Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Η άλλη (καθημερινή) πλευρά της ειδικής αγωγής

Συχνά γράφουμε αστείες ιστορίες που ζούμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΚΕΑ, γιορτάζουμε μαζί τις επιτυχίες τους και προσπαθούμε να μεταδώσουμε την αγάπη που έχουμε για το επάγγελμα και το έργο του εκπαιδευτικού.

Παιδικά χεράκια που ολοκληρώνουν για πρώτη φορά ένα παζλ, φαφούτικα χαμόγελα, φατσούλες γεμάτες ικανοποίησης μετά από τη συγγραφή της πρώτης τους ιστορίας (έστω και μίας πρότασης), αλλά και τα πρόσωπα των μαμάδων, των μπαμπάδων και όλης της ομάδας (είτε είναι οικογένεια, είτε επαγγελματίες που συνεργαζόμαστε) αποτελούν στιγμές ανεκτίμητες.

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο. Τι προβλέπεται για τη Μέση Εκπαίδευση και την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια

Ανατροπές στο χώρο της εκπαίδευσης φέρνει η εισήγηση της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, καθώς ο πρόεδρος της, ο κ. Αντώνης Λιάκος, προτείνει μεταξύ άλλων την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων για τις προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο.

Σκολίωση: Τα πέντε σημεία ελέγχου για γονείς

«Το παιδί μου γέρνει», «στραβώνει η πλάτη του», «πάσχει από... σχολίωση»: αυτές είναι μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι γονείς για να περιγράψουν την πιο συνηθισμένη διαταραχή της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας στα σχολεία από το δήμο Ηρακλείου

Μια σημαντική πρωτοβουλία που στόχο έχει να γνωρίσουν οι μαθητές το μεγάλο Κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη αλλά και άλλους Έλληνες συγγραφείς και ποιητές αναλαμβάνει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου.

Γυναικεία κυριαρχία στην εκπαίδευση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Το 2014, 66.600 άτομα εργάζονταν στην Ελλάδα ως δάσκαλοι δημοτικού, το 70% των οποίων ήταν γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού.

Εμβολιασμένα και υγιέστατα τα προσφυγόπουλα

Στα Διαβατά, κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου έκανε το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Α σε 380 παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών που φιλοξενούνται στη δομή, ενώ την ίδια ώρα εμβολιάζονταν τα βρέφη του καταυλισμού των Λαγκαδικίων με το πολυδύναμο εξαπλό εμβόλιο για διφθερίτιδα, τέτανο, κοκίτη, πολιομυελίτιδα, αιμόφιλο τύπου Β και ηπατίτιδα Β.

Διευκρινίσεις για τοποθετήσεις προσωπικού σε σχολεία και κέντρα πρόνοιας

«Στις περιπτώσεις που οι δηλωθείσες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θέσεις βοηθητικού προσωπικού σε σχολεία και κέντρα πρόνοιας έχουν ήδη καλυφθεί από το προσωπικό των δήμων, τότε οι ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα μπορούν να τοποθετηθούν από τους δήμους σε συναφείς δραστηριότητες». Αυτό διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου, με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τις τοποθετήσεις βοηθητικού προσωπικού σε σχολεία και κέντρα πρόνοιας, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους της χώρας.

Στέγη: Υποβολή προτάσεων για μουσική παράσταση για παιδιά 4-7 ετών, στο πλαίσιο του Big Bang Festival 2017

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έχει αναπτύξει ήδη σειρά δράσεων για μικρά παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους και σκοπεύει να ενισχύσει την προσφορά της στο πεδίο αυτό.
Ζητάμε προτάσεις για την δημιουργία πρωτότυπης παράστασης με επίκεντρο τον ήχο – μουσική, που να απευθύνεται ειδικά στο κοινό των παιδιών 4-7 ετών που συνοδεύονται από ενήλικα. Η παράσταση μπορεί να συμπεριλαμβάνει επίσης φωνητικά, εικόνα, κίνηση και απλά σκηνικά στοιχεία. Η διάρκεια της παράστασης πρέπει να είναι περίπου 30-45 λεπτά. Οι τεχνικές προδιαγραφές πρέπει να επιτρέπουν αυτή η παράσταση να στηθεί και να υλοποιηθεί σε χώρους εκτός θεατρικών ή συναυλιακών σκηνών.