Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Διερμηνεία θεάτρου σε νοηματική γλώσσα


Ο Alan Champion είναι ένας διερμηνέας νοηματικής γλώσσας που συνδυάζει τις υποκριτικές του ικανότητες με το υπόβαθρο που έχει στη νοηματική γλώσσα, για να διερμηνεύει θεατρικές παραστάσεις. Τονίζει πόσο σημαντικό είναι  ο διερμηνέας να είναι καλός ακροατής και να επικεντρώνεται στην διαδραματιζόμενη παράσταση, παρά στο αρχικό έργο. Εξηγεί την ιδιαίτεροτητα που έχει η διερμηνεία του έργου "The Miracle Worker" (σημ. δείτε σχετικά εδώ). Επίσης, σχολιάζει την επαγγελματική του ανέλιξη και τον προσωπικό αντίκτυπο που είχε η βράβευση του έργου "Παιδιά Ενός κατώτερου Θεού" με Tony (τα  θεατρικά Όσκαρ).

Ομιλίες

Από μήνυμα στην ιστοσελίδα Facebook, της ομάδας "ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΟΗΜΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΥΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ"

Δρ. Γιάννης Παπακώστας 
07/05/2010, στις 7μμ 
«Το Πένθος Στη Θεραπευτική Διαδικασία» 
Ομιλήτρια Σοφιάνα Μηλιορίτσα. 

14/05/2010, στις 7μμ
 "The Science Of Parapsychology"
Ομιλητής Dr David Luke . 

04/06/2010, στις 7μμ 
«Θεραπεία Συμπεριφοράς Για Τις Διαταραχές Άγχους» 
Ομιλητής Δρ Γιάννης Κασβίκης

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν.
Για να δηλώσετε συμμετοχή: 2103225961

Η Επιστήμη στην κουζίνα σας




Σήμερα πειραματιστήκαμε με υλικά που βρίσκουμε στην κουζίνα του σπιτιού μας και διασκεδάσαμε με "ρέοντα χρώματα", "το πνίξιμο τη φλόγας", "μια μουστάρδα άνω κάτω", "καλαμάκι πατατοτρύπανο", "ρύζι άβραστο", "ποτήρια στο τραπέζι" και "από το φούρνο στο ψυγείο".

Μην ξεχνάτε όμως παιδιά!
Όσο εύκολα και καθημερινά φαίνονται τα πειράματα αυτά, δεν τα κάνουμε ποτέ μόνοι μας. Πάντα έχουμε και κάποιον ενήλικα μαζί μας!

Επικαιρότητα

Μπλογκ για την Ανοικτή Πρόσβαση στη γνώση

Ένα νέο ιστολόγιο (blog) με θέμα την Ανοικτή Πρόσβαση στη γνώση ξεκίνησε τη λειτουργία του. Πρόκειται για το www.openaccess.gr/blog, που ανέπτυξε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) ως ένα βήμα ανταλλαγής απόψεων για την Ανοικτή Πρόσβαση. Στόχος είναι η υιοθέτησή της από όσο το δυνατόν περισσότερους ερευνητικούς φορείς για την αποτελεσματική διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξάγεται στη χώρα μας.

Ίντερνετ για τυφλούς από Θεσσαλονικείς ερευνητές!

Τα δικά τους... μάτια για να σερφάρουν στο διαδίκτυο θα μπορούν να έχουν πλέον τα άτομα με προβλήματα όρασης. Τέσσερις νεαροί Έλληνες ερευνητές από τη Θεσσαλονίκη κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε τυφλά άτομα να μπαίνουν στο διαδίκτυο, να διαβάζουν κείμενα και να “βλέπουν” φωτογραφίες μέσω της αφής.

Multi-Culti Club για παιδιά

MULTI-CULTI CLUB ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Κυριακή 9 Μαΐου, στις 11.30 π.μ.
«της κυρά Θάλασσας»
Παραμύθια με την Ανθή Θάνου και τον Παναγιώτη Κούλελη.

Νόστιμα τα παραμύθια της κυρα θάλασσας.

Ημερίδα: "Παιδί και Οικογένειες: Συνομιλώντας με συγγραφείς παιδικών βιβλίων"

Ημερίδα με θέμα: «Παιδί και Οικογένειες: Συνομιλώντας με συγγραφείς παιδικών βιβλίων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Μαΐου και ώρα 18:00, στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» στον 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ. H ημερίδα διοργανώνεται από το Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ.

Ομάδα στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ψυχολογικής και
 Θεραπευτικής Υποστήριξης

Από μήνυμα στην ιστοσελίδα facebook

"Σας ενημερώνουμε ότι στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ψυχολογικής και
 Θεραπευτικής Υποστήριξης, ξεκινά προσεχώς καινούρια ομάδα
 συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης γονέων παιδιών με Διάχυτη
Αναπτυξιακή Διαταραχή. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Λόγω περιορισμένου 
αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν νωρίς συμμετοχή
στα τηλέφωνα 2117157423 - 6989801797. Ευχαριστούμε πολύ."

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο της μουσική

Την Παρασκευή 7 Μαΐου, στις 10.00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου η ομάδα «Μουσικό Παραμύθι» που αποτελείται από τους μουσικούς Ιωάννα Βαφειάδου, Όλγα Δαναηλίδου, Αλκέτα Νάτσο, Αθανασία Παναγιώτου και Μαρία Χρίστοβα θα παρουσιάσει ένα μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τα όργανα της ορχήστρας και την κλασσική και όχι μόνο μουσική. Η αφήγηση του παραμυθιού με την ταυτόχρονη παρουσίαση των μουσικών οργάνων και η εκτέλεση αποσπασμάτων γνωστών κλασσικών έργων, θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να απολαύσουν το μαγικό κόσμο της μουσικής. Τέλος τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μουσικά παιχνίδια. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: cityportal

Γιαγιά, παππού πες μου κάτι...

Την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 10.00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου οι γιαγιάδες και οι παππούδες του 12ου ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσουν παραμύθια, τραγούδια και παιχνίδια και θα ζωντανέψουν ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια με στόχο να μεταφέρουν στα παιδιά του σήμερα εικόνες, μιας άλλης εποχής «…μακρινής κι αγαπημένης, μα καθόλου ξεχασμένης…». 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πηγή: cityportal

Σεμινάριο για συνοδούς ατόμων με αναπηρία σε κατασκηνώσεις

Σεμινάριο για συνοδούς ατόμων με αναπηρία σε κατασκηνώσεις. Αιτήσεις ως 12 ΜαΪου. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν 17-30 Μαϊού. Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος
Για πληροφορίες και συμμετοχές 2310 489247

Αιτήσεις για νέους σπουδαστές στο ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ για τη σχολική χρονιά 2010-2011

Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση σε άτομα με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση. Κατά την αίτησή τους οι νέοι και νέες πρέπει να είναι από 14 έως 25 ετών. Το Κέντρο είναι ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο και η φοίτηση είναι δωρεάν. Για τις νέες θέσεις για την ερχόμενη σχολική χρονιά μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου στο τηλ. 2106138150 (κα Αντωνία Ντουνιαδάκη, κοινωνική λειτουργός). Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το ΕΕΑ «Μαργαρίτα», τα προγράμματα και τα Εργαστήριά του, στη σελίδα www.eeamargarita.gr.

Πηγή: www.noesi.gr

Σεμινάριο Life Coaching

Σεμινάριο Life Coaching για Γονείς, Ειδικούς, και λοιπούς ενδιαφερόμενους με βιωματική άσκηση, στην Αθήνα

Την Πέμπτη 27 Μαΐου και την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, ο Σύλλογός μας έχει την τιμή να σας προσφέρει το σεμινάριο:

"Life Coaching: Απλές εφαρμογές για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής"