Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Οι εκπαιδευτικοί που αποφεύγουν τη σωματική/φυσική επαφή με τους μαθητές τους, μπορεί να τους κάνουν κακό

Η άρνηση να αγγίξει κανείς τους μαθητές του μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια του καθημερινού μαθήματος είναι μια μορφή παιδικής κακοποίησης, υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι. Μέλη της Βρετανικής Ψυχολογικής Κοινότητας αναφέρουν ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν αγγίζουν τα παιδιά όταν είναι χαρούμενα, αναστατωμένα ή λυπημένα μπορεί να τους κάνουν κακό, παρεμποδίζοντας την ανάπτυξή τους. 

Ως 10 Μαρτίου παρατείνεται η διορία για αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές

Έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία για υποβολή αίτησης συμμετοχής στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, για μαθητές γενικών και επαγγελματικών λυκείων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Τα συστήματα πυρανίχνευσης δεν ξυπνάνε τα παιδιά

Τα συστήματα ανίχνευσης της φωτιάς στο σπίτι μπορεί να μην ξυπνούν τα παιδιά, προειδοποιούν ιατροδικαστές και ερευνητές πυρκαγιών από τη Βρετανία.

Σε κοινή μελέτη του Πανεπιστημίου Νταντί στη Σκωτία και της Υπηρεσίας Πυρκαϊών & Διάσωσης του Ντάρμπισιρ στην Αγγλία διαπιστώθηκε ότι το σχεδόν 80% των παιδιών που συμμετείχαν δεν ξυπνούσαν όταν οι ειδικοί ενεργοποιούσαν τους πυρανιχνευτές στα σπίτια τους.

Η κατάργηση μιας λέξης δεν αρκεί

«Θέατρο κάνουμε. Δεν κάνουμε κάτι ιδιαίτερο», είχε πει στην «Κ» ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Οικονόμου (12/7/2016), λίγες ημέρες προτού η ομάδα ΘΕΑΜΑ παρουσιάσει τους «Πέρσες» του Αισχύλου. Η ομάδα «Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία», αποτελούμενη από ηθοποιούς με αναπηρία και μη, ανέβηκε τότε στη σκηνή του Εθνικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και εισέπραξε το χειροκρότημα του κόσμου γιατί απλά έκανε καλό θέατρο.

Καλύτερες σχολικές επιδόσεις στα μαθηματικά για τα παιδιά που μαθαίνουν εν κινήσει!

Τα παιδιά εμφανίζουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις στα μαθηματικά όταν τα μαθαίνουν εν κινήσει, εμπλέκοντας όλο το σώμα τους στη μαθησιακή διαδικασία, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα.

Θεσσαλονίκη: Παιδιά μικροί… Πικάσο ζωγραφίζουν την πόλη!

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» στο πλαίσιο των δράσεων που ετοιμάζει τον Ιούνιο του 2017 με την Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος – ΠΕΕΒΕ και το Κολλέγιο Ανατόλια, προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά του Δημοτικού.

Όπως αναφέρουν «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας»: Η κατάθεση των έργων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Μαρτίου 2017. Θα ακολουθήσει η κρίση των έργων και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Θα δοθεί ένα Α΄ Βραβείο και 10 Έπαινοι. Ευρεία επιλογή των συμμετοχών θα εκτεθεί τον Ιούνιο στη Νέα Παραλία. Το Α΄ Βραβείο θα αξιοποιηθεί για την επικοινωνία όλων των δράσεων του Ιουνίου.

Τι ισχύει με τη νέα νομοθετική ρύθμιση (Ν. 4452/2017) για τα τμήματα που φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Τι ισχύει με τη νέα νομοθετική ρύθμιση (Ν. 4452/2017) για τα τμήματα που φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Σχετικά με τη μείωση του αριθμού των μαθητών σε τμήματα που φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Τι ισχύει με τη νέα νομοθετική ρύθμιση (Ν. 4452/2017)

Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαρτίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Κάθε Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, παιδιά και γονείς, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τον συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο Κυριακή Μουσείο!», που περιλαμβάνει παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική.

Έρευνα για την οδοντιατρική φροντίδα των αυτιστικών παιδιών

Τα αποτελέσματα συνδυασμένης ανάλυσης (μετανάλυσης) όλων των ερευνών που είχαν δημοσιευτεί έως το 2013 και οι οποίες αφορούσαν την ορθοδοντική και οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών με αυτισμό, ανακοίνωσαν επιστήμονες από την Ολλανδία και την Ελβετία.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μετανάλυσης τα παιδιά με αυτιστικές διαταραχές έχουν φτωχή στοματική υγιεινή και τις ίδιες, αν και συχνότερες, οδοντιατρικές ανάγκες με τα υγιή παιδιά.

Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό».

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Ο επόμενος διαγωνισμός Καγκουρό θα λάβει μέρος το Σάββατο, 18 Μαρτίου του 2017, στις 09:00 το πρωί.

Κυριακές στα Σφαγεία

Από 5 Μαρτίου 2017 έως και τις 9 Απριλίου 2017 θα διαρκέσει η πετυχημένη διοργάνωση αφιερωμένη στα παιδιά που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον. Φέτος η διοργάνωση «πάει» δυτικά – πάει Σφαγεία.
Στο κτίριο των παλιών Δημοτικών Σφαγείων και στο πλαίσιο της επανάχρησης του πρόσφατα ανακαινισμένου χώρου, θα πραγματοποιηθεί ο κύκλος εκδηλώσεων για παιδιά με τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ», σε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πολυπολιτισμικότητα.