Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Διεπιστημονική ημερίδα: «Ταξίδι και λογοτεχνία»

Το ταξίδι στη λογοτεχνία ήταν πάντα κάτι που απασχόλησε τόσο τους λογοτέχνες όσο και τους αναγνώστες. Όλοι ταξίδεψαν μ' ένα βιβλίο ή μ' ένα ποίημα. Αλλά και βιβλία γράφτηκαν για ταξίδια πραγματικά ή φανταστικά. Αυτές τις σκέψεις τους θα μοιραστούν μαζί μας οι συμμετέχοντες σ' αυτή τη διεπιστημονική ημερίδα που διοργανώνεται από το Εργαστηρίο Συγκριτικής Γραμματολογίας του Α.Π.Θ. και τη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 09:30 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27. 

Χορευτική παράσταση της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων

Πανελλήνια Ομοσπονδία γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνει συνέδριο με τίτλο: «Μαθησιακές δυσκολίες: Προσεγγίζοντας από την θεωρία την πράξη»

4 Δεκεμβρίου Κέντρο Πολιτισμού Νομαρχίας Θεσσαλονίκης «Αλέξανδρος»
5 Δεκεμβρίου Αμερικανική Γεωργική Σχολή

O Ευγένιος Τριβιζάς στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010, ώρα 12.00 το μεσημέρι, στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7), ο Ευγένιος Τριβιζάς θα διαβάσει ένα ανέκδοτο παραμύθι και θα υπογράψει τα βιβλία του.

Σήμερα, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ, ο Ευγένιος Τριβιζάς θα παρακολουθήσει την παράσταση του έργου του "Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι" που παρουσιάζεται από την Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

12ο Τουρνουά μπάσκετ με καρότσι "Μέγας Αλέξανδρος"

Στις 20 και 21 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στα πλαίσια των 20ων Αλεξανδρείων, για ακόμη μία χρονιά, το τουρνουά μπάσκετ με καρότσι "Μέγας Αλέξανδρος". 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές: "ο Αθλητισμός αποτελεί ιδιαίτερο χώρο για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που κατοχυρώνουν ίσες ευκαιρίες και ισότιμη κοινωνική συμμετοχή, Σε αυτό το πλαίσιο περισσότερα από 1000 άτομα κάθε χρόνο παρακολουθούν τους νικητές της ζωής, τα άτομα με αναπηρία να δίνουν στο Δημοτικό Γυμναστήριο της ΜΕΝΤ αγώνες Μπάσκετ. Το τουρνουά διοργανώνεται σε συνεργασία με συλλόγους της πόλης μας και γίνονται στο Δημοτικό Γυμναστήριο ΜΕΝΤ".

Ελληνικό Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας σε αμαξίδιο

Tο χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ξιφασκίας σε αμαξίδιο που διεξήχθη στο Παρίσι, κατέκτησε η ελληνική ομάδα σπάθης. Οι Γεράσιμος Πυλαρινός, Γιώργος Αλεξάκης, Πάνος Τριανταφύλλου και Μάνος Μπόγδος νίκησαν στο μικρό τελικό τη Ρωσία με 45-39 και ανέβηκαν στο βάθρο.

Ομιλία:"Εγκυμοσύνη: 3μήνες πριν, 3 χρόνια μετά"

Ομιλία με θέμα: "Εγκυμοσύνη: 3μήνες πριν, 3 χρόνια μετά" 
Διατροφή για τη γονιμότητα,, διατροφή κατά την εγκυμοσύνη, διατροφή για βρέφη & παιδιά έως 3 ετών.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010
Π.Κ. Μετεώρων-Αίθουσα Διαλέξεων
Ώρα 6.00μμ

Δωρεάν εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία από 22/11 ως 28/11

Εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας κήρυξε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου (22 έως 28/11) η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Εγκύκλιος σχετικά με την πρόωρη αποχώρηση από το σχολείο των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Εγκύκλιος τού Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με αριθμό πρωτοκόλλου Φ. 12 /1254/131832/Γ1 και ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2010, με θέμα την δυνατότητα πρώιμης αποχώρησης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αλεξανδρούπολη- Ο Οδυσσέας, ο Ηρακλής, ο Μέγας Αλέξανδρος και η γοργόνα αγαπημένοι ήρωες των παιδιών

Ο Οδυσσέας, ο Ηρακλής, ο Μέγας Αλέξανδρος και η γοργόνα βρίσκονται στον κορυφή του καταλόγου των προτιμήσεων των παιδιών του 10ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης ως προς τους αγαπημένους τους ήρωες και θρύλους. Οι μαθητές κλήθηκαν να τους επιλέξουν στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν, επίσης, μαθητές δημοτικών σχολείων από την Ισπανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ιταλία, με στόχο να αναδείξουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας τους.

Δεν θέλω να πάω σήμερα στο σχολείο...

Πόσες φορές έχετε ξεπεράσει τα όρια της υπομονής σας, όταν τα μικρά σας αρνούνται πεισματικά να πάνε σχολείο, δε σηκώνονται από το κρεβάτι, φωνάζουν ότι πονάει το κεφάλι ή η κοιλιά τους και κλαίνε σπαρακτικά... απειλώντας ότι “έχω πάει τόσες φορές στο σχολείο, δεν θέλω να πάω σήμερα!” Η ώρα περνάει, εσείς θα αργήσετε πάλι στη δουλειά, το τηλέφωνο χτυπάει συνεχώς και το μικρό σας δε θέλει καθόλου, μα καθόλου, να ξεβολευτεί από το κρεβάτι του...

Μανταλοκουκλάκια


Ανάγνωση και παιδιά

Στο «νέο σχολείο» που οραματίζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από φέτος κιόλας «καθιερώνεται ο θεσμός της φιλαναγνωσίας»: Ενα πρόγραμμα που θα εφαρμόζεται στις δύο πρώτες τάξεις του δημοτικού, με στόχο τη «σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης των μικρών μαθητών με το λογοτεχνικό βιβλίο».

Ιστοσελίδα της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου γράφει βιβλία κυρίως για παιδιά και νέους. Ασχολείται επίσης με τη θεωρητική μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας. Μέχρι σήμερα έχει γράψει εξήντα βιβλία.
Έργα της έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο, έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση, έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και περιοδικά κι έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ιαπωνικά, στα αλβανικά και στα κορεατικά.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της και γνωρίστε την!