Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Παιχνίδια, παιχνίδια, παιχνίδια: πώς να οργανώσετε τα παιχνίδια του παιδιού σας χωρίς να επέλθει το χάος στο παιδικό δωμάτιο.

Συνήθως τα παιδικά δωμάτια είναι γεμάτα από παιδικά παιχνίδια, τα οποία απειλούν να επεκταθούν σε όλο το σπίτι, δημιουργώντας ένα πραγματικό χαός. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως προκειμένου να μην χαθεί ο έλεγχος; Πώς μπορεί το παιδικό δωμάτιο και το σπίτι γενικότερα να είναι σε γενικές γραμμές συμμαζεμένα χωρίς να στερούνται τα παιδιά την χαρά του παιχνιδιού;

Παραολυμπιακοί Ρίο 2016: We're The Superhumans

Τα μωρά κλαίνε στη γλώσσα τους

Τα μωρά από τη Γερμανία κλαίνε με διαφορετικό τρόπο από ό,τι τα νεογνά από την Κίνα, το Καμερούν και τη Γαλλία, υποστηρίζει η καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βάρτζμπουργ, Κάθλιν Φέρμκε. Οι διαφορές, επισημαίνει η Φέρμκε, μπορούν να εξηγηθούν με τη μελωδία κάθε γλώσσας. «Για τις ανάγκες της έρευνας καταγράψαμε μόνο αυθόρμητες φωνές, συνήθως όταν τα μωρά έκλαιγαν γιατί πεινούσαν», εξηγεί. 

Διαβάζετε βιβλία για να ζήσετε περισσότερο, υποστηρίζει νέα έρευνα

Η ανάγνωση βιβλίων όχι μόνο κάνει καλό στο μυαλό και στον ίδιο τον εγκέφαλο απομακρύνοντας την πιθανότητα εκδήλωσης άνοιας - κάτι ήδη γνωστό- αλλά συνδέεται και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 

Οι άνθρωποι που διαβάζουν ένα βιβλίο έστω και για μισή ώρα κάθε μέρα (συνολικά 3,5 ώρες την εβδομάδα), μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά περίπου 20%, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Το όφελος από την ανάγνωση εφημερίδων και περιοδικών είναι πολύ μικρότερο.

Υπερδραστήριο παιδί: Ποιος ο ρόλος της διατροφής

Είναι μάλλον κοινή η εικόνα ενός παιδιού που δεν κάθεται να φάει, στριφογυρίζει στην καρέκλα, σηκώνεται διαρκώς, δεν συγκεντρώνεται σε διάφορες δραστηριότητες όπως το διάβασμα. Τέτοιες συμπεριφορές συχνά περιγράφονται με τον όρο υπερκινητικότητα και απασχολεί γονείς και κηδεμόνες πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν το παιδί να επιδεικνύει πιο ήρεμη συμπεριφορά.

Πού πήγαν οι γονείς των Ντακ;

Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ στη LIFO 

Δεν υπάρχουν γονείς στη Λιμνούπολη. Τα παιδιά μένουν με τον θείο τους, ο θείος έχει έναν άλλο θείο, η Νταίζη έχει τρία ανιψάκια και πάει λέγοντας. Πού είναι οι γονείς του Ντόναλντ; Ποιοι και πού είναι οι γονείς των Χιούι, Λιούι και Ντιούι; Γιατί πέρα από τα μισόλογα στο πρώτο τους, παμπάλαιο καρτούν, στο οποίο υποτίθεται τα παιδιά πήγαιναν μόνο για μια μέρα στο θείο τους μέχρι να βγει ο πατέρας τους απ' το νοσοκομείο, ποτέ δεν αναφέρεται ο πατέρας κι η μητέρα τους; Γιατί δεν νοιάζονται καθόλου γι' αυτά; Μήπως είναι συνωμοσία εναντίον του προτύπου της οικογένειας; Όχι ακριβώς. 

Επιβάτιδα αεροπλάνου βρίζει χυδαία κοριτσάκι με αναπηρία και τους γονείς του. Η απάντηση της μητέρας έγινε viral

Θα μπορούσε να είναι μια από εκείνες τις απαίσιες ιστορίες στις οποίες πολλοί ίσως από εμάς ήμασταν παρόντες και θέλουμε να ξεχάσουμε. Ή μια από εκείνες τις στιγμές που κάποιος, εντελώς άδικα μας ντρόπιασε δημοσίως και εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.

Έρχονται e-books με χαρακτήρες από το σύμπαν του Χάρι Πότερ

Μπορεί η Τζόαν Ρόουλινγκ να επιμένει ότι τελείωσε με τον Χάρι Πότερ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν σκοπεύει να εξερευνήσει περισσότερο άλλους χαρακτήρες από τον μαγικό κόσμο που έπλασε η ίδια. Με αφορμή τα 20 χρόνια από την δημοσίευση του πρώτου βιβλίου του Χάρι Πότερ που συμπληρώνονται το 2017, ανακοινώθηκε ότι τρία e-books θα αναρτηθούν από τις 6 Σεπτεμβρίου στο Pottermore.

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων και τον Σύλλογο Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών “Palso” Ν. Χανίων πρόκειται να υλοποιήσει για 1η χρονιά φέτος τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Άποψη: Λ. Γιανναρου "Οι άκληροι της κοινωνίας"

«​Εγώ δεν αντέχω να δω το βίντεο, έχω παιδιά», έγραψε φίλη κάτω από ανάρτηση που αναφερόταν στον βομβαρδισμό στο Χαλέπι και στη συγκλονιστική εικόνα του 5χρονου Ομράν, αιμόφυρτου και σαστισμένου, που μας ξύπνησε όλους βίαια από τη ραστώνη του ολυμπιακού Αυγούστου. «Οταν έκανα παιδιά, πέταξα την τηλεόραση για να μη βλέπω ειδήσεις», πρόσθεσε κάποιος άλλος κάτω από το ποστ, το κέντρο βάρους του οποίου μετατοπίστηκε ελαφρώς από τον μικρό Σύρο στο δράμα των Ελλήνων γονιών.

Φλώρινα: Δωρεάν μαθήματα αγγλικών για παιδιά αδύναμων οικογενειών

Συνεχίζει και φέτος για 4η χρονιά τη συνεργασία του με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών Δράμας, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων, με στόχο να συμβάλλει στην ανακούφιση ευάλωτων οικογενειών του Δήμου.

Δικαστική απόφαση στην Τουρκία νομιμοποιεί το σεξ με παιδιά κάτω των 15 ετών και η Σουηδία ξεκινά «πόλεμο» στην Άγκυρα

Ο πρεσβευτής της Σουηδίας στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας, η οποία καταδίκασε μια δικαστική απόφαση στην Τουρκία που νομιμοποιεί, όπως είπε, τις σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά κάτω των 15 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.