Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Στρατηγικές για να μάθουν μαθηματικά τα παιδιά με τύφλωση/ αμβλυωπία.

Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν την εμπειρία του να μετρούν συγκεκριμένα (πραγματικά) αντικείμενα στην καθημερινή τους ζωή. Αυτές οι εμπειρίες είναι η βάση για την ανάπτυξη των αριθμητικών/μαθηματικών δεξιοτήτων. Δηλαδή τα παιδιά θα πρέπει να εκτίθενται στους αριθμούς, ακριβώς όπως είναι αναγκαία η έκθεσή τους στο αλφάβητο, σε όποια μορφή είναι προσβάσιμοι σε αυτά (γραπτός λόγο ή braille, προφορικός λόγος ή νοηματική). 

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε ένα παιδί με προβλήματα όρασης να αναπτύξει μαθηματικές δεξιότητες:

Λιγότερα παιδιά στα νηπιαγωγεία

Μόλις 7 στα 10 Ελληνόπουλα, ηλικίας 4 ετών, έχουν πρόσβαση σε δομές προσχολικής εκπαίδευσης (ποσοστό 67%) όταν ο μέσος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 95%. Μάλιστα, λόγω έλλειψης υποδομών στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας, εκτιμάται ότι περίπου 45.000 προνήπια θα βρεθούν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος τη νέα σχολική χρονιά.

Η ελλιπής μητρική διατροφή επηρεάζει τον πλακούντα και το έμβρυο

Η διατροφή στην εγκυμοσύνη είναι ίσως από τα σημαντικότερα ζητήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει τόσο η ίδια η εγκυμονούσα όσο και ο Γυναικολόγος της, με κύριο στόχο τη δημιουργία αποθεμάτων των κατάλληλων θρεπτικών ουσιών αφενός μεν για το έμβρυο και αφετέρου για την παραγωγή ενός πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά μητρικού γάλακτος κατά το θηλασμό (ποιοτικό μητρικό γάλα).

Οι πολίτες αξιολογούν τα αστικά πάρκα

Παρότι σε πολλές περιοχές της χώρας παρατηρείται έλλειψη χώρων πρασίνου, σχεδόν σε κάθε γειτονιά μπορούμε να εντοπίσουμε ένα πάρκο. Γι’ αυτό τους τελευταίους μήνες η WWF έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια καταγραφής των χώρων πρασίνου στα αστικά κέντρα όλης της Ελλάδας.

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Καλοκαίρι στην πόλη, λίγο πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό και λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι δημιουργικές ομάδες της πόλης, έχουν βάλει τα δυνατά τους και έχουν σχεδιάσει υπέροχα προγράμματα παιχνιδιού και δραστηριοτήτων για να κρατήσουν απασχολημένα τα παιδιά, λίγο πριν ξεχυθούν στις παραλίες και τα δροσερά χωριά στα βουνά.

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη. 
Δείτε τις αναλυτικά στις pigolampides

Η μεγαλύτερη απόδειξη στην ιστορία των Μαθηματικών φτάνει τα 200 terabyte

Και τώρα βγάλτε μια κόλλα χαρτί. Ή μάλλον βγάλτε μερικά εκατομμύρια κόλλες.

Τρεις μαθηματικοί καμαρώνουν για τη μεγαλύτερη απόδειξη μαθηματικού προβλήματος, ένα τερατώδες αρχείο των 200 terabyte, περίπου όσο το σύνολο των ψηφιοποιημένων βιβλίων στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Online ψηφιακές συλλογές από 7 μουσεία μοντέρνας τέχνης.

Μερικά από τα ομορφότερα έργα μοντέρνας τέχνης που φιλοξενούνται από μουσεία σε όλο τον κόσμο, τώρα βρίσκονται διαθέσιμα online για να τα θαυμάσετε δωρεάν μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας.

Τη δυνατότητα αυτή προσφέρει ελεύθερα σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου το Cultural Institute της Google. Η Google συνεργάστηκε με εκατοντάδες μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς και κατάφερε να δημιουργήσει ένα ανοιχτό ψηφιακό θησαυροφυλάκιο έργων τέχνης online.

«Οι ανάπηροι δεν είναι ήρωες»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

Η ζωή μέχρι τα 19, το ατύχημα που τον άφησε ανάπηρο, οι δραστηριότητες στη φύση και η φιλοσοφία ενός ανθρώπου που ακόμα αγαπάει την ταχύτητα

Μακροβούτια και παιχνίδια στη θάλασσα για τα παιδιά του δ. Νεάπολης – Συκεών

Δροσερές βουτιές στη θάλασσα στην περιοχή Μυκονιάτικα της Χαλκιδικής θα απολαύσουν και φέτος τα παιδιά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, που θα μεταφέρονται αυθημερόν για μπάνιο με λεωφορεία που έχει μισθώσει ο δήμος, και τα οποία θα συνοδεύονται από πτυχιούχους φυσικής αγωγής.

Αναζήτηση κτηρίου για την εκπαίδευση ΑμεΑ στην Καλαμάτα

Τη δημιουργία στην Καλαμάτα δομής συνέχισης της εκπαίδευσης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, μετά τη αποφοίτησή τους από το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του. Η δομή αυτή προβλέπεται να προσφέρει φιλοξενία και στέγη.

Εικοσιτετράωρη απεργία των δασκάλων στις 8 Ιουνίου

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 8 Ιουνίου κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), διαμαρτυρόμενη για την πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στις 17:30, στα Προπύλαια.

Απομυθοποιείται η εκπαίδευση ύπνου στα μωρά

Στην εποχή μας, όπου οι γονείς αγωνιούν σχετικά με το πώς θα αναθρέψουν τα παιδιά τους, ένα από τα πιο καυτά ζητήματα αντιπαράθεσης είναι η λεγόμενη «εκπαίδευση στον ύπνο». Πρόκειται για τεχνικές συμπεριφοράς που βοηθούν ένα μωρό έξι μηνών να αποκοιμηθεί μόνο του, αλλά και να παραμείνει κοιμισμένο ολόκληρο το βράδυ. Ωστόσο, όπως κάθε άλλη εκπαίδευση έτσι και αυτή περιλαμβάνει περιόδους κλάματος και διαμαρτυρίας από το μωρό. Οι γονείς και οι ειδικοί που πιστεύουν στην τεχνική υποστηρίζουν ότι τα μωρά μπορούν να αναπτύξουν ικανότητες «αυτο-ανακούφισης». Οι πολέμιοι της τεχνικής πιστεύουν ότι αυτού του είδους η εκπαίδευση μαθαίνει τα μωρά να νιώθουν αδύναμα, καθώς ανακαλύπτουν ότι όσο και να κλαίνε κανείς δεν πρόκειται να εμφανιστεί να τα βοηθήσει.

Ο Benjamin Lloyd κάνει τατουάζ σε παιδιά για καλό σκοπό

Ο νεαρός καλλιτέχνης κάνει προσωρινά τατουάζ σε άρρωστα παιδιά για να τους δώσει χαρά. 

Όλα ξεκίνησαν μετά από δημοσίευση του στα social media, στην οποία έγραψε ότι θα έκανε σε όλα τα παιδιά του νοσοκομείου Auckland's Starship Children's Hospital προσωρινά τατουάζ αν έπαιρνε 50 likes. Απλά αντί για να πάρει 50 likes πήρε πάνω από 400.000 και αριθμός όλο και αυξάνεται.

Να τρώτε πολλά φρούτα στην εγκυμοσύνη για να κάνετε έξυπνα παιδιά!

Οι Καναδοί ερευνητές, ειδικοί στον τομέα της ανάπτυξης των παιδιών, χορήγησαν τα νοητικά τεστ σε 808 παιδιά ενός έτους, των οποίων οι μαμάδες είχαν λάβει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους μέρος σε εθνικής εμβέλειας μελέτη για την υγεία και τη διατροφή.

Ανίκανο για εργασία το 10% των γυναικών με δυσμηνόρροια

Περίπου 10% των γυναικών με δυσμηνόρροια βιώνει σοβαρό πόνο και καθίσταται ανίκανο για εργασία, τόνισε κατά την διάλεξή του ο Δρ Παναγιώτης Χριστόπουλος, διευθυντής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδας. 

Εξι υποτροφίες σε ομογενείς

Εξι πλήρεις υποτροφίες σε ομογενείς από τη Ρωσία προσφέρει το Διεθνές Πανεπιστήμιο, συμμετέχοντας στο έτος Ελλάδα - Ρωσία 2016.

Ακατάλληλες πολλές παιδικές χαρές της Αθήνας

Διεξοδική συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στις παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων θα διεξαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Προγεννητικό τεστ ανιχνεύει το 90% των σοβαρών γενετικών νοσημάτων

Ένα νέο γενετικό τεστ που ανιχνεύει εύκολα και με ασφάλεια εκατοντάδες διαφορετικά γενετικά νοσήματα από τα πιο σοβαρά που μπορεί να προσβάλουν το παιδί που θα γεννηθεί, επινόησαν για πρώτη φορά στον κόσμο, επιστήμονες στην Ελλάδα. 

Ο Γουίνι το Αρκουδάκι γιορτάζει τα 90ά του γενέθλια μαζί με την βασίλισσα

Ο πιο αγαπημένος αρκούδος των παιδιών, ο Γουίνι το Αρκουδάκι, κλείνει φέτος 90 χρόνια ζωής και επιστρέφει προς τέρψη των λιλιπούτειων φίλων του, για να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα περιπέτεια κατά τη διάρκεια της οποίας συναντά ένα άλλο πρόσωπο που γιορτάζει επίσης τα 90α του γενέθλια, τη βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ.

Χιλή: Σύγκρουση μαθητών και φοιτητών με την αστυνομία στο Σαντιάγο

Σφοδρές συγκρούσεις της αστυνομίας με φοιτητές και μαθητές που διαδήλωναν στους δρόμους την Πέμπτη στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Στη πορεία μαθητών και φοιτητών, που πραγματοποιήθηκε χωρίς την έγκριση των αρχών, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να κλείσουν την Αλαμέδα, μια από τις βασικές οδικές αρτηρίες του Σαντιάγο, και να διαδηλώσουν μπροστά στον χώρο του προεδρικού μεγάρου Λα Μονέδα. Αστυνομικές δυνάμεις όμως απώθησαν το πλήθος των νεαρών κάνοντας χρήση εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση και δακρυγόνων. Ομάδες διαδηλωτών πέταξαν πέτρες και έστησαν φλεγόμενα χαρακώματα.