Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ιστότοπος: Παιδεία Ομογενών

Λογισμικά και υλικό σε ψηφιακή μορφή! Κατεβάστε τα CR -ROMS!!!

Το έργο Παιδεία Ομογενών στοχεύει στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στο εξωτερικό και ειδικότερα στην ελληνική διασπορά, μέσω της βελτίωσης της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης συμβάλλοντας συγχρόνως στην ομαλή ένταξη των παιδιών τόσο στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό -πολιτισμικό σύστημα της χώρας διαμονής όσο και στην παροικία τους.

Διδακτικό υλικό για την εργασία και το εργατικό κίνημα στην ιστοσελίδα του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ

Στην ιστοσελίδα του Α΄Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. έχει αναρτηθεί διδακτικό υλικό και προτεινόμενες δραστηριότητες για την εργασία και το εργατικό κίνημα , όπως :

- λογοτεχνικά κείμενα και ποιήματα
- διηγήματα και αποσπάσματα από τα παλιά σχολικά βιβλία
- πληροφορίες για την πρωτομαγιά των εργατών αλλά και την πρωτομαγιά των λουλουδιών
- Βίντεο και τραγούδια

Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία από τη σελίδα του Συλλόγου.
 

Και το Χάρβαρντ «δεν πληρώνει»

Στη δημιουργία ενός ιδιότυπου κινήματος τύπου «δεν πληρώνω» πρωτοστατεί το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, καλώντας τα μέλη του διδακτικού του προσωπικού να δημοσιεύουν τις εργασίες τους σε επιστημονικές επιθεωρήσεις με δωρεάν πρόσβαση και όχι σε εκείνες που απαιτούν συνδρομή.

Ημερίδα στην Κέρκυρα

Στο πλαίσιο της Γ΄ Φάσης Επιμόρφωσης και Υποστήριξης των εκπαιδευτικών, η Σχ. Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής καλεί τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (Παράλληλη Στήριξη του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ) που υπηρετούν σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Ν.Κέρκυρας να συμμετάσχουν στην 1η Επιμορφωτική Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 σε αίθουσα του ΚΕΔΔΥ Κέρκυρας (Βελισσαρίου 30, Κέρκυρα), σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Εισαγγελέας στον Πειραιά για δυσλεκτικούς μαθητές με ψευδή δικαιολογητικά

Δύο περιπτώσεις μαθητών οι οποίοι φέρεται να προσκόμισαν στο σχολείο τους ψευδή δικαιολογητικά για να δώσουν πανελλαδικές με το ειδικό σύστημα (προφορικές εξετάσεις) στάλθηκαν στον εισαγγελέα, ύστερα από έρευνα που έκανε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά.

Η Ένωση «Μαζί με το παιδί» συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης

Από τη Δευτέρα 30 Απριλίου ξεκινά τη δράση της η νέα υπηρεσία της ΄Ενωσης «Μαζί για το Παιδί», «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» ανταποκρινόμενη στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό εκκλήσεων για βοήθεια.

Εθισμός σε ουσίες και Διαδίκτυο

Την ισχυρή συσχέτιση της εξάρτησης εφήβων από το Διαδίκτυο με την αυξημένη πιθανότητα να είναι χρήστες χημικών ουσιών ή να γίνουν στο μέλλον κατέδειξε μεγάλη ελληνική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στη νήσο Κω. Η πρόσφατη δημοσίευσή της στο περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Εθισμού προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της; Η διαπίστωση του εθισμού παιδιών και εφήβων στο Διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει σήμα συναγερμού και προειδοποίησης για τον κίνδυνο εξάρτησης από ουσίες (ναρκωτικά και αλκοόλ).