Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ακυρώθηκαν τελικά οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών (ICSD) έγινε γνωστή η ακύρωση των 17ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών που θα πραγματοποιούνταν στη Σλοβακία. Πριν από ένα χρόνο περίπου είχαν γίνει ευρύτερα γνωστά  τα προβλήματα της διοργάνωσης αλλά τον Ιούλιο ο πρόεδρος της ICSD είχε γνωστοποιήσει με μήνυμά του την πρόθεση να διεξαχθούν οι Αγώνες  μειώνοντας ωστόσο τις προσδοκίες. Τελικά ούτε αυτό ήταν εφικτό.

Όταν κλέβει το παιδί..

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται: «Τι να κάνω αν υποψιάζομαι ότι το παιδί μου κλέβει»; Φόβος, θυμός, σύγχυση είναι μόνο κάποια από τα συναισθήματα που μπορεί να δημιουργηθούν μπροστά σε ένα τέτοιο γεγονός.

Τι γίνεται λοιπόν στην περίπτωση που υπάρχει κάποιος/α έφηβος/η που κλέβει; Υπάρχουν ευτυχώς, τρόποι να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει μια επικίνδυνη συμπεριφορά. Ας δούμε κάποιους από τους λόγους όμως που μπορεί να κάνουν έναν έφηβο/η να πάρει κάτι που δεν του ανήκει.

Γιατί κλέβουν οι έφηβοι;

Εφηβική εγκυμοσύνη: Κάθε άλλο παρά ευχάριστη για τις έφηβες και τις οικογένειές τους

Η εφηβική εγκυμοσύνη, αποτελεί παγκοσμίως ένα ιατρικό και κοινωνικό ζήτημα, που συνδέεται με πολλές σωματικές, ψυχολογικές, και κοινωνικές επιπτώσεις και μπορεί να καταλήξει σε γέννηση, αποβολή ή άμβλωση. Παρά την πληροφόρηση που μπορεί να έχουν σήμερα οι νέοι από πολλές πηγές ενημέρωσης, το φαινόμενο της εφηβικής εγκυμοσύνης παραμένει ιδιαίτερα συχνό, ειδικά στον ανεπτυγμένο, δυτικό κόσμο.

Εκδήλωση Σταδιοδρομίας για εργασία στο εξωτερικό «EURESALON 2011»

Ο ΟΑΕΔ μαζί με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο EURES και με τη συμμετοχή του Γραφείου Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα οργανώσει στις 24 Φεβρουαρίου 2011 την εκδήλωση EURESALON 2011. To EURESALON θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο EXCELSIOR HOTEL, Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη.

Γιατί ένας τυφλός υπάλληλος είναι η καλύτερη επιλογή


Δείτε μέρος από την  καμπάνια της Ένωσης τυφλών στη Νορβηγία, η οποία προσπαθεί μέσω χιουμοριστικών σποτ, να πείσει τους εργοδότες, να προσλαμβάνουν τυφλούς.

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για το 2011

Αρχίζει στις 15 Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για το 2011. Οπως ανακοίνωσε το γραφείο Χανίων του Οργανισμού Εργατικού Εστίας, η απογραφή θα διαρκέσει έναν μήνα. 
Θα ξεκινήσει με αλφαβητική σειρά στις 15 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου. Οι ώρες απογραφής θα είναι από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.