Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Here’s Johnny: Μην το χάσετε!

Σήμερα, στις 23:30, στο ΠΡΙΣΜΑ +

Here’s Johnny 
Βιογραφικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γερμανίας 2008, που μας εισάγει στον υπερφυσικό κόσμο του διάσημου γραφίστα και καλλιτέχνη Johnny Hicklenton, και τη μάχη του ενάντια στη σκλήρυνση κατά πλάκας. Ζώντας σε μια κατάσταση ακινησίας και απογοήτευσης, ο Johnny δραπετεύει από τα όρια του δωματίου του μέσω των έργων Τέχνης του. Μέσω της έκφρασης της λαμπρής και μερικές φορές ενοχλητικής φαντασίας του, μαθαίνουμε για την ασθένειά του, από την οποία δεν μπορεί να δραπετεύσει. Σκηνοθεσία : Κατρίνα Μάνσουρ. 

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Here’s Johnny

Στις 19 Μαρτίου, ο Johnny Hicklenton έδωσε τέλος στη ζωή του σε μία κλινική στην ελβετία. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ

14 tips για ασφαλές κολύμπι στη θάλασσα

Το καλοκαιράκι έφτασε και εσείς είστε έτοιμοι να απολαύσετε μαζί με τα παιδιά σας τον ήλιο, τη θάλασσα, το κολύμπι. Και επειδή έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με πολλές και πολύ όμορφες παραλίες, είναι πάντα μια πολύ καλή ευκαιρία να εξοικειώσετε το παιδί σας με το υδάτινο στοιχείο, ώστε να κολυμπάει με ασφάλεια στα γαλανά νερά.

Προσπαθώ να περπατήσω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πόσο εφικτό είναι για ένα άτομο με αναπηρία να κινηθεί στους πιο προνομιούχους και προικισμένους πεζόδρομους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και να φτάσει μέχρι τη θάλασσα; Πόσο εφικτό είναι για μια μητέρα με παιδικό καροτσάκι, για δυο μικρά παιδιά, για έναν ηλικιωμένο ή για ένα νεαρό «αρτιμελές και υγιές» ζευγάρι να κάνει το ίδιο; Στα παραπάνω ερωτήματα θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, με τίτλο «Προσπαθώ να περπατήσω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 7 μ.μ. στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας», στο Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη.

«ALMA» Καλοκαιρινή γιορτή παιδιών & νέων με αναπηρία

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA», όπως γνωρίζετε, είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που δημιουργήθηκε το 1996 από επιστήμονες ειδικευμένους στην Ειδική Αγωγή με σκοπό την δημιουργική απασχόληση παιδιών και νέων με αναπηρία (νοητική υστέρηση και αυτισμό) και στόχο την ένταξή τους σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών Μέσα από ποικιλία δράσεων, όπως Λέσχη Δημιουργικής Απασχόλησης, αθλητικών προγραμμάτων, πολυήμερων εκδρομών και κατασκηνώσεων, όπως και προγράμματος προετοιμασίας νέων για ημιαυτόνομη διαβίωση τα παιδιά και οι νέοι μας έχουν την ευκαιρία για ισότιμη ένταξη στην κοινωνία μας. Με στόχο την ενημέρωση του κοινού για θέματα σχετικά με την αναπηρία συμμετέχουμε σε εκθέσεις και συνέδρια και αναπτύσσουμε «Δράσεις Ευαισθητοποίησης» σε μαθητές δημοτικών και γυμνασίων απέναντι στα παιδιά και τους νέους με αναπηρία.

Θεατρικοί μαθητικοί αγώνες «Ακτίς Ονείρου 2010»

“Ηλιοπροστασία: κανόνες για την ασφαλή έκθεση στον ήλιο"

Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται λίγο πριν την έναρξη των καλοκαιρινών μας εξορμήσεων με σκοπό τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση όλων και βέβαια τη διαμόρφωση μιας υγιούς στάσης ζωής.

Πόσο επιζήμιος και αντίστροφα πόσο απαραίτητος είναι ο ήλιος για την υγεία μας;
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος έκθεσης στον ήλιο;
Ποιους κανόνες ηλιοπροστασίας πρέπει ν' ακολουθούμε προκειμένου να αποφύγουμε τις όποιες βλάβες του DNA και να προλάβουμε τον καρκίνο του δέρματος;

Ημερίδα: «Αυτονομία και Επικοινωνία στην Καλαμαριά»

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ομάδα Δράσης Καλαμαριάς του προγράμματος «Αυτονομία και Επικοινωνία» του Οργανισμού Κοινωνικής φροντίδας του Δήμου Καλαμαριάς, το Τμήμα Ψυχολογίας και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια διεκδίκησης και έκφρασης των δικαιωμάτων και των αναγκών των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Παρουσίαση του βιβλίου «Η νύχτα των πυγολαμπίδων»

Την Παρασκευή 28 Μαΐου, στις 10:00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου η Αλεξάνδρα Μητσιάλη θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Η νύχτα των πυγολαμπίδων» σε παιδιά Α’, Β’, Γ’, Δ’ δημοτικού. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τουρνουά Ποδοσφαίρου 4Χ4 για παιδιά

Στις 29 και 30 Μαΐου 2010 πραγματοποιείται το 15ο Τουρνουά ποδοσφαίρου στο βοηθητικό γήπεδο του Καυτανζόγλειου Σταδίου. 'Οπως κάθε χρόνο αναμένεται η συμμετοχή των παιδιών να ξεπεράσει τα 1000 άτομα . Το Τουρνουά απευθύνεται σε παιδιά που γεννήθηκαν απο το 1995 έως το 2002.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

4ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία

4ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία
Ο Όμηρος στον 21ο αιώνα: Προφορική θεωρία, Νεοανάλυση, Ερμηνεία.

Κεντρική θέση στον παγκόσμιο φιλολογικό χάρτη των κλασικών σπουδών καταλαμβάνει για τέταρτη συνεχή χρονιά η Θεσσαλονίκη χάρη στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία με θέμα την ομηρική φιλολογία που διοργανώνει ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου της Γένοβας από 28 έως 30 Μαΐου 2010 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 

Το δικαίωμα πρόσβασης στην ηλεκτρονική επικοινωνία

Η μελέτη υπό τον τίτλο “Μια εισαγωγή στην έννοια της αναπηρίας και το άρθρο 5Α του Συντάγματος” που έχει εκπονήσει ο Ανδρέας Χ. Δημόπουλος LL.M. (Edin.), Ph.D. (Cantab.) και δημοσιεύεται στο Νομικό Περιοδικό Σύνταγμα (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2009), αποδίδει με τον πλέον χρηστικό τρόπο (μεταξύ άλλων) την αντικειμενική βάση του δικαιώματος πρόσβασης των ΑμεΑ στην ηλεκτρονική επικοινωνία και πληροφορία.