Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

5 πράγματα που δεν πρέπει να λέτε στα παιδιά με δυσλεξία.

Ακόμα και τα πιο καλοπροαίρετα σχόλια μπορούν να κάνουν ένα παιδί με δυσλεξία να αισθανθεί ανεπαρκές. Μιλήσαμε με τον Ben Foss, συγγραφέα του βιβλίου “The Dyslexia Empowerment Plan”και μας εξήγησε πόσο πολύ μπορεί να πληγώσουν τα λόγια μας ένα παιδί με δυσλεξία. 

Διαβάστε τις φράσεις που πρέπει να αποφεύγουμε.

Διδακτέα Ύλη και Οδηγίες Διδασκαλίας Μαθημάτων Δημοτικού 2021/22

Τις οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2021-2022, κοινοποίησε στις διευθύνσεις εκπαίδευσης και στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας. Οι οδηγίες έχουν συνταχθεί από τις αντίστοιχες επιστημονικές μονάδες του ΙΕΠ

Μια προσαρμοσμένη «Μπλε Γραμμή» Μετρό για αυτιστικούς…

Διαβάζοντας το άρθρο της δημοσιογράφου Eva Kandoul, στην Εφημερίδα Lefigaro, για την προσαρμοσμένη «Μπλε Γραμμή» (“Blue Line”) Μετρό για αυτιστικά άτομα, στην Λυών της Γαλλίας, δεν μπορώ παρά να επισημάνω τρία πράγματα που μου έκαναν εντύπωση.

SOS για την καθαριότητα στα σχολεία

Λιγότερες ώρες εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων καταγράφονται σε μια περίοδο με πολλαπλάσιες ανάγκες και αυξημένη επαγρύπνηση λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στους νέους ηλικίας έως 18 ετών. Η αλλαγή πλαισίου στην καθαριότητα των σχολείων σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας ορίζει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να απασχολούνται με τρίωρη εργασία στις σχολικές μονάδες και οι επιπλέον ανάγκες καλύπτονται από τους δήμους. Αρκετοί δήμοι έχουν ήδη προχωρήσει στην κάλυψη των επιπλέον αναγκών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται πως χρονοτριβούν, αφήνοντας να χαθεί πολύτιμος χρόνος, τη στιγμή που η καθαριότητα αποτελεί σημαντική παράμετρος στην αντιμετώπιση και πρόληψη των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα.

Κρήτη – Επικίνδυνη φάρσα σε σχολείο – Έβαλαν αντισηπτικό στο νερό και «έστειλαν» στο νοσοκομείο τους συμμαθητές τους

Ήθελαν να κάνουν φάρσα στους συμμαθητές τους, αλλά τελικά τους έστειλαν στο νοσοκομείο…

Ο λόγος για μαθητές Γυμνασίου στην περιοχή της Φορτέτσας στην Κρήτη, που θέλοντας να κάνουν φάρσα έβαλαν στο νερό δύο συμμαθητών τους αντισηπτικό.

Καθυστερεί ο εμβολιασμός των αγοριών για HPV

Τα εμβολιαστικά τους προγράμματα κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) επεκτείνουν και στα αγόρια οι χώρες της Ευρώπης, αν και στη χώρα μας το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να αργεί.

Οι προσπάθειες στην Ευρώπη στηρίζονται στο ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης κατά του καρκίνου, στο πρόγραμμα EU4Health και στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εξάλειψη των καρκίνων που προκαλεί ο συγκεκριμένος ιός.

18: Μια ελληνική ταινία για τη ρατσιστική βία και τον φασισμό στα σχολεία

Ελλάδα, σήμερα. Σε μια λαϊκή συνοικία, εν μέσω πανδημίας, το «αυγό του φιδιού» εκκολάπτεται στα σχολεία. Μια παρέα παιδιών καταφεύγει σε ρατσιστικές συμπεριφορές και σταδιακά οδηγείται στον φασισμό μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν είναι καθόλου περιθώριο. Αναλαμβάνει δράση καταδιώκοντας μετανάστες, ομοφυλόφιλα ζευγάρια, οτιδήποτε είναι διαφορετικό στα μάτια τους, υπό την καθοδήγηση του Ηλία, ενός νεαρού που έχει μόλις τελειώσει τον στρατό και χρίζεται αρχηγός της παρέας. Γοητευμένος από τις δηλητηριώδεις δηλώσεις ενός δημοσιογράφου σε τοπικό κανάλι –που θεωρεί ότι για την πανδημία ευθύνονται οι μετανάστες‒, ο Ηλίας οδηγεί την παρέα σε ακραίες συμπεριφορές, καταστροφικές για όλους.

Σινεβαλίτσα: Μια βαλίτσα γεμάτη Σινεμά!

Μια βαλίτσα γεμάτη Σινεμά, η Σινεβαλίτσα, ξεκινάει το ταξίδι της από το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στα δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας και μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και δημιουργικό παιχνίδι καλεί παιδιά και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία αλλά και τη μαγεία του Κινηματογράφου. 

Η ΠτΔ απένειμε βραβεία σε μαθητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηύθυνε απόψε χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στη συνέχεια απένειμε βραβεία σε μαθητές που διακρίθηκαν σε μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής, με θέμα «1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Διαταραχές ακοής, μια «κρυμμένη» αναπηρία που σχετίζεται με την κατάθλιψη

Μια «κρυμμένη» αναπηρία, που σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες κατάθλιψης και κοινωνικής απομόνωσης, αποτελούν οι διαταραχές της ακοής, οι οποίες, μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις συνιστούν και δείκτη εκδήλωσης άνοιας στην τρίτη ηλικία.

«Ψυχική Υγεία και Ακοή είναι στενά συνδεδεμένες και ο απώτερος στόχος της νέας εκστρατείας του ΠΟΥ είναι ο έλεγχος και η πρόληψη για την ακοή να γίνει προτεραιότητα στη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο.