Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Μήπως το γραφείο σας προκαλεί αισθητηριακή υπερφόρτωση στα παιδιά;

 Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τις αισθητηριακές ανάγκες του πελάτη σας ανεξάρτητα από τις κλινικές υπηρεσίες που παρέχετε, είτε πρόκειται για εργοθεραπευτική, είτε για φυσιοθεραπευτική, είτε για λογοθεραπευτική, είτε για ψυχολογική παρέμβαση. Όλοι όσοι βλέπουν παιδιά στο γραφείο/ επαγγελματικό τους χώρο και έχουν ένα περιβάλλον με πάρα πολλά αισθητηριακά ερεθίσματα, μπορούν να πάρουν από το κείμενο ιδέες για θετικές περιβαλλοντικές αλλαγές προκειμένου να μειωθεί η αισθητηριακή υπερφόρτωση. 


Βραβείο δημιουργικής διδασκαλίας «Εύρηκα, Εύρηκα»

Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη θέσπιση του Βραβείου Δημιουργικής Διδασκαλίας "Εύρηκα-Εύρηκα".

«Οταν έμαθα ότι ο γιος μου έκανε bullying»

Η Ελένη έμαθε για το bullying που «έτρωγε» ο γιος της στην Α΄ Δημοτικού από τον μεγαλύτερο αδελφό του. Το παιδί υπέφερε στο σχολείο επί μήνες. Η Μαρία έμαθε για το bullying που ασκούσε ο γιος της, μαθητής της Α΄ Γυμνασίου, σε συμμαθητή του από τον ίδιο. «Μαμά, πρέπει να σου πω κάτι», της είπε μια μέρα. Είχε περάσει ένας χρόνος χωρίς κάποιος να κάνει το οτιδήποτε. «Τι να πρωτοκάνει μια 20χρονη ψυχολόγος;». Τεράστια σχολεία, τεράστια προαύλια, ισχνή επιτήρηση, αναιμική διαχείριση, φοβισμένο διδακτικό προσωπικό. Το τελευταίο περιστατικό στο Αρσάκειο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οταν στα ιδιωτικά σχολεία ξεσπά η βία, το βασικό μέλημα είναι αυτή η πληροφορία να μη διαχυθεί.

«Bake My Bread» - Ένας παραδοσιακός ξυλόφουρνος που «ψήνει» αλληλεγγύη

Έναν φορητό ξυλόφουρνο που ψήνει ψωμί -και όχι μόνο- με παραδοσιακό τρόπο και βασικά «υλικά» την κοινωνική ευαισθησία, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στο περιβάλλον, δημιούργησαν μαθητές/τριες της Β' τάξης που τομέα Οικονομίας στο 5ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece.

Πώς συνδέονται τα social media με τον σχολικό εκφοβισμό;

Γιατί παρατηρείται τέτοια έξαρση νεανικής βίας; Η καθηγήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Αλεξάνδρα Κορωναίου απαντά.

Νέο διαδικτυακό έργαλείο από το Soundly

Το Soundly δημιούργησε ένα νέο, διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει τη σύγκριση τουλάχιστον 20 διαφορετικών βοηθημάτων ακοής. Οι επισκέπτες του Soundly.com μπορούν να ακούσουν τον πραγματικό ήχο των βοηθημάτων ακοής, ώστε να γνωρίζουν τις δυνατότητες της κάθε συσκευής. Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Hearing Review

Ατομα με αναπηρία: Υποδομές πρόσβασης σε 287 παραλίες

Η προσβάσιμη παραλία δεν είναι ένα ακόμη «τουριστικό προϊόν» ή μια «παροχή» προς ειδικές ομάδες, αλλά έκφραση πολιτισμού, δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση της πολιτείας προς όλους και όλες. Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, από τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και την πρόεδρο του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της δράσης «Δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών». Στόχος του έργου είναι η διασφάλιση της προσβασιμότητας στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία και λοιπών εμποδιζόμενων ατόμων, όπως ηλικιωμένοι, έγκυοι, άτομα με κινητικές δυσκολίες κ.ά., καθώς και η προβολή της Ελλάδας ως προσβάσιμου θαλάσσιου τουριστικού προορισμού.

Σε διεύρυνση των υπηρεσιών του για την εξυπηρέτηση των Α.με.Α προχώρησε ο ΟΑΣΘ

Σε ενίσχυση και διεύρυνση των υπηρεσιών του για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία προχώρησε ο ΟΑΣΘ, εισάγοντας στον προγραμματισμό του ένα επιπλέον «ειδικό» όχημα που δρομολογήθηκε ήδη πιλοτικά και εξυπηρετεί προγραμματισμένες μετακινήσεις σε μονάδες υγείας.

Τα ρομπότ θα μπορούν να έχουν αίσθηση αφής από ηλεκτρονικό δέρμα

Ένας νέος τύπος ηλεκτρονικού δέρματος, που επιτρέπει στα ρομπότ να περιηγούνται στο περιβάλλον με τη βοήθεια της αίσθησης της αφής, σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, δημιουργήθηκε από μια ομάδα ερευνητών στην Κίνα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua την Πέμπτη, σύμφωνα με το Agerpres.

Ημερίδα: "Το ταξίδι της Διπολικής διαταραχής στο Ελληνικό Πέλαγος"

Στις 22 Απριλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής με τίτλο "Το ταξίδι της Διπολικής διαταραχής στο Ελληνικό Πέλαγος". Η εκδήλωση θα λάβει χώρα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom, από τις 11π.μ. έως τις 2μ.μ., και είναι ανοιχτή σε όλους με δωρεάν εγγραφή.