Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Προβολή: "Last Shot"

 

Σχολεία – Κορονοϊός: Το 20% των μαθητών απουσιάζει – Κλειστά πάνω από 50 τμήματα

Ο φόβος κρατάει τους μαθητές στα σπίτια καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται και οι γονείς, ακόμη και αν αρρωστήσει μόνο ένα παιδί σε ένα τμήμα, αποφεύγουν να στέλνουν τα δικά τους στο σχολείο.

Ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων στα σχολεία, που έφτασαν στα 46.243 για τα παιδιά ηλικίας έως 17 χρονών, αναγκάζει τους γονείς και κυρίως των μικρών μαθητών να τα κρατούν στο σπίτι καθώς δεν διακινδυνεύουν να κολλήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας. Το ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυτής της ηλικίας, από 17.1% που ήταν στις 10 Ιανουαρίου αυξήθηκε την Τρίτη 18 του μήνα στο 18.2%.

Μη φυσιολογική κινητική λειτουργία σε παιδιά συνδέεται με φτωχότερη όραση

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η παρουσία αστιγματισμού και μη φυσιολογικής κινητικής λειτουργίας σε παιδιά 2 ετών μπορεί ενδεχομένως να συνδέεται με φτωχότερη όραση στην ηλικία των 4.5 ετών.

Η μελέτη ερευνητών από την Ιρλανδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χονγκ Κονγκ και Καναδά δημοσιεύτηκε στο Ophthalmic and Physiological Optics.

Αδεια ειδικού σκοπού: Εως και πέντε ημέρες για τους γονείς μαθητών που νοσούν - Πώς θα πληρώνεται

Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προβλέπονται διευκολύνσεις για τους γονείς, όταν τα παιδιά τους νοσούν από κορονοϊό και θεσπίζεται ειδική άδεια ασθενείας εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, λόγω νόσησης από COVID, σε πλαίσιο που να ευθυγραμμίζεται με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και ισχύει έως τις 15 Απριλίου 2022.

Γυμνάσια: Και νέα έρευνα τύπου «PISA» την Άνοιξη για την Πληροφορική

Μια ακόμα έρευνα τύπου PISA, η οποία όμως θα διερευνήσει, σε διεθνές επίπεδο, τις διαφορές των μαθητών και μαθητριών 13-14 ετών (Β΄ Γυμνασίου) σε σχέση με τον εγγραμματισμό τους στην Πληροφορική και τους Υπολογιστές, προγραμματίζεται πιλοτικά τον Απρίλιο σε 35 σχολεία της χώρας, προκειμένου το 2023 να διεξαχθεί σε πολλά περισσότερα.

16ος Εθνικός Διαγωνισμός έργων eTwinning- Οι νικητές!

Ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (ΕΟΥ) της δράσης eTwinning προκήρυξε τον 16ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning με στόχο να αναγνωρίσει τα καλύτερα eTwinning έργα από πλευράς ελληνικών σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2020-2021.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων έλαβε χώρα στο διάστημα από 1 έως 12 Νοεμβρίου 2021. Κατατέθηκαν 126 συνολικά αιτήσεις σε όλες τις κατηγορίες.

NOESI.gr: Δημιουργία πλατφόρμας αναζήτησης υπηρεσιών για άτομα με αναπηρία

Το NOESI.gr ανακοινώνει τη δημιουργία της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας αναζήτησης πληροφοριών για υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία, στο πλαίσιο της πανελλαδικής χαρτογράφησης του τομέα της αναπηρίας, που ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση του ΙΣΝ και του Ιδρύματος Λάτση.

Η αρχική χρηματοδότηση της πλατφόρμας ολοκληρώθηκε μέσω crowdfunding με το ποσό των 3.500 ευρώ, που συγκεντρώθηκε από 37 άτομα. Μάθετε περισσότερα στο άρθρο μας: Το 2022 ✰ Πολλοί ήρωες μικροί θα αλλάξουν το πρόσωπο αυτού του κόσμου!

Σχολεία: Η ώρα της δικαιοσύνης για τους αρνητές γονείς

Σε επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καθώς και σε συμβολικό χρηματικό πρόστιμο, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 33χρονη μητέρα, η οποία δεν έστελνε το παιδί της στο δημοτικό σχολείο για ένα και πλέον έτος. 

Σύμφωνα με το ertnews.gr, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας χαρακτήρισε το αδίκημα πρωτοφανές, ενώ υπογράμμισε ότι η συμπεριφορά της μητέρας είναι αδιανόητη, σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να επιφέρει την αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού. Ο μηδενισμός, τόνισε, δεν αποτελεί τρόπο σκέψης, ιδιαίτερα αν αφορά το μέλλον των παιδιών. «Εύχομαι να μην είναι υποκριτική η συμπεριφορά της μητέρας που τελικά έστειλε το παιδί στο σχολείο», δήλωσε.

Σινεμά και θέατρο για όλα τα παιδιά

Τι κοινό έχει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, ένας θεσμός που αγαπήθηκε και διανύει την πέμπτη χρονιά λειτουργίας του με την oργάνωση TheHappyAct; Οι δύο φορείς σκέφτηκαν κάτι που άλλους μας έχει απασχολήσει λιγότερο, περισσότερο ή και καθόλου όταν απολαμβάνουμε μια ταινία ή μια παράσταση. Oτι όλα αυτά απευθύνονταν μέχρι τώρα σε πλήρως λειτουργικό κοινό, ενώ μια μερίδα παιδιών, όπως τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού ή έχουν ειδικές δεξιότητες, χάνουν μεγάλο μέρος της ψυχαγωγίας αλλά και της εκπαίδευσης που προσφέρουν το σινεμά και το θέατρο.