Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Βιβλιοπαρουσίαση: Signs of Survival: A Memoir of the Holocaust

 "Τότε ήμουν δέκα χρονών και η αδερφή μου οκτώ. Είχα την ευθύνη να ενημερώσω τους υπόλοιπους όταν έρχονταν οι στρατιώτες, γιατί τόσο η αδερφή μου όσο και οι γονείς μου ήταν κωφοί. Ήμουν τα αφτιά της οικογένειάς μου."

Γιώργος Χρούσος: Το στρες αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου των παιδιών

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας για την έρευνά του στο Σύστημα του Στρες και τις επιδράσεις του στον άνθρωπο μιλά στην «Κ» για τις μεταβολές στο γονιδίωμά μας, τη μείωση του μέσου όρου του IQ της ανθρωπότητας και τα αυξημένα περιστατικά βίας ανηλίκων

Οι βασικές απειλές κυβερνοασφάλειας με στόχο παιδιά το 2024

Με τα περισσότερα παιδιά να έχουν πλέον πρόσβαση ή να διαθέτουν smartphone ή tablet, η ηλικία στην οποία αρχίζουν τη γνωριμία τους με τον ψηφιακό κόσμο και την τεχνολογία μειώνεται συνεχώς. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για τους γονείς να ενημερώνονται για τις τελευταίες απειλές κυβερνοασφάλειας με στόχο παιδιά, ώστε να τα προστατεύουν καλύτερα από πιθανούς κινδύνους. Οι ειδικοί της Kaspersky διερευνούν ορισμένες από τις βασικές τάσεις της κυβερνοασφάλειας που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και παρέχουν συμβουλές για το πώς να προστατεύουν τις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών τους.

“Όλες οι αλήθειες του κόσμου κρύβονται μέσα στα παραμύθια”

Ένα νέο παραμύθι αλλά και μια ιστορία σύγχρονη, που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει όλα τα παιδιά να μπουν στη θέση του άλλου και να καταλάβουν πως είναι να μην έχεις πρόσβαση σε πράγματα, δρόμους, χώρους επειδή κινείσαι με αναπηρικό αμαξίδιο, έγραψε η γνωστή συγγραφέας Ελένη Μπετεινάκη.

Γονείς και εκπαιδευτικοί διαφωνούν με τη συγχώνευση 4ου και 13ου Γυμνασίων Θεσσαλονίκης - Οι «λόγοι σύνδεσης»

Μία διαφορετική διάσταση στο θέμα της συγχώνευσης του 4ου με το 13ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης δίνουν ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου, επισημαίνοντας πως τα ζητήματα που προκύπτουν δεν είναι μόνο αυτά που αντιμετωπίζουν άλλα σχολεία που βρέθηκαν στην ίδια διαδικασία.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για νέο μέλος - Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης 2024 - 2025

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα άτομα να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση, ώστε να συμμετέχουν στη μεγαλύτερη νεανική οργάνωση της Θεσσαλονίκης!
Για να μπορέσετε να γίνετε μέλη του οργανισμού πρέπει να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα*  μέχρι την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 και να παρακολουθήσετε τουλάχιστον ένα από τα ενημερωτικά workshops, για τα οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. 

Τα απαγορευμένα ονόματα, που οι Γερμανοί δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους

Στη Γερμανία υπάρχουν κανόνες για τα πάντα, και το όνομα του παιδιού δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το δικαίωμα των γονέων να επιλέξουν ένα όνομα περιορίζεται εάν επηρεάζει την ευημερία του παιδιού. Έτσι, το κράτος έχει δικαίωμα και καθήκον να προστατεύσει το παιδί από μια ανεύθυνη επιλογή των γονιών. Τα γερμανικά δικαστήρια απορρίπτουν αυτά τα ονόματα

Δήμος Θερμαϊκού: Στον αέρα τρεις παιδικοί σταθμοί λόγω έλλειψης αδειοδότησης

Με λουκέτο κινδυνεύουν τρεις παιδικοί σταθμοί του δήμου Θερμαϊκού, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν αδειοδοτηθεί με βάση τις προδιαγραφές που θέτει ο νόμος.

Έπειτα από αλλεπάλληλες παρατάσεις που δόθηκαν, καθώς η πανδημία αποτέλεσε εμπόδιο για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών, στις 31 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία για τη συμμόρφωση δημοτικών παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών με το Προεδρικό Διάταγμα 99 του 2017, που θέτει αυστηρούς όρους για την έκδοση άδειας λειτουργίας του.

Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO: Εκπαιδευτική δράση για τη γνωριμία τους από το Υπουργείο Πολιτισμού

Ένα σημαντικό εργαλείο για την εποικοδομητική γνωριμία των μαθητών με τα ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, την κατανόηση σημαντικών εννοιών που σχετίζονται με το πλούσιο πολιτιστικό μας απόθεμα αλλά και την σημαντικότητα της προστασίας και της προβολής του προσφέρει η δράση με τίτλο «Μνημειώδεις Περιπέτειες στα ελληνικά Μνημεία της UNESCO» η οποία παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

«Εξυπνο» χάπι ινσουλίνης υπόσχεται το τέλος των ενέσεων για τους διαβητικούς

Η ινσουλίνη μεταφέρεται στο ήπαρ με «νανο-οχήματα» και ίσως στο μέλλον να τοποθετείται μέσα σε ένα… κομμάτι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη - Διεξήχθησαν επιτυχημένα πειράματα σε μπαμπουίνους και αναμένονται κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους το 2025.