ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ
της Ξένιας Καλογεροπούλου
με τη μουσική του Διονύση Σαββόπουλου
σκηνοθεσία Κώστας Γάκης
πρωταγωνιστεί ο Πάνος Βλάχος

Εγγραφές στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο Περιστερίου

Το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου ανακοίνωσε ότι στις 18 Ιουνίου 2012 αρχίζουν οι εγγραφές για το Α΄ Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2012 - 2013.