Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Πώς να συμπεριλάβετε τα παιδιά σας με αυτισμό στα πάρτυ των εορτών.

Η εποχή των διακοπών σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς θα περάσουμε πολύ χρόνο με φίλους, συναδέλφους, γείτονες, γνωστούς και την ευρύτερη οικογένεια. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός ο κύκλος των ανθρώπων που σας περιβάλλει να μπορέσει να αγκαλιάσει και το παιδί σας που έχει αυτισμό. 

Γιατί; Περίπου 1 στα 88 παιδιά διαγιγνώσκεται με κάποια νευρολογική διαταραχή, με το ποσοστό των αγοριών να είναι 4 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των κοριτσιών. Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών τους, τα άτομα με αυτισμό αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κοινωνική συνδιαλλαγή και δυσκολεύονται στη διεξαγωγή απλών συζητήσεων με άλλα άτομα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουν έξω από αυτές τις γιορτές. 

«Θα τα πούμε στο σχολείο» - Παιδιά από τον Καναδά καλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα της Συρίας

Την πιο ζεστή αγκαλιά στα πρώτα προσφυγόπουλα από τη Συρία που κατέφθασαν στον Καναδά προκειμένου να βρουν μια ευκαιρία για καλύτερη και πιο ασφαλή ζωή άνοιξαν παιδιά από τη χώρα, με ένα συγκινητικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Εκλεισαν τα σχολεία πόλης στη Βιρτζίνια λόγω μιας... άσκησης αραβικής καλλιγραφίας

Όλα τα σχολεία μιας αμερικανικής κομητείας παρέμειναν κλειστά την Παρασκευή, αφού μια άσκηση αραβικής καλλιγραφίας, η οποία δόθηκε σε μαθητές, προκάλεσε την οργή πολλών γονέων, ακόμη και εξωτερικές απειλές.

«Υποτονικοί» εναντίον «παθιασμένων»

Το 2011 η Κατερίνα Καραδημήτρη αγωνίζεται σε ένα τουρνουά ντιμπέιτ της ΑΣΟΕΕ και επιχειρηματολογεί υπέρ σε ένα θέμα περί Βιοηθικής. Ο κριτής του αγώνα έχει φέρει μαζί του δύο επισκέπτες που δεν έχουν παρακολουθήσει ξανά κάτι παρόμοιο.