Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Κλείνει το μοναδικό κέντρο για παιδιά με προβλήματα όρασης

Στα όρια της απόγνωσης ακροβατεί τις τελευταίες μέρες το μοναδικό στη χώρα μας κέντρο για παιδιά με πρόβλημα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «Ιριδα».

Πρόγραμμα σχολικών επισκέψεων στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Δελτίο Τύπου 

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, επισκέφθηκε σήμερα (17/5/2010) το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), στο πλαίσιο του προγράμματος «Κλασσικός Αθλητισμός για Παιδιά» (Kids athletics) και μαζί με τους μαθητές και τους δασκάλους του 2ου και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου, ξεναγήθηκε στο χώρο του Σταδίου. 

Μετ' εμποδίων η βόλτα στην πόλη

Τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, καθώς και τα μηχανάκια που καταλαμβάνουν κάθε ελεύθερη σπιθαμή, ολοκληρώνουν το παζλ. Η νοοτροπία των οδηγών είναι γνωστή και κατακριτέα, καθώς σταθμεύουν όπου τους βολεύει, αφού σπάνια έχουν κυρώσεις.

Το χρέος της κοινωνίας…

ΑΙΧΜΕΣ 
Του Αποστόλη Ζώη 
Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές μελέτες, το 80% περίπου των ΑμΕΑ ευρίσκεται εκτός εργατικού δυναμικού, το μέσο οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών που έχουν ένα μέλος με αναπηρία είναι χαμηλότερο από των άλλων νοικοκυριών. Αφού το ύψος των παρεχομένων προνοιακών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων είναι τόσο μικρό που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες από αυτή καθεαυτή την αναπηρία, ενώ υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της βαρύτητας της αναπηρίας και του βαθμού φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. 

Unscripted: Marlee Matlin

Υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικός εξοπλισμός για χρήση τους από Άτομα με Αναπηρία στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Από σημείωμα της ομάδας "Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας" στην ιστοσελίδα Facebook:

Σας ενημερώνουμε ότι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας διαθέτει υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικό εξοπλισμό για χρήση τους από Άτομα με Αναπηρία. Στο χώρο του Δημόσιου Κέντρου Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης είναι εγκατεστημένο εξειδικευμένο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών με κατάλληλες περιφερειακές συσκευές για χρήση τους από τα ΑΜΕΑ:

Γεννηθήκαμε Ελεύθεροι και Ισοι

Ελεύθερη Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

"Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, αποτελεί μια πρωτότυπη και μοναδική καινοτομία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στον χώρο της εκπαίδευσης, της επιμόρφωσης αλλά και της ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού της Ελλάδος, σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα του χώρου της υγείας, της υγιεινής, της ασφάλειας, της πρόληψης και της προστασίας από ατυχήματα και καταστροφές, της διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων, του εθελοντισμού, του αθλητισμού, της νεότητας, της πολιτικής προστασίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, των κλιματικών αλλαγών, της αλληλοβοήθειας, της ειρήνης μεταξύ των λαών, των επιστημονικών επιτευγμάτων στην ιατρική, στις επικοινωνίες, στις μεταφορές, στην εκπαίδευση, κ.λ.π.

24o Φεστιβάλ Μαθητικών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων

Το Ε' Δημοτικό Διαμέρισμα στα πλαίσια των μαθητικών εκδηλώσεων για το έτος 2010 θα πραγματοποιήσει το 24ο Φεστιβάλ Μαθητικών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στο θεατράκι του άλσους της Νέας Ελβετίας. Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι από 12 Μαϊου 2010 έως και 17 Ιουνίου 2010. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατήστε εδώ

Ημερίδα για τα ΑΜΕΑ και την κοινωνική τους ένταξη

Το ζήτημα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού συνιστά μια σημαντική πρόκληση για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του 2007, το ποσοστό των ατόμων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας ανέρχεται στο 20% έναντι 16% στην ΕΕ-27. Την ίδια στιγμή η διεθνής οικονομική κρίση δημιουργεί πρόσθετες πιέσεις στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και τα άτομα που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας.

Ταχύρρυθμα τμήματα εκμάθησης της γραφής Braille για εν ενεργεία εκπαιδευτικούς.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών διοργανώνει ταχύρρυθμα τμήματα εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Braille αποκλειστικά για εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, διάρκειας ενός μηνός, από 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2010.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Βερανζέρου 31, 4ος όροφος.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 210-5229968, καθημερινά 09.30 – 16.30.

Πηγή: http://www.eoty.gr/