Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Εξομολόγηση μιας μαμάς παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής: 10 αλήθειες που κρύβω ακόμα και από τους πιο στενούς μου φίλους.

 Αγαπημένοι μου φίλοι, δεν είστε οι τύποι που μια μαμά θα ντρεπόταν. Δεν με επικρίνετε για την εντυπωσιακή έλλειψη συνέπειας στα ραντεβού μας ή για την αξεπέραστη ικανότητά μου να μην θυμάμαι γενέθλια. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που σαν μαμά παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠΥ) δεν θα μοιραστώ ποτέ μαζί σας. 

Podcast: Πώς μπορεί το ChatGPT να βοηθήσει ένα τυφλό άτομο;


Πώς θα μοιάζουν οι υποστηρικτικές τεχνολογίες στο κοντινό μέλλον; Πόσο αξιόπιστες θα είναι οι νέες εφαρμογές; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν με τον προγραμματιστή υπολογιστών Νεκτάριο Μαλλά.

Άποψη: Γ. Παπαδόπουλος - Πέντε χρόνια μετά χωρίς απαντήσεις

Ηταν 7.30 το πρωί 18 Μαΐου 2018, όταν ο Δημήτρης Παγουρτζής άνοιξε πυρ στο λύκειο της Σάντα Φε. Εκείνη την ημέρα είχε πάει στο σχολείο κρύβοντας στην καμπαρντίνα του ένα 38άρι πιστόλι και μια καραμπίνα, όπλα των γονιών του. Κάποιοι μαθητές κρύφτηκαν σε ντουλάπες για να γλιτώσουν. Ο 17χρονος δράστης, όμως, πυροβόλησε ακόμη και τις κλειστές πόρτες. Συνολικά οκτώ μαθητές και δύο καθηγητές σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν από τα πυρά του.

Συνεργασία ΔΥΠΑ με ΕΛΕΠΑΠ για την επαγγελματική κατάρτιση ατόμων με αναπηρία

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), Δρ. Ελένη Ν. Σκουτέλη.

Ιδρύονται δύο νέες ειδικότητες στα ΙΕΚ

Δύο νέες ειδικότητες ιδρύονται στα ΙΕΚ, με αποφάσεις τις οποίες υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Κατάρτισης Γ. Βούτσινος.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής ειδικότητες:

Ημερίδα: Η Ανάπτυξη των παιδιών και ο ρόλος της όρασης



Generations: Το μουσικό φεστιβάλ για όλη την οικογένεια επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ

Το Generations, το μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές, έρχεται για τρίτη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου. Το Generations ξεκίνησε το 2017, επέστρεψε δυναμικά και με μεγάλη επιτυχία το 2022, και φέτος είναι και πάλι εδώ, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, με ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα, ορίζοντας ένα φεστιβαλικό σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος(ΙΣΝ).

Ποδηλατάδα από τρία σχολεία της Ερμούπολης

Πρόσκληση για δράση που διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου, 5ου & 6ου Δημοτικών Σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, υπό την αιγίδα της ΟΕΣΑΔ Ν. Κυκλάδων, στo πλαίσιo του προγράμματος Ολυμπιακή Εβδομάδα, την Κυριακή 14/5/2023 και ώρα 10.00 π.μ.