Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο Διόνυσος «ζωντανεύει» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο Θεός Διόνυσος ζωντανεύει στις 27 Μαρτίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μέσα από το Παραμύθι της Κυριακής, που την Κυριακή 27 Μαρτίου είναι αφιερωμένο στο θεό του κρασιού, του χορού και του θεάτρου.

ΠΕΚ: Κοσμοπολίτικο Καφενείο Κωφών

Η Πανελλήνια Ένωση Κωφών (ΠΕΚ) σας προσκαλεί στις 18 Μαρτίου στις 20:30 στο χώρο της, για να "συζητήσουμε όλα τα επίκαιρα θέματα σχετικά με την Ελλάδα, την κοινότητα των Κωφών και άλλα πολλά με δωρεάν καφέ ή τσάι!"

Κυριακή 20 Μαρτίου: Ομάδα κατά της ομοφοβίας στην Εκπαίδευση, ανοιχτή συνάντηση & προβολή

Η 'Ομάδα κατά της ομοφοβίας στην Εκπαίδευση' διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 18:00 στο Blue Train (Κωνσταντινουπόλεως 84, Γκάζι) την πρώτη της ανοιχτή συνάντηση ώστε να γνωριστούμε και να μιλήσουμε για το θέμα αυτό.

Συναντήσεις με γονείς στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η εφηβεία είναι μια περίοδος αλλαγής αλλά και ιδιαίτερης ευαισθησίας. Η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή χαρακτηρίζεται από φυσιολογικές ανησυχίες που συχνά αναστατώνουν και τους γονείς. Το σύνθετο αυτό θέμα θα συζητηθεί σε δύο συνεχόμενες συναντήσεις, που απευθύνονται σε γονείς εφήβων και εκπαιδευτικούς που εργάζονται με παιδιά στην εφηβεία. Οι συναντήσεις έχουν το χαρακτήρα ομιλίας – συζήτησης, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και θα διαρκέσουν 2 ώρες η καθεμία τις παρακάτω ημέρες και ώρες: 

Ημερίδα: (Αντι)μιλώντας στις βεβαιότητες: φύλα, αναπαραστάσεις, υποκειμενικότητες


Ο Όμιλος για τη Μελέτη της Ιστορίας και της Κοινωνίας σας προσκαλεί στην ημερίδα (Αντι)μιλώντας στις βεβαιότητες: φύλα, αναπαραστάσεις, υποκειμενικότητες, που διοργανώνει το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στο νέο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια).

Διάλεξη: Χτίζοντας γέφυρες από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Ο Σύλλογος Γονέων του Ασύλου του Παιδιού σας προσκαλεί στη διάλεξη με θέμα Χτίζοντας γέφυρες από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 και ώρα 18:00, στην αίθουσα «Κέντρο Μόρφωσης και Ψυχαγωγίας - Καθηγητής Γιάννης Τριανταφυλλίδης», στο B' Συγκρότημα του «Ασύλου του Παιδιού» (Θέρμη).
Εισηγήτρια η Αγγελική Βοζίκη, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής.
Θα υπάρξει φύλαξη παιδιών άνω των 4 ετών.

Πηγή: cityportal

Χρυσό και χάλκινο στην άρση βαρών σε πάγκο

Στον αστερισμό των μεταλλίων και των διακρίσεων συνεχίζει να κινείται η ελληνική άρση βαρών σε πάγκο. Στο διεθνές τουρνουά “Φάζα” που φιλοξενείται στο Ντουμπάι, ο Νίκος Γκουντάνης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των 67,5 κιλών, ενώ ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, στα 75 κιλά, κατετάγη τρίτος.

Η ανακύκλωση μέσα από το "παιχνίδι" της μουσικής

Αναμφισβήτητα, ένας από τους βασικούς στόχους της εκπαίδευσης, σε όλες τις βαθμίδες της, είναι η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης των ατόμων.
Κι επειδή πράγματι λειτουργούν στα σχολεία μας αξιόλογα προφράμματα περιβαλλοντική μάθησης, βλέπουμε πως τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος.
Διαβάστε περισσότερα στη ΡΟΔΙΑΚΗ, από όπου και το απόσπασμα.

Κάτι μαγειρεύεται!!!


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κυρίου Βλάχου και απολαύστε συνταγές μαγειρικής με... νόημα.

Τα παιδιά δημιουργούν ανακαλύπτοντας το νεολιθικό πολιτισμό

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα παρουσιάζει έκθεση έργων των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Ψυχικού, με τίτλο ‘Συναισθήματα και Μηνύματα-Τα παιδιά δημιουργούν ανακαλύπτοντας το νεολιθικό μας παρελθόν’.

Μόνο του στο σπίτι;

Eίναι αρκετά μεγάλο αλλά και αρκετά... μικρό! Αν χρειαστεί να μείνει μόνο στο σπίτι, ακόμα και μόνο για λίγη ώρα ή λίγα λεπτά, του έχετε δώσει τα απαραίτητα μαθήματα «επιβίωσης»;

Από πότε μπορούν να μένουν μόνα τους στο σπίτι; Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία από την οποία και μετά θεωρείται «νόμιμο» να μπορούμε να αφήνουμε τα παιδιά μας μόνα τους φεύγοντας από το σπίτι. Το μικρό μας χρειάζεται «επιτήρηση» ακόμη και όταν δεν είμαστε εκεί, γιατί ακόμα και στο κλειστό περιβάλλον του σπιτιού δεν είναι πάντα ασφαλές. Στην καθημερινότητα, βέβαια, αποδεικνύεται ότι δεν μπορούμε να τηρήσουμε από ένα σημείο και μετά αυτό τον κανόνα, οπότε η ασφάλεια του παιδιού μας κρίνεται από το πόσο «ώριμο» είναι, από το εάν το έχουμε βοηθήσει να συνειδητοποιήσει τη σημασία των κινδύνων που υπάρχουν.

Διάθεση συστήματος ABEKT 5.6 στις σχολικές βιβλιοθήκες

Tο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) ανακοινώνει ότι διαθέτει την τρέχουσα έκδοση του συστήματος αυτοματισμού βιβλιοθηκών ΑΒΕΚΤ 5.6 σε όλες τις σχολικές βιβλιοθήκες που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας. Η δωρεάν διάθεση του ΑΒΕΚΤ, που συνοδεύεται από εγκατάσταση, εξ αποστάσεως επιμόρφωση των υπευθύνων των βιβλιοθηκών, καθώς και διαδικτυακή υποστήριξη στη χρήση του συστήματος, θα υποστηριχθεί πλήρως από τις υποδομές και την τεχνογνωσία που ανέπτυξε το ΕΚΤ τα τελευταία χρόνια και από το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του.

Μαθαίνοντας τρόπους στο παιδί

Είτε αφορά μια οικογενειακή συγκέντρωση, είτε μία επίσκεψη σε σπίτι φιλών ή ακόμα μια βόλτα στις κούνιες ή το σινεμά, πολλοί είναι οι γονείς που έχουν αναρωτηθεί φωναχτά ή από μέσα τους; Καλά παιδί μου, πού είναι οι τρόποι σου;