Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τi ισχύει για τα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ & τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων

Η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας κοινοποίησε εγκύκλιο (αρ.πρωτ.: οικ. 521/26.3.2013) που διευκρινίζει και συμπληρώνει τις παραλείψεις προηγούμενης εγκυκλίου, σχετικά με τις διατάξεις του άρθρου 46 του ν. 4025/2011 για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων και τη διακοπή τους από τα προνοιακά τμήματα των Δήμων.

Πρόσωπο: Μάκης Καλαράς

Ο Μάκης Καλαράς είναι 37 χρονών και δεν είναι ένας συνηθισμένος νέος. Με ένα αργυρό μετάλλιο από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στη συλλογή του και δύο Πανευρωπαϊκά ρεκόρ στο ενεργητικό του, ο πρώην δισκοβόλος θέτει πλέον νέους, υψηλότερους στόχους.

Μια Μπάρμπι αλλιώτικη από αυτήν που όλοι ξέρουμε!

Το απόλυτο είδωλο ομορφιάς, που μεγάλωσε αμέτρητες γενιές κοριτσιών για πολλές δεκαετίες, απομυθοποιείται. Η Μπάρμπι δεν είναι πια τίποτα περισσότερο από μια κοινή θνητή... 

Με τη βοήθεια του photoshop, ο μεξικανός γραφίστας Eddi Aguirre αλλάζει τη μορφή της διάσημης ξανθιάς κούκλας, σε μια κοινή θνητή με φακίδες, σακούλες κάτω από τα μάτια, φριζαρισμένα μαλλιά, λιπαρό δέρμα και κίτρινα δόντια με σιδεράκια. «Κανείς δεν είναι τέλειος», αναγράφεται κάτω από τη φωτογραφία της Μπάρμπι, στην οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά χωρίς ίχνος μακιγιάζ

Να μειωθούν οι τιμές των νέων παιδικών εμβολίων, ζητούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Το σοβαρό κίνδυνο να μην υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού των παιδιών στις φτωχές χώρες εξαιτίας του υψηλού κόστους των νέων εμβολίων επισημαίνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ενόψει της Παγκόσμιας Διάσκεψης για τα Εμβόλια που φιλοξενείται από το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, τον Μπιλ Γκέιτς και το Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ, Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι, στις 24 και 25 Απριλίου.

Αναχώματα στη φυγή από τα ιδιωτικά σχολεία με εκπτώσεις στα δίδακτρα

Αναγκαστική στροφή προς τα δημόσια σχολεία κάνουν πολλοί γονείς οι οποίοι έως τώρα έστελναν το παιδί τους σε κάποιο ιδιωτικό. Παρά τις μειώσεις διδάκτρων -γύρω στο 10% κατά μέσο όρο- που υπόσχονται οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά, αλλά και τις διευκολύνσεις πληρωμών, οι γονείς εμφανίζονται διστακτικοί. Ενώ διανύουμε περίοδο προεγγραφών, οι περισσότεροι περιορίζονται σε διερευνητικές επισκέψεις και αναβάλλουν για τον Σεπτέμβριο την απόφαση που θα αφορά στο εκπαιδευτικό μέλλον του παιδιού τους.

Eαρινοί Aγώνες Στίβου Special Olympics – μήνυμα φιλίας, συνεργασίας, αθλητισμού επιπέδου

Oι μαθητές σχολείων Δημοτικού που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Special Olympics και παρακολούθησαν τους αγώνες με τους εκπαιδευτές τους, ζήτησαν και βγήκαν αναμνηστική φωτογραφία με την πρόεδρο των Special Olympics Eλλάς κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου.