Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Μία σελίδα παραπάνω...

Πηγή

Στην επόμενη ανάθεση/ το επόμενο διαγώνισμα βάλτε μία επιπλέον σελίδα και δώστε την ευκαιρία στα παιδιά να σας δείξουν τι γνωρίζουν πέρα από αυτό που ζητάτε εσείς. Γιατί οι ερωτήσεις ενός διαγωνίσματος δεν μπορούν να καλύψουν όσα έχετε πει μέσα στην τάξη...

«Φτιάχνω πεζούλες»: ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι για τις αναβαθμίδες του Αιγαίου

Στο πλαίσιο του έργου LIFE TERRACESCAPE και της ανάπτυξης υλικού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης δημιουργήθηκε το διαδραστικό ηλεκτρονικό παιχνίδι «Φτιάχνω πεζούλες». Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Μέσα από το παιχνίδι επιδιώκεται η απόκτηση γνώσεων για τις πεζούλες, ένα στοιχείο χαρακτηριστικό του τοπίου των νησιών του Αιγαίου. Ακολουθώντας μια διαδρομή σε τέσσερα νησιά του Αιγαίου, ένα για κάθε εποχή του χρόνου, ο παίχτης μαθαίνει ιστορίες που σχετίζονται με τις πεζούλες, μαζεύει πέτρες και χώμα και στο τέλος της διαδρομής φτιάχνει τις δικές του πεζούλες.

Συμμετοχή σε πανελλαδική έρευνα την αποτύπωση της επίδρασης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) σε άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) και τους φροντιστές τους.

H Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας διεξάγει σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Πανελλαδική έρευνα την αποτύπωση της επίδρασης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) σε άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) και τους φροντιστές τους.

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της πανδημίας προτρέπουμε τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση να συμπληρώσουν το Μέρος 3ο με ερωτήσεις που αφορούν την ενημέρωσή σας αναφορικά με τον νέο κορωνοϊό COVID-19 σε σχέση με την Πολλαπλή Σκλήρυνση και την επίδραση της πανδημίας του COVID-19 στη διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης για εσάς ή για το άτομο με Πολλαπλή Σκλήρυνση που φροντίζετε .

Πέντε προσωπικότητες διαφημίζουν την «προσβάσιμη Κομοτηνή»

Σε δέκα ημέρες η Κομοτηνή αναμένει να δει εάν είναι η πιο προσβάσιμη πόλη της Ευρώπης, από τις πενήντα που δήλωσαν συμμετοχή, στον φετινό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πόλη βρίσκεται στις έξι ευρω-φιναλίστ και για να φτάσει εκεί χρειάστηκαν μία σειρά από «διαπιστευτήρια».

Στον «φάκελο» της Κομοτηνής υπάρχει κι ένα βίντεο, με το οποίο προσωπικότητες του αναπηρικού κινήματος μιλούν με κολακευτικά λόγια για την πόλη, ενώ σε πρώτο πλάνο είναι ο Κομοτηναίος Σπύρος Νταντανίδης, που με συμπρωταγωνιστή περιδιαβαίνουν στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής, αποδεικνύοντας ότι η προσβασιμότητα είναι καθημερινότητα στην πόλη.

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής Δημοτικού Σχολείου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
5ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού
Αστρονομίας & Διαστημικής 2021 για το Δημοτικό
για τους μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

Τριήμερο διαδικτυακών εκδηλώσεων για Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Με ένα τριήμερο διαδικτυακών εκδηλώσεων στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση γιορτάζει και τιμά και φέτος την27η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση, όπως αυτή ορίστηκε το 2008 από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση IDEA (International Drama/Theatre & Education Association).

Μήπως το παιδί δεν κοιμάται όσο πρέπει;

Για πολλά παιδιά σχολικής ηλικίας, ο ύπνος μπορεί να είναι τόσο δύσκολος όσο και για τους πολυάσχολους ενήλικες. Οι δραστηριότητες μετά το σχολείο, το διάβασμα στο σπίτι και ο χρόνος παιχνιδιού μπορούν να οδηγήσουν το μικρό σας σε ένα γεμάτο έως και πιεσμένο πρόγραμμα. Προσθέστε σε αυτό το δέλεαρ των ηλεκτρονικών συσκευών (τηλεόραση, υπολογιστές, βιντεοπαιχνίδια) και θα καταλάβετε ότι δεν είναι δύσκολο ένα παιδί να μην κοιμάται αρκετά. Ακόμη και τώρα που το lockdown έχει αλλάξει την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων, πολλά παιδιά έχουν βγει εκτός προγράμματος ύπνου και αργούν να κοιμηθούν το βράδυ.

Το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό έρχεται με ένα μοναδικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά

Μια πρωτότυπη ιδέα που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου προσαρμοσμένη στις συνθήκες που επιβάλλει η υγειονομική κρίση, εμπνεύστηκαν και υλοποιούν ο Φώτης Σπύρος και ο Νίκος Χρηστίδης για τα φετινά Χριστούγεννα.

Με εμπειρία και αγάπη για το παιδικό θέαμα και το παιδί, η εταιρεία τους, Long Vehicle Productions, δημιούργησε το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών που έχουν διακριθεί στα θεάματα και τις δραστηριότητες για παιδιά. Με όχημα τη φαντασία, σ’ ένα covid free περιβάλλον τα παιδιά θα μπορέσουν να βιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν!

Πανεπιστήμια : Μετά την άρση του lockdown οι κατατακτήριες εξετάσεις

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας θα γίνουν οι κατατακτήριες εξετάσεις στα ΑΕΙ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση που εκδόθηκε «κατ’ εξαίρεση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, λόγω της ισχύoς των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορων0ϊού SARS- Cov 2, η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή σε Τμήματα ή Σχολές των Α.Ε.Ι. δεν πραγματοποιείται κατά το χρονικό διάστημα που ορίζεται στον νόμο.

Όταν το παιδί λέει ότι φοβάται

Ο φόβος είναι η φυσιολογική αντίδρασή μας σε γεγονότα που φαίνεται να απειλούν την προσωπική ασφάλειά μας. Συγκεκριμένα στα παιδιά συνδέεται με καταστάσεις που δημιουργούν το αίσθημα της ανασφάλειας και της ανησυχίας όταν βρίσκονται μπροστά σε κάτι άγνωστο, ξαφνικό ή απρόβλεπτο. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν ως γονείς όταν το παιδί λέει ότι φοβάται;

Ιδρύεται Πρότυπο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα – Για παιδιά και εφήβους

Η ίδρυση Πρότυπου Κέντρου Ψυχικής Υγείας για παιδιά και εφήβους αλλά και τις οικογένειές τους η οποία δρομολογείται στη χώρα μας, διαμορφώνει πρωτοποριακές συνθήκες στο χώρο της Ψυχικής Υγείας.Ο καθηγητής Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, στο ΕΚΠΑ, Αργύρης Στριγγάρης, μιλώντας για το Πρότυπο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην ΕΡΤ, επισήμανε τη σημασία της παρέμβασης στο καίριο για το μέλλον της χώρας τμήμα του πληθυσμού της, δηλαδή τα παιδιά και τους εφήβους, την νέα γενιά.

«Ενα λάπτοπ δεν φτάνει για τα τρία παιδιά…»

«Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει κάτι έγκαιρα. Η κυβέρνηση, η κοινωνία των πολιτών και μη κυβερνητικές οργανώσεις πρέπει να σπεύσουν να ενισχύσουν τους αδύναμους αυτή την ώρα». Ο Alex Osarogue, γενικός γραμματέας της οργάνωσης Nigerians in Diaspora Greece, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα υπ’ ατμόν. Τα νέα από τη νιγηριανή κοινότητα δεν είναι καλά. Οπως λέει στην «Κ», το δεύτερο lockdown απειλεί να κρατήσει αποκλεισμένα πολλά παιδιά της μειονότητας, που δεν έχουν τα μέσα για να παρακολουθήσουν αυτόν τον καιρό την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Aναφέρει ότι περίπου 50-70 παιδιά της κοινότητας δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω Webex, με κίνδυνο να μείνουν πίσω σε σχέση με τους συμμαθητές τους ή, ακόμη χειρότερα, να χάσουν την τάξη. 

Πρωινά μαθήματα σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ με επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Να τιμωρηθούν όσοι παρανομούν ζητά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας, καταγγέλλοντας ότι πολλά ιδιωτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας κάνουν μάθημα τις πρωινές ώρες, κατά παράβαση των ισχυουσών υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων, κατηγορώντας μάλιστα το υπουργείο ότι αποτυγχάνει να εξασφαλίσει ισότιμες και ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές.