Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ρούχα και παιδιά με υψηλή αισθητηριακή ευαισθησία

Η τρομαχτική πρωινή ρουτίνα. 
Οι ετικέτες προκαλούν φαγούρα, τα πουκάμισα και τα τζιν πόνο, οι απαίσιες κάλτσες γίνονται αισθητές σαν να προκαλούν φουσκάλες και κάλους τα παπούτσια. Ποιος θα φανταζόταν ότι κάτι τόσο απλό όπως το ντύσιμο θα μπορούσε να μετατρέψει την πρωινή ρουτίνα σε έναν πανικό με φωνές, δάκρυα, χάσιμο του σχολικού και καθυστέρηση στο σχολείο και τη δουλειά;

Στις 10-25 Φεβρουαρίου η αίτηση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις

Οι διαδικασίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις του καλοκαιριού συνεχίζονται κανονικά, καθώς οι εκλογικές διαδικασίες δεν επηρεάζουν την προετοιμασία μιας εκπαιδευτικής περιόδου που είναι από τις σημαντικότερες στην ζωή πολλών εκατοντάδων νέων.

Πρόσωπο: Aaron ΄Wheelz΄ Fotheringham

Γράφει η Σταυριάννα Χαραλαμποπούλου
Ο Aaron ΄Wheelz΄ Fotheringham, από το Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι 23 ετών και γεννήθηκε με μία περίπλοκη ατέλεια της σπονδυλικής στήλης, η οποία ονομάζεται «δισχιδής ράχη». Κάποιοι από τους σπονδύλους της ράχης που περικλείουν τον νωτιαίο μυελό δεν συγκλίνουν, όπως συμβαίνει όταν το έμβρυο αναπτύσσεται φυσιολογικά, αλλά αντίθετα αποκλίνουν, με αποτέλεσμα ο Aaron να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πόδια του.

Ίδρυμα Ευγενίδου: Αναζητώντας «Τα 7 κλειδιά» της παραγωγικής μας ιστορίας

Επιδιώκοντας να «ξεκλειδώσει» τα μυστικά της παραγωγικής ιστορίας της χώρας μας, το ιδιαίτερο διαδραστικό εκπαιδευτικό εγχείρημα «Τα 7 κλειδιά», που συνδυάζει παιχνίδια γνώσεων και νέες τεχνολογίες, βοηθώντας τα παιδιά να καταλάβουν, μέσα από το παιχνίδι, διαδικασίες και μηχανισμούς του τεχνικού πολιτισμού, πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Παιδί και σκύλος: Γνωρίστε τους με τον σωστό τρόπο

Τα παιδιά και οι σκύλοι έχουν πολλά κοινά στοιχεία: είναι περίεργα, ανυπόμονα και ενθουσιάζονται εύκολα!
Ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για κουτάβια, τα παραπάνω χαρακτηριστικά εκδηλώνονται σε πιο έντονο βαθμό, γεγονός που απαιτεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση των δύο μεταξύ τους.
Είναι πολύ σημαντικό, η πρώτη συνάντηση (αλλά και οι επόμενες) των παιδιών με έναν σκύλο (κουτάβι ή ενήλικο) να γίνονται πάνταμε επιτήρηση, προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.
Τα παρακάτω 10 βήματα θα βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν μια ισορροπημένη επαφή με τον σκύλο της οικογένειας, να χτίσουν μια υπέροχη σχέση μαζί του και να δεθούν στον απόλυτο βαθμό.

Διοικητικός έλεγχος των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολικών μονάδων

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε εφαρμογή της αριθμ.ΔΙΔΑΔ/Φ.34.1/86/οικ.31792/8-12-2014 (ΑΔΑ:Ω05ΓΧ-Θ3Β) εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αναφορικά με τον έλεγχο γνησιότητας δικαιολογητικών παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. όπως προβούν σε έλεγχο δικαιολογητικών που απαιτούνται για την πρόσληψή τους ή επηρεάζουν οπωσδήποτε την κατάταξή τους κατά τη διαδικασία πρόσληψης ή τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή τους μετά την πρόσληψη. 

Έρευνα: Αυτοί είναι οι τρεις παράγοντες που επηρεάζουν το σεξ στην εφηβεία

Επιστήμονες έκαναν έρευνες και βρήκαν τους τρεις παράγοντες που επηρεάζουν τους έφηβους όσον αφορά στον σεξ. Ποιοι είναι αυτοί; Τρεις διαφορετικές μελέτες έδειξαν πως οι παράγοντες που επηρεάζουν το σεξ στην εφηβεία είναι το περιβάλλον, η ηλικία του ερωτικού συντρόφου και η υποστήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον.