Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Νέες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ από τον Δήμο Αθηναίων

Είκοσι δύο (22) νέες θέσεις στάθμευσης, με προδιαγραφές για οχήματα συνανθρώπων μας με αναπηρία (ΑμεΑ) δημιουργεί ο Δήμος Αθηναίων σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, εντατικοποιώντας την προσπάθεια για μια πόλη ανθρώπινη, ασφαλή, φιλική και προσβάσιμη σε όλους. Μια Αθήνα, που σέβεται το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία για απρόσκοπτη μετακίνηση στον αστικό ιστό και ισότιμη συμμετοχή στη δημόσια ζωή.

Ανοίγουν την Τρίτη οι βρεφονηπιακοί – Προαιρετική η χρήση μάσκας για τα παιδιά

Με μέτρα προστασίας ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα μικρά παιδιά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, που αναμένεται να ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι γονείς είναι διχασμένοι – άλλοι λένε ότι θα προσπαθήσουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους να φορούν τη μάσκα ενώ άλλοι το θεωρούν αδύνατο.

“Από το ίδρυμα στην κοινότητα: εναλλακτική φροντίδα ευάλωτων παιδιών και υποστήριξη οικογενειών”

H Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη ανάρτησε στις 26/08/20, την ειδική έκθεση: «Από το ίδρυμα στην κοινότητα: εναλλακτική φροντίδα ευάλωτων παιδιών και υποστήριξη οικογενειών».

Η παρούσα έκθεση είναι προϊόν επεξεργασίας υλικού από την εργασία των Ειδικών Επιστημόνων του Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού και επανέρχεται στο ζήτημα των συνθηκών λειτουργίας ιδρυμάτων και της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών που διαβιούν προσωρινά ή επί μακρόν σε δομές ιδρυματικής φροντίδας.

Πώς προστατεύονται τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο (παραμελούνται ή/και κακοποιούνται) στην χώρα μας;

Αρκάς & εξατομικευμένο υλικό ειδικής αγωγής.

 

Με πολλή αγάπη σε όλους τους "Θανασάκηδες" μας!
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας 
για εξατομικευμένο εκπαιδευτικό υλικό.
email: angelou.kea@gmail.com
facebook: angelouKea

Πιερία: Βιωματική Εκπαίδευση Κυκλοφοριακής Αγωγής

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας έπειτα από εννέα χρόνια δραστηριότητας στον τομέα της Ποδηλατικής Παιδείας, επεκτείνει το πρόγραμμα «Ποδηλατώ με ασφάλεια», εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Το Βιωματικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής απευθύνεται πλέον σε οικογένειες ( γονείς και παιδιά 6+ ετών), οι οποίες αγαπούν το ποδήλατο και το επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους στην πόλη. Σκοπός του προγράμματος είναι να γίνουν γνωστοί τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας, αλλά και να δοθούν συμβουλές και τρόποι σωστού χειρισμού και οδήγησης του ποδηλάτου στο αστικό περιβάλλον.

Παράταση για Συν-εργασία, τηλεργασία, επιδόματα - Νέα ειδική άδεια για τους γονείς

Την παράταση σειράς μέτρων που αφορούν την αγορά εργασίας αλλά και νέων μέτρων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Μεταξύ άλλων, επεκτείνται το μέτρο της αναστολής και για τον Οκτώβριο, το πρόγραμμα Συν-Εργασία και η τηλεργασία έως το τέλος του χρόνου, κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει. Επίσης, θεσμοθετείται νέα ειδική άδεια για τους γονείς.

Γιατί πολλά κορίτσια φιλτράρουν τις selfie πριν τις αναρτήσουν

Εχεις στραβά πόδια, μεγάλη περιφέρεια, περιττά κιλά; Κανένα πρόβλημα. Σε χρόνο dt με μια από τις εφαρμογές που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο αποκτάς κορμί αγαλματένιο, τύφλα να έχουν οι πλαστικές. Για πρόσωπο και μαλλιά τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα: σπυράκια και δυσχρωμίες της επιδερμίδας εξαφανίζονται, σχήμα προσώπου, ματιών τε και φρυδιών αλλάζουν στο πιτς φιτίλι, και η selfie που έβγαλες (και σου… φαίνεσαι δύσμορφη) μεταμορφώνεται και σε μεταμορφώνει σε μοντέλο άξιο χιλιάδων likes και σχολίων θαυμαστικών. 

«Πονοκέφαλος» για τους γονείς η χρήση μάσκας από τα παιδιά

Προβληματισμένοι παραμένουν οι γονείς, εν όψει του ανοίγματος των σχολείων, αναφορικά με το πώς θα πείσουν τα παιδιά να φορέσουν τις μάσκες.

Η Σταυρούλα Καλοφωλιά είναι μητέρα δυο παιδιών, στην έκτη και την πρώτη δημοτικού. Για το πρωτάκι της αγόρασε καινούρια τσάντα και το πρώτο αντικείμενο που έβαλε μέσα ήταν η μάσκα.

Κορωνοϊός: Συνολικά 463 εκατ. παιδιά έμειναν χωρίς εκπαίδευση

Η πανδημία του κορωνοϊού και το κλείσιμο των σχολείων στέρησε εντελώς την εκπαίδευση από τουλάχιστον το ένα τρίτο των μαθητών στον κόσμο, ήτοι 463 εκατομμύρια παιδιά, καθώς γι'αυτά δεν υπήρχε η δυνατότητα της τηλεκπαίδευσης.

Τα στοιχεία είναι σύμφωνα με έκθεση της UNICEF η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη. Ο μεγάλος αριθμός των παιδιών, των οποίων η εκπαίδευση διακόπηκε τελείως για μήνες, συνιστά μια παγκόσμια εκπαιδευτική επείγουσα ανάγκη, προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια της UNICEF Ενριέτα Φορ. Ο αντίκτυπος αυτού μπορεί να γίνει αισθητός στις οικονομίες και τις κοινωνίες τις ερχόμενες δεκαετίες, σημειώνει.

Αϋπνία στα παιδιά: Αιτίες ανά ηλικιακή ομάδα & συμβουλές για γονείς

Ο ύπνος των παιδιών αποτελεί συχνά μια μεγάλη πρόκληση για τους γονείς και αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να αφορά όλες τις ηλικίες, από τη βρεφική έως και την εφηβική.

Όμως, ένας επαρκής και ήρεμος ύπνος είναι απαραίτητος, καθώς επηρεάζει σημαντικά τη σωματική, την ψυχική και τη νοητική λειτουργία τους.

Η αϋπνία είναι μια διαταραχή ύπνου, κατά την οποία τα παιδιά δυσκολεύονται να κοιμηθούν ή μένουν άγρυπνα έως αργά τη νύχτα ενώ, σε σπανιότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα εντοπίζεται στην πολύ πρωινή αφύπνιση.

Κλειστά σχολεία; Ποιες οι εκπαιδευτικές και οικονομικές συνέπειες;

Τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, ατέρμονες συζητήσεις λαμβάνουν χώρα σχετικά με το κατά πόσο είναι ασφαλές, και υπό ποιες συνθήκες, να λειτουργήσουν και πάλι τα σχολεία. Νέα έρευνα που έλαβε χώρα στην Μεγάλη Βρετανία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο σχολικό περιβάλλον η νόσος Covid-19 μεταδίδεται ευκολότερα από εκπαιδευτικό σε εκπαιδευτικό ή από εκπαιδευτικό σε μαθητή και λιγότερο από μαθητή σε εκπαιδευτικό ή άλλο μαθητή (https://www.gov.uk/government/news/study-finds-very-low-numbers-of-covid-19-outbreaks-in-schools). Σε κάθε περίπτωση, μόνο το 0,01% των νηπιαγωγίων και δημοτικών σχολείων εμφάνισαν ‘σημαντικό’ αριθμό κρουσμάτων (ήτοι δύο ή περισσότερα συνδεδεμένα επιδημιολογικά κρούσματα) κάτι που οδηγεί τους επιδημιολόγους στο συμπέρασμα ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν αποτελεί ‘μεγάλη’ απειλή για την διασπορά του ιού από τον Σεπτέμβριο και μετά. Πάντως, η έρευνα δημιούργησε (αχρείαστες) τριβές μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας και των επιδημιολόγων διότι πληθώρα εκαπιδευτικών θεώρησε ότι το μήνυμα της είναι ότι οι εκπαιδευτικοί μεταδίδουν τον ιο στα σχολεία...

Άποψη: Ρέα Βιτάλη "Ναι, απέτυχε!"

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο καταραμένη λέξη στα «μέρη» μας, από τη λέξη «αποτυχία». Την ξορκίζουμε, τη λαχανιάζουμε. Την μασκαρεύουμε. Μεγάλη υπόθεση η διαχείρισή της. Αν τροφοδοτεί με γνώση το επόμενο βήμα ή αν οδηγεί σε σηκωμένα «παραδίδομαι» χέρια και βολικές μετατοπίσεις ευθυνών 

Η σκηνή, για εκείνους τουλάχιστον, είχε μια τραγικότητα. Μα ώρα την ώρα, στα δικά μου μάτια ξεπρόβαλε και η κωμική της πλευρά. Τα έχουν αυτά οι μικρο-τραγωδίες. 

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσει σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ το χειμερινό εξάμηνο

Εξ αποστάσεως θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων στο χειμερινό εξάμηνο τόσο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όσο και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το πλαίσιο που έθεσε το υπουργείο Παιδείας, τα θεωρητικά μαθήματα στα οποία έχουν εγγραφεί έως 50 φοιτητές θα πρέπει να γίνονται σε αίθουσες και αμφιθέατρα που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.