Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Το δημοτικο σχολείο Πτελεου στον 21ο αιώνα

Τις περισσότερες φορές, η ανάθεση γραπτών εργασιών στο σπίτι προκαλεί τη δυσανασχέτηση των μαθητών και αυξάνει το άγχος τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σχολείου, πολύ περισσότερο δε όταν πρόκειται για συγγραφή κειμένου στα αγγλικά! Σε μια προσπάθεια να κάνουμε τη διαδικασία αυτή καταρχήν πιο ευχάριστη, αποφασίσαμε από κοινού με τους μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ’ Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Πτελεού να προχωρήσουμε στην έκδοση σχολικής εφημερίδας στα Αγγλικά.

Αρίστευσε και ως πρόσωπο της χρονιάς

Οι αναγνώστες των «ΝΕΩΝ» έβγαλαν πρώτο τον φοιτητή Ραφαήλ Παπαδόπουλο
Οταν το περασµένο καλοκαίρι αρίστευσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.952 µόρια (µόλις 48 µόρια λιγότερα από το απόλυτο άριστα), έγινε πρώτο θέµα στις εφηµερίδες.

Ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας) πρόκειται να συγκροτήσει Δίκτυο Εθελοντών με την εποπτεία της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας. Κατόπιν ατομικής συνέντευξης θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση των ενδιαφερομένων σε τεχνικές συνοδείας ατόμων με πρόβλημα όρασης. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης ο εθελοντής θα κληθεί να εξυπηρετήσει ανάγκες των μελών μας, όπως π.χ. συνοδεία σε μια Υπηρεσία, Τράπεζα κλπ., καθώς επίσης σε κοινωνικές, αθλητικές και πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

Όταν το σχολείο δημιουργεί αξίες

"Ο κόσμος στα μάτια των παιδιών" είναι η μαθητική εφημερίδα του 6ου Διαπολιτισμικού και Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού. Πρόκειται για μια εφημερίδα που εκδίδεται σε 2.500 αντίτυπα και επανειλημμένως έχει βραβευτεί από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Κυκλοφορεί και διαδικτυακά, μάλιστα σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά και αλβανικά.

Οικολόγοι από κούνια!

Υπάρχει άραγε κατάλληλη ηλικία για να αρχίσουμε να εισάγουμε τα παιδιά στη συζήτηση για την προστασία του περιβάλλοντος; Φαίνεται ότι για τους ισπανούς συγγραφείς Νούρια και Εμπάρ Χιμένεθ ισχύει το «όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο». Σε αυτό το πνεύμα είναι γραμμένα τα τέσσερα βιβλιαράκια τα οποία απαρτίζουν τη σειρά «Φροντίζω τον πλανήτη μου», καθένα από τα οποία πραγματεύεται ένα διαφορετικό θέμα-πρόβλημα.

Το ναζιστικό ολοκαύτωμα των ανθρώπων με αναπηρία

Στην πραγματική ζωή, οι κυρίαρχες πολιτικές προθέσεις και συνακόλουθες επιλογές, εξωθούν την συντριπτική πλειοψηφία των ΑμεΑ στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό. Στην εικονική ζωή, τα κυρίαρχα τηλε-ΜΜΕ σε κάθε ευκαιρία ανακηρύσσουν μεμονωμένες περιπτώσεις ΑμεΑ ως ... ήρωες και παραδείγματα θέλησης. Τα συστατικά της συγκεκριμένης επικοινωνιακής/προπαγανδιστικής συνταγής είναι πολύ παλαιά. Η πλέον σύγχρονη περίοδος στυγνής, πρωτόγονης, απροκάλυπτης έκφρασή τους, είναι η ναζιστική.

Δύο εκθέσεις της Alpha Bank για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο Ναύπλιο.

Η χαρακτική και οι τεχνικές της" και "Γνωρίζω το νόμισμα". Δύο εκθέσεις της Alpha Bank για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο Ναύπλιο. 

Δύο εκθέσεις με τίτλους "Η χαρακτική και οι τεχνικές της" και "Γνωρίζω το νόμισμα", που απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως και έχουν ως στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την τέχνη της χαρακτικής και τα αρχαία νομίσματα, λειτουργούν στον εκθεσιακό πολιτιστικό χώρο της Alpha Bank στο Ναύπλιο. Οι εκθέσεις διοργανώνονται από τα Τμήματα Συλλογής Έργων Τέχνης και Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank.

Ο νέος οδηγός ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το Τεύχος 2 του Οδηγού ΠΡΟΝΟΗΣΕ περιλαμβάνει τις παρουσιάσεις 173 φορέων με υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επίσης, στο Παράρτημα θα βρείτε στοιχεία επικοινωνίας με τα ΚΕΔΔΥ και τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα.

Έκλειψη ηλίου



Ενημέρωση για τους διαγνωστικούς, αξιολογικούς και υποστηρικτικούς φορείς του ν. 3699/2008

Κοινοποίηση για ενημέρωση τον επικαιροποιημένο πίνακα ( αρ. πρωτ. εισερχομένου εγγράφου Υ5β/ Γ.Π. οικ. / 09.06.2010) με τις Ιατροπαιδαγωγικές Υπηρεσίες που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Διαβάστε αναλυτικά εδώ