Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Βιβλίο: "Μέχρι να φτάσω ως εδώ. Σκέψεις και εμπειρίες ενός νέου με αναπηρίες"

 "Οι άνθρωποι έχουν την τάση να πετούν στο περιθώριο κάτι που διαφέρει από το αρχικό τους πρότυπο. Έχοντας αυτό το κλασικό μοντέλο, δεν μπορούν να δεχτούν τις ικανότητες ενός ανθρώπου που φαινομενικά και με την πρώτη ματιά διαφέρει πολύ. Προσωπικά, επειδή έχω δυσκολίες στην ομιλία, στην ακοή και στις κινήσεις, έχω υποστεί από τους συνανθρώπους μου κάποιες πιέσεις για να απομονωθώ. Παρόλα αυτά, μπόρεσα να αντιδράσω και να μην δεχτώ αυτήν την κατάσταση. Αντίθετα, με ενδιαφέρει να συμμετέχω σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα και σήμερα πια αισθάνομαι χρήσιμος.

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: "Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα"

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας με θέμα "Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα", από 25 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.click2go.gr/latestnews/1544-2011-07-20-08-29-30
http://www.protothema.gr/life-style/politismos/article/?aid=135318

Οικογενειακό Επίδομα 2011

Το Google βλάπτει τη μνήμη;

Θα μπορούσε το Google, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως, να ελαττώνει τη μνήμη μας; Ενδεχομένως, λένε τέσσερις ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Columbia, που πιστεύουν ότι οι δυνατότητες που δίνει το Google για γρήγορη αναζήτηση, μπορεί να «εκπαιδεύουν» τον εγκέφαλο να μη συγκρατεί πληροφορίες που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι μπορεί να τις βρει απλώς πατώντας το enter…

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος: contACT#3- Cross My Art

To contACT art club στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του
3ου Ετήσιου Φεστιβάλ Σύγχρονης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 

contACT#3-Cross My Art

διοργανώνει διαγωνισμό Αφίσας- Προγράμματος με τιτλο

"Vision Me #3"
Περισσότερα εδώ.

Δήμος Λαγκαδά: Πρόγραμμα στην πισίνα ξεκίνησε για παιδιά με αναπηρία

Άρθρο τής εφημερίδας «τύπος Θεσσαλονίκης» τής 15ης Ιουλίου 2011.
Στην πισίνα των Λουτρών Λαγκαδά κατά τις απογευματινές ώρες ξεκίνησε από χθες το πρόγραμμα «Παιδί και Πισίνα» για παιδιά ΑμεΑ. και θα διαρκέσει έως και τις 15 Αυγούστου.

Λουξεμβούργο: Πολιτική με... νόημα

Οι πολιτικές συζητήσεις  (debates) στο Λουξεμβούργο θα διεξάγονται στο μέλλον και στη νοηματική γλώσσα, αποσκοπώντας να γίνει η χώρα πιο προσβάσιμη για τα άτομα με αναπηρία. Η σχετική ανακοίνωση έγινε κατά τη συζήτηση του Chamber of Deputies σχετικά με τη συνθήκη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Διεθνής διαγωνισμός για παιδιά: Tux Paint Kids Summer Drawing Contest

Η WorldLabel.com έχει προκηρύξει ένα διασκεδαστικό διαγωνισμό για τα παιδιά με έπαθλο  3 OLPC φορητούς υπολογιστές και άλλα πολλά δώρα!
Ο διαγωνισμός 2011 Tux Paint Summer Drawing Contest αφορά παιδιά από τριών μέχρι δώδεκα ετών που ζουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα παιδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους χρησιμοποιώντας το  Tux Paint, ένα βραβευμένο σχεδιαστικό πρόγραμμα για παιδιά. Υποβολή συμμετοχών μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2011.

Διεθνής πρωτιά για 30χρονη διδάκτορα Βιολογίας του ΑΠΘ

Η Αναστασία Παπαδοπούλου κατέκτησε το βραβείο της Καλύτερης Νέας Ερευνήτριας (Young Investigator Award) για το έτος 2011 για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Κριτήρια και διαδικασίες απόδοσης δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, προσδιορίζονται τα κριτήρια και οι διαδικασίες απόδοσης δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος αποτελεί χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα συμβάλει στην ορθολογικότερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού και στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Ενημέρωση επί των διαδικασιών χορήγησης 10 αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων στο Δήμο Κέρκυρας

Ο Δήμος Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αφορά στην έναρξη της κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών για την χορήγηση εννέα (9) νέων αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων και μια (1) σχολάζουσα σε ΑμεΑ και λοιπόν κατηγοριών.

«Τηλεπρόνοια» για ΑμεΑ και ηλικιωμένους

Την υλοποίηση προγράμματος «τηλεπρόνοιας» ανακοίνωσε ότι θα «τρέξει» η Αναπτυξιακή του Δήμου Βέροιας ο απερχόμενος πρόεδρός της Παύλος Παυλίδης, έπειτα την ένταξή του σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα παρέχονται υπηρεσίες σε άτομα ανήμπορα σε συχνές μετακινήσεις.