Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Βελτιώνοντας τις δεξιότητες της σκέψης μέσω της οργάνωσης ενός πάρτυ.

Ως γονείς, προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε τρόπους να συνδέσουμε τα ενδιαφέροντα και τις μανίες των παιδιών μας με χρήσιμες δεξιότητες της καθημερινής ζωής. Για όλους εσάς, που έχετε παιδιά τα οποία ζουν και αναπνέουν για το Minecraft, το πρώτο Minecon Earth πρέπει να είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός στο σπίτι σας. Εμείς οι ενήλικοι μαζευόμαστε με τους φίλους μας για να δούμε αγώνες, τηλεοπτικές πρεμιέρες ή φινάλε σειρών. Γιατί επομένως να μην αφήσετε το παιδί σας να καλέσει τους φίλους του σε ένα μικρό πάρτυ για να παρακολουθήσουν μαζί μια νέα ταινία; Ή να κάνουν πάρτυ για τα γενέθλιά τους; Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε το παιδί σας να αναπτύξει πολύ σημαντικές εκτελεστικές λειτουργίες. Δουλέψτε μαζί για να φτιάξετε μια λίστα εργασιών, κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές και μετά αφήστε το να αναλάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από την οργάνωση. Έτσι θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει τις δεξιότητες που σχετίζονται με την σκέψη, όπως την συγκέντρωση, την ευελιξία, την εργαζόμενη μνήμη, τον αυτοέλεγχο, την αυτεπίγνωση, την οργάνωση, την διαχείριση του χρόνου και, φυσικά, τον προγραμματισμό. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς καλλιεργούνται αυτές οι δεξιότητες κατά την προετοιμασία ενός πάρτυ. 

Ένα Κέντρο στην καρδιά της Αθήνας συνδέει τους νέους με τη ζωή

Μια ευκαιρία να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους, να βρουν νέους φίλους και να κοινωνικοποιηθούν, αλλά και να μάθουν καλύτερα και βαθύτερα τον εαυτό τους ή ακόμη και να βρουν μια θέση εργασίας, προσφέρει το νεοσύστατο Κέντρο Νέων Connect Athens, που άρχισε να λειτουργεί το Μάιο του 2017. 

Το «Τερατώδες Πείραμα» σε παιδιά με τραυλισμό στην Αϊόβα - Έμεινε κρυφό για να μην υπάρξουν συγκρίσεις με τις θηριωδίες των Ναζί

Ο παθολόγος ομιλίας Ουέντελ Τζόνσον και η ομάδα του διεξήγαγαν το 1939 στο πανεπιστήμιο της Αϊόβας ένα πείραμα για να βρουν τα πραγματικά αίτια του τραυλισμού. «Πειραματόζωα» ήταν 22 ορφανά παιδιά, τα μισά από τα οποία εμφάνιζαν πρόβλημα στην ομιλία τους. 

Προχωρά η ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται στον δήμο Θερμαϊκού η ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας, ένα από τα πρώτα έργα, που ενέταξε η σημερινή Διοίκηση στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) και προϋπολογισμού περίπου 4.400.000,00 ευρώ.

Το πρώτο αστρονομικό σχολείο στη Λάρισα

Το πρώτο αστρονομικό εγχείρημα κατάκτησης της γνώσης για τη δημιουργία και την εξέλιξη του σύμπαντος και της ζωής πέρα από το γήινο περιβάλλον, που έγινε στη Λάρισα, στη δύση του 2017, βρήκε ανέλπιστη ανταπόκριση.

Το σχολείο αστρονομίας, απέκτησε άμεσα ένθερμους υποστηρικτές και πατώντας σε γερά θεμέλια, άνοιξε μια πόρτα-ανακάλυψη μιας νέας γνώσης μέσα από απαντήσεις σε κοσμογονικά ερωτήματα.

Ο ρόλος της κληρονομικότητας στην παιδική παχυσαρκία

Ένα σοβαρό πρόβλημα με πολλές επιπτώσεις για την ανάπτυξη, την υγεία, την ψυχολογία και την ποιότητα ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους αποτελεί η παιδική παχυσαρκία.

Είναι γνωστό πλέον, πως πρόκειται για μια πολυπαραγοντική διαταραχή, καθώς για την εμφάνισή της ευθύνεται μεγάλος αριθμός παραγόντων.

Ημέρα Γνωριμίας με το Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά στο Αργοστόλι

Ημέρα Γνωριμίας με το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ 
Center for Talented Youth Greece 
Για μαθητές από Ε΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου 
Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας, 
Αργοστόλι, Κεφαλονιά 
Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, 10:00 – 12:30 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν 
Δηλώσεις έως 10 Ιανουαρίου 2018 

Χρόνιες νόσοι στα παιδιά αυξάνουν τον κίνδυνο αγχώδους διαταραχής

Αν ένα παιδί πάσχει από χρόνια νόσο, όπως άσθμα, είναι πιο πιθανό να εμφανίσει αγχώδη διαταραχή ή άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Το παραπάνω έδειξε έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι αγχώδεις διαταραχές ήταν πιο συνήθεις- όπως άγχος αποχωρισμού, γενικευμένο άγχος και φοβίες, σε παιδιά με χρόνιες νόσους όπως άσθμα, τροφικές αλλεργίες, επιληψία, διαβήτη ή νεανική αρθρίτιδα.

Οι κίνδυνοι από την έκθεση παιδιών στα social media

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ειδικοί προς τους γονείς που αναρτούν φωτογραφίες και στοιχεία των παιδιών τους στα κοινωνικά δίκτυα, αγνοώντας τις συνέπειες που μπορεί να έχει η πράξη τους αυτή. Στο πλαίσιο αυτό αυστηροποιείται η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και οι γονείς θα αντιμετωπίζουν και ποινικές κυρώσεις.

Εγκυμοσύνη: Τι να φάτε για να αποκτήσετε έξυπνα παιδιά

Οι γυναίκες που καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες χολίνης κατά τη διάρκεια της κύησης αυξάνουν τα γνωστικά οφέλη για τους απογόνους τους, σύμφωνα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology.

Δήμος Καστοριάς: Κλειστά τα σχολεία αύριο, λόγω καρναβαλιού

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στο Δήμο Καστοριάς θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη 9 Ιανουαρίου , λόγω της μαζικής συμμετοχής των μαθητών στο πατροπαράδοτο έθιμο του Καστοριανού Καρναβαλιού.
Αυτό προβλέπει απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς.
Πηγή: esos

Οι μαθητές ανθούν σε δημοτικό σχολείο της Βεργίνας

Μαθητές δημοτικού που ξεναγούν τους ταξιδιώτες σε αρχαιολογικούς χώρους, που επισημαίνουν τα προβλήματα του τόπου στους ιθύνοντες και προπονούνται στο παγκράτιον, το αρχαίο αγώνισμα που συνδυάζει πάλη, πυγμαχία και λακτίσματα... Ο λόγος, για τους 127 μαθητές του Δημοτικού Βεργίνας - Παλατιτσίων, που με πρωτοβουλία των δασκάλων τους επιδίδονται σε μια σειρά καινοτόμων δράσεων, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάδειξη των ταλέντων τους αλλά και στην καλλιέργεια της μεταξύ τους συνεργασίας. «Εκπονούμε πολλά προγράμματα με θέμα το περιβάλλον αλλά και την τοπική ιστορία», αναφέρει ο κ. Νίκος Γκόγκος, δάσκαλος που έχει διατελέσει και διευθυντής. «Ειδικά τα δεύτερα έχουν μεγάλο έρεισμα στους μαθητές μας». Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι το ιστορικό παρελθόν της Βεργίνας έχει σημαδέψει και τον ίδιο. «Ως μαθητής γυμνασίου είχα εργαστεί στις ανασκαφές του Ανδρόνικου», αναπολεί ο κ. Γκόγκος, που οδηγεί συστηματικά τους μαθητές τους στον χώρο των βασιλικών τάφων. «Τρεις παλιοί μας μαθητές έγιναν αρχαιολόγοι», λέει γεμάτος καμάρι.

Γιατί πρέπει να επαινούμε τις κόρες μας για την εξυπνάδα τους;

Εσείς επαινείτε την κόρη σας για την ομορφιά της, αλλά όχι για την εξυπνάδά της; Αν συμβαίνει αυτό τότε κάνετε. ένα πολύ μεγάλο λάθος!

Ένα κορίτσι στα έξι χρόνια του πιστεύει ότι είναι λιγότερο έξυπνο και ταλαντούχο από τα συνομήλικά του αγόρια. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα μελέτη τριών πανεπιστημίων, η οποία διεξάχθηκε σε 400 παιδιά (τα μισά από αυτά κορίτσια) και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Science.

Τρίτεκνες & πολύτεκνες οικογένειες πλήττονται από τις αλλαγές στα επιδόματα

Οι οικογένειες με μεσαία εισοδήματα και τρία ή παραπάνω παιδιά θα είναι οι χαμένες από την αναπροσαρμογή των οικογενειακών επιδομάτων, η οποία ρίχνει το βάρος στη στήριξη του πρώτου και του δεύτερου παιδιού.

Σε δίκη οι μαθητές που κατηγορούνται για βιασμό 10χρονου

Σε δίκη παραπέμπονται οι τρεις μαθητές οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν φρικτές πράξεις σε βάρος 10χρονου συμμαθητή τους, όπου σύμφωνα με την καταγγελία του πατριού του, τον κακοποίησαν σεξουαλικά επανειλημμένως, σε ώρες διαλείμματος μέσα στην τουαλέτα του σχολείου τους.

5 λόγοι που τα μεγαλύτερα αδέρφια είναι καλύτερα από τα μικρότερα

Δεν μπορεί να μην έχετε πέσει ποτέ στην παγίδα της διαμάχης με τα αδέρφια σας για το ποιος είναι πιο έξυπνος-όμορφος-καλός γενικότερα, είτε είστε μεγαλύτερα είτε μικρότερα σε ηλικία. 

Εμείς θα σας δώσουμε 5 λόγους που είναι καλύτερο να είσαι το μεγάλο αδερφάκι σε μια οικογένεια, για να μπορείτε κι εσείς στο εξής να τους μοιράζεστε με όσους σας φέρνουν αντιρρήσεις (και μάλιστα με τεκμήριο πραγματικές έρευνες).