Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Κατασκευή: Χάρτινοι χειμώνες...

Φεστιβάλ Ρομποτικής με παράδοση και καινοτομία

Με παράσταση καραγκιόζη από τον μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου του Πειραματικού Γυμνασίου του ΠΑΜΑΚ, Κώστα Ξηραδάκη με την παρουσία του παιδικού τμήματος του ποντιακού συλλόγου Καλλιθέας που άνοιξαν τις εργασίες που φεστιβάλ με ποντιακούς χορούς, με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής ΑγωγήςΚιλκίς(Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κιλκίς), του οποίου οι μαθητές παρουσίασαν μια ρομποτική κατασκευή για την διάσωση των ζώων του πλανήτη , με το νηπιαγωγείο Νεοχωρούδας που παρουσίασε τα αξιοθέατα της Νεοχωρούδας με ξεναγό τη ρομποτούλα - μελισσούλα και άλλα πολλά, ολοκληρώθηκε το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής. 

ΙΟΒΕ: Οι επιπτώσεις της κρίσης στην εκπαίδευση

Τις επιπτώσεις της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής στην τρέχουσα και τη μελλοντική λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος διερευνά μελέτη του Ιδρύματος Βιομηχανικών και Οικονομικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με τίτλο «Κρίση, δημογραφικές μεταβολές και επιπτώσεις στην εκπαίδευση».

Εκρηκτική αύξηση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στα σχολεία των ΗΠΑ

Εκρηκτική είναι αύξηση των χρηστών ηλεκτρονικών τσιγάρων στις ηλικίες 15 έως 17 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων, το 2018 3 εκατομμύρια 620 χιλιάδες μαθητές είναι καπνιστές e-cigarettes. Πρόκειται για 20% αύξηση.

Θεατρική παράσταση: Χριστουγεννιάτικο Ταξίδι

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλα τα παιδιά και την παρέα τους το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 (στις 11.30) στην θεατρική παράσταση Χριστουγεννιάτικο Ταξίδι, βασισμένη στη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς. 

Παιδιά ηλικίας 2 έως 9 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν την περιπέτεια του Ζακ του εξερευνητή, που θα τα παρασύρει μέσα σε μια βιβλιοθύελλα, θα τους συστήσει φαντάσματα απ΄ το παρελθόν και το μέλλον και θα τους αποκαλύψει ποιος καθιέρωσε την χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα! 

Τα «εισαγγελικά παιδιά» που φιλοξενούνται στην Αγία Σοφία – Ερευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ηταν νωρίς το απόγευμα και η παιδική χαρά στο προαύλιο της παιδιατρικής κλινικής Αγλαΐα Κυριακού, δίπλα από το εκκλησάκι, ήταν γεμάτο παιδιά ηλικίας από 5-15 ετών. Τα μεγαλύτερα κάπνιζαν.

Εύκολα καταλάβαινε κανείς ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους και ελάχιστα ήταν από επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία που είχαν για να παίξουν όσο περίμεναν.

Το χάδι απαλύνει τους πόνους στα μωρά

Το απαλό και αργό χάιδεμα ενός μωρού όχι μόνο το ηρεμεί, αλλά μειώνει στον εγκέφαλό του τη δραστηριότητα που σχετίζεται με τον πόνο, δείχνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η ιδανική ταχύτητα χαϊδέματος, που φέρνει το μεγαλύτερο παυσίπονο αποτέλεσμα, είναι περίπου τρία εκατοστά το δευτερόλεπτο.

Πώς να μεγαλώσετε ένα παιδί που μιλάει σωστά

Tα παιδιά που μιλούν σωστά, νιώθουν και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τόσο στην τάξη όσο και στο παιχνίδι με τα άλλα παιδιά. Μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί να νιώθει άνετα όταν μιλάει σε πολλές και διαφορετικές καταστάσεις και με διαφορετικούς ανθρώπους, αρκεί να το εξασκήσετε στο σπίτι και να το βοηθήσετε να αναπτύξει αυτήν τη δεξιότητα με διάφορους τρόπους.

Παιδικές σειρές και ταινίες στην TV για τις ημέρες των εορτών

Μία εβδομάδα χωρίζει τους μικρούς τηλεθεατές από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους και η μικρή οθόνη ετοιμάζεται να τους κρατήσει συντροφιά με γερές δόσεις από τους αγαπημένους τους ήρωες κινουμένων σχεδίων, αλλά και με σειρές και ταινίες εμπνευσμένες από το πνεύμα των ημερών. Εκτός από τα θεματικά κανάλια Nickelodeon και Smile, που κρατούν συντροφιά στα παιδιά σε καθημερινή βάση, και οι υπόλοιποι σταθμοί εντάσσουν αυτές τις ημέρες προγράμματα που απευθύνονται στους μικρούς τηλεθεατές.

Η φωτογράφος που απαθανατίζει νεογέννητα με σοβαρές ασθένειες

Η Angela Forker φωτογραφίζει μωρά με αναπηρίες και θανατηφόρες ασθένειες, τοποθετώντας τα σε φανταστικά, σουρεαλιστικά σκηνικά. Διαβάστε σχετικά το άθρρο στη LIFO και απολαύστε τις φωτογραφίες της. 

Ανακοίνωση για το Πρόγραμμα Διερμηνείας στη Ν.Γ. της ΟΜ.Κ.Ε.

Σας ενημερώνουμε ότι το Πρόγραμμα Διερμηνείας στη Ν.Γ. της ΟΜ.Κ.Ε. θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα από Δευτέρα 31/12/2018 έως και Παρασκευή 04/01/2019.
Παρακαλούμε, προγραμματισμένα αιτήματα διερμηνείας που αφορούν τις παραπάνω ημερομηνίες να υποβληθούν μέχρι και την Πέμπτη 27/12/2018 και ώρα 14:00’.

«Tα Κρητικόπουλα» δίνουν μαθήματα δημοσιογραφίας

Mία ελπιδοφόρα και εντυπωσιακή προσπάθεια νεανικής δημοσιογραφίας, το περιοδικό «Τα Κρητικόπουλα», κυκλοφορέι ήδη και αποσπά συνεχώς εγκωμιαστικά σχόλια, όχι άδικα.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Δασκαλάκης, εκπαιδευτικός και πρόεδρος του συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία»: «Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «ΤύποςκαιΟυσία» ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012, στη μνήμη του δημοσιογράφου Λευτέρη Δασκαλάκη, του οποίου και το όνομα φέρει. Κύριος σκοπός του ήταν εξαρχής η προώθηση τηςιδέας του μαθητικού εντύπουως μέσου έκφρασης της νεολαίαςκαιηανάδειξήτου ωςκύριου εκπαιδευτικού εργαλείου για τα σχολεία.