Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Από τις 2 έως και τις 19 Μαΐου οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

Από τις 2 έως και τις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων. 
Οι εγγραφές θα αφορούν την σχολική χρονιά 2017-18.
Πηγή: Νέα

Εξάρτηση από το Ιντερνετ

Ομηρικοί τσακωμοί, ατέλειωτες αντιπαραθέσεις, πλήθος ερωτημάτων και έκδηλη ανησυχία, ακόμα και βίαιες αντιδράσεις, αναστατώνουν πολλές ελληνικές οικογένειες, καθώς «κάποιος» έχει μπει ανάμεσά τους, επανακαθορίζοντας σχέσεις, συμπεριφορές και αντιλήψεις: ο λόγος για το Διαδίκτυο και το μεγάλο στοίχημα της σχέσης των παιδιών με το Ιντερνετ, της πρώτης γενιάς που μεγαλώνει με την οθόνη αγκαλιά.

«Το 40% πλέον από τα 1.800 τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε το έτος αφορά συμπεριφορές εξάρτησης. Υπάρχει μια σαφής αυξητική τάση», λέει στην «Κ» ο κ. Γιώργος Κορμάς, υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (210-60.07.686).

Γιατί οι μαμάδες «κολλάνε» περισσότερες ιώσεις από τα παιδιά σε σχέση με τους μπαμπάδες;

Οι μητέρες που φροντίζουν τα παιδιά τους όταν είναι άρρωστα είναι πολύ πιο επιρρεπείς στις ιώσεις σε σχέση με τους μπαμπάδες.

Όπως προκύπτει από βρετανική έρευνα που έγινε σε 2.000 γονείς, οι ιοί που κολλάνε οι μαμάδες από τα παιδιά τις κάνουν να αρρωσταίνουν κατά μέσο όρο 324 φορές σε 18 χρόνια, μέχρι δηλαδή τα παιδιά να ενηλικιωθούν.

Πόσο χαρτζιλίκι να δίνουμε στα παιδιά;

Σε ποια ηλικία μπορούν να έχουν ένα δικό τους χρηματικό ποσό για να το διαχειρίζονται όπως θέλουν και πόσα χρήματα είναι αρκετά για το χαρτζιλίκι τους;

Το χαρτζιλίκι δεν είναι μόνο ένα «δώρο» προς τα παιδιά που τα διευκολύνει να αποκτήσουν κάποια μικροπράγματα που επιθυμούν. Είναι και ένα «εργαλείο» που θα μας βοηθήσει να διδάξουμε στα παιδιά μας αξίες πολύ σημαντικές που θα επηρεάσουν το πώς θα διαχειρίζονται τα χρήματά τους και στο μέλλον. Αλλά, πότε πρέπει να ξεκινήσουμε, με ποιο ποσό και με τι απαιτήσεις;

Οι λέξεις που δεν λέει, η λέξη που δεν λέμε...

Τους τελευταίους μήνες και ενώ η τηλεοπτική πραγματικότητα έπασχε από ανυδρία, εμφανίστηκε ένα γλυκό αγόρι στους δέκτες μας με το όνομα Παυλής. Ο Παυλής, που ζει στην Κρήτη, κέρδισε από πολύ νωρίς τις καρδιές των τηλεθεατών και δημιούργησε την επιθυμία σε πολλούς ανθρώπους που είχαν συνειδητά κλείσει την τηλεόρασή τους να δεσμευθούν σε ένα τηλεοπτικό ραντεβού με τον Alpha κάθε Τρίτη βράδυ, για να παρακολουθήσουν τη σειρά «Η λέξη που δεν λες».

Ο Δημήτρης έφυγε από την Αθήνα και έγινε ένας από τους πρώτους άντρες σεξουαλικούς βοηθούς για άτομα με αναπηρία στην Ισπανία

Μιλάει στο LifO.gr για την παροχή βοήθειας σε άτομα, που λόγω της αναπηρίας τους, δυσκολεύονται να χαρούν τη σεξουαλικότητά τους 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΙΝΗ 

Ο Δημήτρης ζει στην Ισπανία και τα τελευταία πέντε χρόνια, έχοντας υιοθετήσει το ψευδώνυμο Dyon Baco, παρέχει σεξουαλική βοήθεια σε ανάπηρους ανθρώπους. Είναι ένας «ερωτικός συνοδοιπόρος» -όπως το αποκαλεί ο ίδιος και η ομάδα του- για άτομα που λόγω της αναπηρίας τους, δυσκολεύονται να ζήσουν τη σεξουαλικότητά τους. 

Καλύτερο το αντηλιακό από την ομπρέλα στην προστασία από τον ήλιο

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι ακόμα να αργεί ωστόσο καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι το αντηλιακό προσφέρει καλύτερη προστασία από τον ήλιο απ' ότι μια ομπρέλα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου JAMA Dermatology.

Δύο φοιτητές και ένας διδάσκων σε τμήμα ΤΕΙ

Τμήμα ΤΕΙ έχει στο πρώτο έτος σπουδών δύο (2) φοιτητές και έναν διδάσκοντα! Λειτουργεί στη Ζάκυνθο και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς εύλογα οι συνθήκες διδασκαλίας μοιάζουν με... ιδιαίτερο φροντιστηριακό μάθημα. Η λειτουργία του καταδεικνύει τα στρεβλά της διεύρυνσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη λογική «κάθε πόλη και ΤΕΙ», με τους τοπικούς παράγοντες, τους δημάρχους, τους μητροπολίτες και τους βουλευτές να έχουν κύριο λόγο για τη διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη.

Γιόγκα: Σημαντική βοήθεια για τα παιδιά με καρκίνο

Σημαντικά οφέλη για την ποιότητα ζωής των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, αλλά και των γονιών τους, μπορεί να έχει ένα πρόγραμμα γιόγκα, το οποίο μπορεί να διεξάγεται ακόμη και παράλληλα με τη χημειοθεραπεία.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Rehabilitation Oncology έδειξε ότι η “γιόγκα για τους ασθενείς με παιδιατρικό καρκίνο στη διάρκεια της ενεργής θεραπείας βοηθά στη βελτίωση της ευεξίας, τόσο των ίδιων παιδιών, όσο και των γονιών τους”, σημείωσε η Δρ Andrea Orsey από το Ιατρικό Κέντρο Παίδων του Κονέκτικατ.

Χωρίς πλαίσιο η παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής σε παιδιά μετά τις 25/1

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται γονείς παιδιών που χρήζουν υπηρεσιών ειδικής αγωγής, λόγω της διελκυστίνδας που είναι σε εξέλιξη τον τελευταίο μήνα μεταξύ ΕΟΠΥΥ και επαγγελματιών ειδικής αγωγής για τους νέους όρους συνεργασίας τους. Ο ΕΟΠΥΥ έχει δώσει διορία στους συλλόγους και σωματεία λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, ειδικών παιδαγωγών κ.ά. μέχρι τις 24 Ιανουαρίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους επί του σχεδίου σύμβασης που καλούνται να υπογράψουν έως το τέλος του μήνα. Οι επαγγελματίες ειδικής αγωγής συνεχίζουν να αντιδρούν στην προοπτική αυτή, ζητώντας παράταση τουλάχιστον τριών μηνών προκειμένου –όπως υποστηρίζουν– να γίνει «ουσιαστική διαπραγμάτευση», αίτημα που δεν έχει γίνει αποδεκτό από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ετσι, προς το παρόν παραμένει στον «αέρα» η παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής σε παιδιά μετά τις 25 Ιανουαρίου.