Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Jamie Oliver: Να διδάξουμε κάθε παιδί πώς να τρέφεται σωστά


ONLINE EDUCA: "Learning for All"

Με τίτλο "Μάθηση για όλους", το Συνέδριο που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο 1-3 δεκεμβρίου 2010, εξετάζει σε βάθος τέσσερα θέματα που αποτελούν τους στυλοβάτες της καινοτομίας: Μαθησιακό Περιεχόμενο, Μαθαίνω για τη Μάθηση, Μαθησιακά Οικοσυστήματα και Μαθησιακά Περιβάλλοντα. Το Συνέδριο στοχεύει να συμβάλει στην επιτυχή μαθησιακή έκβαση τριών μαθησιακών τομέων: Θεσμική Μάθηση, Μάθηση στο χώρο εργασίας και Δια βίου Μάθηση. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή on-line. Περισσότερα εδώ.

Διαδίκτυο, υπολογιστές, τεχνολογία

Αϋπνία, παιχνίδια και ανάγνωση

Ιατρικά νέα

Πρόσκληση Ευρωπαϊκού Σήματος Γλωσσών 2010

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Γλωσσών διεξάγεται κάθε χρόνο στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και στοχεύει στην επιλογή καινοτόμων προγραμμάτων διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών και τη βράβευσή τους με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών (European Language Label).

Κατάστημα ζώων - Pet shop


Οικολογικά διλήμματα βρίσκουν απαντήσεις

Αξίζουν τα χρήματα για να αγοράζεις βιολογικά προϊόντα από όπου κι αν προέρχονται; Αν ανακυκλώνεις, έχεις επιτελέσει το οικολογικό σου καθήκον; Ποιο μέσο ταξιδιού επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον; Αξίζει ο κόπος να χρησιμοποιείς χάρτινη σακούλα; Το ΟΙΚΟ με τη βοήθεια επιστημόνων δίνει απαντήσεις σε έξι διλήμματα του μέσου ανθρώπου που σκέφτεται το περιβάλλον, αλλά δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει γι’ αυτό.

Ομάδα Θε.αμ.α.: "Λάμια"

Η ομάδα Θε.αμ.α. (Θέατρο Α.μ.ε.α. Αχαρνών) της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού & Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών (Κ.Ε.Π.Ε.Δ.Α.) στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Αχαρνών, τα «Αριστοφάνεια», παρουσιάζει την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 20:30 μ.μ. στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», τη θεατρική παράσταση «Λάμια», ένα έργο της Λίνας Αμπντελχαμίντ. Το θεατρικό έργο βασίζεται στην αλληγορία του "μύθου της Λάμιας", ενός μύθου που ξεκινά από την αρχαιότητα και επιβιώνει σε πολλές παραλλαγές σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων έως και τα μεταβυζαντινά χρόνια. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Οικονόμου. Παίζουν οι: Σάββας Παπαδόπουλος, Βασίλης Οικονόμου, Αντιγόνη Σπανού, Λίνα Αμπντελχαμίντ, Ελένα Μωραίτη, Μάνος Τριανταφυλλάκης. Χορεύτρια – Χορογράφος: Έλενα Αϊναλή. Μουσική σύνθεση – επιμέλεια: Βασίλης Χούντας και Φώτης Καρατασάκης.