Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσωπο: John Maucere

Τον John Maucere τον ξέρετε; Προφανώς ούτε ο συγγραφέας του άρθρου "The Guy Who Signed "America The Beautiful" At The Super Bowl Is Awesome" ("Ο τύπος που νοημάτισε το "America The Beautiful" στο Super Bowl είναι υπέροχος"), γιατί αν τον ήξερε δεν θα εγραφε ότι ο "τύπος" ήταν διερμηνέας, αλλά θα τον ονομάτιζε (τόσοι έγραψαν το όνομά του στα σχόλιά τους) και θα του αναγνώριζε το ρόλο του στη κοινότητα των Κωφών (Δείτε εδώ με πόσο διαφορετικό τρόπο παρουσιάζεται το ίδιο γεγονός).

Βακτήρια του εντέρου εναντίον αυτισμού

Η αποκατάσταση της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου σε μοντέλα ποντικών με αυτισμό προκαλεί αναστροφή των αντικοινωνικών συμπεριφορών αλλά και των διαταραχών του γαστρεντερικού συστήματος που σχετίζονται με τη διαταραχή.

Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων



Τι θα συμβεί όταν ο κύριος Κιχ αποφασίσει να εγκαταλείψει την γκρίζα πόλη της Φασαρίας, ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός Μουσικόδοντας και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, ωθούν τον κύριο Κιχ σε μια μαγική περιπέτεια!

Διεθνής Έκθεση για την Εκπαίδευση 2013

Η μεγαλύτερη Εκθεση για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΟ-JOB-FESTIVAL 2013
8 – 10 MΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ

Ποιος χαχανίζει στη Γλυφάδα;

Το κείμενο της Αλέκας Κυφιώτη και η φωτογραφία προέρχονται από τους bostanistas

Σε λίγες ημέρες τα μαρουλάκια του "Χαχανόκηπου" θα είναι έτοιμα και θα τα απολαύσουν "όλοι μαζί παρέα", σύμφωνα με το πρόγραμμα κατά της βίας, όπως υλοποιείται από την Α' τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.

Κατασκευή: Μανταλαυτοκίνητα

Μανταλάκια, κουμπιά, καλαμάκια και χρωματιστή κολλητική ταινία έχετε; Αν διαθέτετε και πολύ λεπτο σύρμα ή εκείνα τα πραγματέλια που συγκρατούν τις σακούλες τροφίμων (βλέπε εικόνα καλύτερα), μπορείτε πολύ ευκολα και γρήγορα να κάνετε τα δικά σας αυτοκινητάκια! Πώς; Για ρίξτε μια ματιά εδώ. Την ιδέα τη βρήκαμε στην ανάρτηση Κουμπιά για υπέροχες κατασκευές του ιστολογίου Theano a m@mmy on line. Η εικόνα προέρχεται από το Almost Unschoolers

«Ο Γύρος του Κόσμου με 80 βιβλία»

Τα βιβλία ταξιδεύουν;
Και... καλά... αν δεχτούμε ότι ταξιδεύουν... Μπορούν να γυρίσουν όλο τον κόσμο;
Ή για να αντιστρέψουμε το ερώτημα...
Είναι δυνατό να γυρίσουμε όλο τον κόσμο με 80 βιβλία;

Βλέπουμε αυτήν την εβδομάδα

Μην χάσετε αυτή την εβδομάδα: 

Σάββατο 16/2/2013 
9 :00 ΕΤ3 Έκτη Αίσθηση (Ε) 
18:00 ΕΤ1Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία (για παιδιά και νέους): «’Ενα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν» 
Κάθε Σάββατο, στις 18:00 το απόγευμα, προβάλλεται στην ΕΤ1 η νέα εκπομπή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ο Γύρος του Κόσμου με 80 βιβλία». Είναι μια εκπομπή που δημιούργησαν νέοι καλλιτέχνες για νεαρούς αναγνώστες που τους αρέσουν τα ταξίδια στον κόσμο και στη φαντασία μέσα από τις σελίδες των βιβλίων.

Μαθήματα Οικιακής Οικονομίας

Μέσα στη δίνη της κρίσης, χρειάζεται τρόπος και τέχνη για να διδάξουμε στα παιδιά πώς να διαχειρίζονται σωστά το χαρτζιλίκι τους ώστε ούτε να τινάξουν με τόνους γαριδάκια τον κουμπαρά τους στον αέρα αλλά ούτε και να καταλήξουν θείοι Σκρουτζ από την ηλικία του δημοτικού.

Αφιέρωμα του NOESI.GR για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Angelman!



Φέτος, για πρώτη φορά, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Angelman. Σκοπός της ημέρας είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για το "Σύνδρομο Angelman" και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία. 30 εθνικοί οργανισμοί, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, ενώνουν δυνάμεις και συνεργάζονται για την ενημέρωση του κοινού!