Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά/ τους μαθητές σας που δυσκολεύονται στη διαχείριση του χρόνου τους.

Πολλές φορές προκαλούνται εντάσεις από την αδυναμία σωστής διαχείρισης του χρόνου των παιδιών. Δείτε μερικές ιδέες με τις οποίες μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να οργανώσουν εύκολα και σωστά το χρόνο τους.

- Δείχνετε κατανόηση για τις δυσκολίες τους και μην ερμηνεύετε τυχόν καθυστερήσεις ή μη ολοκληρωμένες προσπάθειες σαν ενδείξεις αδιαφορίας και ανυπακοής.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

Από 26 έως 29 Μαΐου 2022 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ο φετινός Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και οι συμμετέχοντες μαθητές θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά να διαγωνιστούν πάνω σε κείμενα που αποτελούν αποσπάσματα αγαπημένων και σημαντικών λογοτεχνικών βιβλίων των Εκδόσεων Πατάκη.

Ο εγκέφαλος των γονέων με πάνω από τρία παιδιά γερνάει πιο γρήγορα

Οι άνθρωποι με τρία ή περισσότερα παιδιά εμφανίζουν μεγαλύτερη γνωστική επιβάρυνση και ταχύτερη γήρανση εγκεφάλου, συμπέρανε μια διεθνής μελέτη που συμπεριέλαβε και την Ελλάδα. Είναι η πρώτη έρευνα που συσχετίζει τη γέννηση πολλών παιδιών και τη δημιουργία πολύτεκνης οικογένειας, με τη χειρότερη υγεία του εγκεφάλου των γονέων αργότερα στη ζωή.

Παιδικές κατασκηνώσεις: Ξεκινούν οι αιτήσεις 23 Μαΐου

Ξεκινάει το πρόγραμμα των Παιδικών Κατασκηνώσεων που εντάσσεται στον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας, όπως γνωστοποίησε ο ΟΠΕΚΑ, με τον αριθμό των παιδιών που θα μπορούν να ενταχθούν να ανέρχονται σε 1.500.

Το πρόγραμμα αφορά σε πρόγραμμα διάρκειας 16 ημερών για 1.500 παιδιά δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας.

Η περίοδος των αιτήσεων – Πού κατατίθενται ηλεκτρονικά

Βιβλιοπαρουσίαση: Η αστρόσκονη που μας δημιούργησε

Μια πολύ ωραία έκδοση για ένα θέμα που δεν φανταζόμαστε εύκολο για τα παιδιά. Μια παρουσίαση του ρόλου της Χημείας, ξεκινώντας από τη βασική δομή της: τα 118 στοιχεία της, τις ομάδες τους, την ύπαρξη και τη λειτουργία τους στην καθημερινότητά μας. Με πληροφορίες μετρημένες, αλλά ουσιαστικές για να κατανοήσουμε τη μεγάλη σημασία «του αόρατου βιβλίου συνταγών της Φύσης» που ρυθμίζει τα πάντα.

Η διευθύντρια σχολείου που όλοι θα ήθελαν να έχουν

Χθες το πρωί η Σοφία Αντωνιάδου στον δρόμο για τη δουλειά της έκανε μια στάση. Το σχολείο στο οποίο υπηρετεί ως διευθύντρια, το Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Σχοινούσας, ήταν ανάμεσα στα 600 σχολεία από όλη τη χώρα που συμμετείχαν στις εξετάσεις της «Ελληνικής PISA». «Πήγα να πάρω τον μαθητή της Γ΄ Γυμνασίου που θα έγραφε, ώστε να έρθουμε μαζί στο σχολείο. Ηθελα να είμαι σίγουρη ότι θα είναι στην ώρα του», λέει στην «Κ». Να, που καμιά φορά ένα σχολείο με πέντε μαθητές μπορεί να έχει για τον εκπαιδευτικό περισσότερες έγνοιες από ένα σχολείο με 105.

Φάρος Τυφλών της Ελλάδος : Λειτουργία Μουσείου Αφής

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος και το Μουσείο Αφής διευρύνει την λειτουργία του ανοίγοντας το Σάββατο 4/6/2022 για οικογένειες , ομάδες και ατομικούς επισκέπτες.

Το Μουσείο Αφής θα είναι ανοιχτό για το ευρύ κοινό από τις 10:00 έως τις 14:30, με ενημερωτικές-εκπαιδευτικές δράσεις βιωματικού χαρακτήρα.

"Break the Bar-riers": Οι "COOL CRIPS" διοργάνωσαν το πιο προσβάσιμο πάρτι της Ελλάδας

Με στόχο να αποδείξουν πως η Αθήνα μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη πόλη και στο κομμάτι της προσβασιμότητας, αλλά και το γεγονός ότι οι πολιτικές προσβασιμότητας δεν περιορίζονται στην ελεύθερη κίνηση σε δρόμους και πεζοδρόμια, η σελίδα Cool Crips, ελληνιστή «Η Αναπηρία είναι κουλ» διοργάνωσε στην Αθήνα το πρώτο της event με ζωντανή παρουσία το πάρτι “Break the Bar-riers”. 

Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ νοητικής αναπηρίας (03-50/06/2022)

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ νοητικής αναπηρίας θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο(στην αίθουσα «NickGalisHall») στην Θεσσαλονίκη από 3-5 Ιουνίου2022.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της  Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες

Η Άμπιγκεϊλ είναι 15 και αλλεργική στο νερό: «Πονάω στο ντους και νιώθω τα δάκρυα σαν οξύ»

Μια έφηβη στην Αριζόνα είναι τόσο αλλεργική στο νερό που δεν μπορεί καν να κλάψει ή να κάνει ντους λόγω του πόνου που προκαλεί στο δέρμα της - ούτε μπορεί να το πιει χωρίς να κάνει εμετό.

Η Abigail Beck πάσχει από υδατογενή κνίδωση [aquagenic urticaria], μια σπάνια πάθηση -με μόλις 100 καταγεγραμμένες περιπτώσεις- που προκαλεί φαγούρα στην επαφή με νερό.

Έφηβος έχασε την όραση και την ακοή του λόγω αποκλειστικής διατροφής με junk food

Απώλεια όρασης, βαρηκοΐα και μείωση της οστικής μάζας προκάλεσε σε έναν έφηβο η αποκλειστική κατανάλωση junk food. Από την ηλικία των 14 ετών που άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα κούρασης έως τα 17 του μειώθηκε προοδευτικά η όραση του και η οπτική του οξύτητα έπεσε στο 1/10 (δηλαδή έβλεπε το 1/10 από ό,τι βλέπει ένας άνθρωπος χωρίς προβλήματα όρασης), ενώ ήδη στα 15 του είχε παρουσιάσει νευροαισθητήριο βαρηκοΐα. Το αγόρι, επί πέντε συνεχή χρόνια τρεφόταν με τηγανητές πατάτες, τσιπς, ζαμπόν, λουκάνικα και ψωμί και τίποτα άλλο.

Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Ρεθύμνου (05/06/2022)

Ένα Φεστιβάλ Παιδικού βιβλίου στο Ρέθυμνο βρισκόταν εδώ και πολλά χρόνια στον «ταξιδιωτικό χάρτη» των Εκδόσεων Βιβλιοσκόπιο και των ιδιωτικών σχολείων «Παραμυθένιος Κόσμος» & «Παραμυθένιο Νηπιαγωγείο». Φέτος, το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου πραγματοποιείται για πρώτη φορά, με την πολύτιμη στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου, την απλόχερη βοήθεια δασκάλων & συμπολιτών μας και την οικονομική ενίσχυση χορηγών του τόπου μας.Την Κυριακή 5 Ιουνίου, 09:30-15:00, στον Δημοτικό Κήπο.