Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Πώς να αποκωδικοποιείτε τα σχόλια των εκπαιδευτικών για θέματα μάθησης και προσοχής.

Πήγατε ποτέ σε συνάντηση γονέων-εκπαιδευτικών και νιώσατε ότι ο/η εκπαιδευτικός με τα σχόλια του/της εννοούσε κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά έλεγε; Ή ότι ήταν ασαφής για μια ανησυχία που είχε; Μερικές φορές οι εκπαιδευτικοί δεν είναι τόσο ευθείς, όσο θα ήθελαν ή θα έπρεπε να είναι. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για μια τέτοια συμπεριφορά.

Τα smartphones και τα tablets προκαλούν προβλήματα στην ψυχική υγεία του παιδιού

Κι όμως, η ηλικία των 2 ετών είναι αρκετή για να αναπτυχθούν θέματα στην ψυχική υγεία του παιδιού, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Μόνο μία ώρα την ημέρα μπροστά σε μία οθόνη αρκεί για να κάνει τα παιδιά πιο αγχώδη και καταθλιπτικά. Επιπλέον, τα κάνει λιγότερα περίεργα για μάθηση, λιγότερο ικανά να ολοκληρώσουν μία δραστηριότητα και λιγότερο συναισθηματικά σταθερά.

Άνοιξε ξανά τις πόρτες της η βιβλιοθήκη Ξυλαγανής

Άνοιξε ξανά τις πόρτες της φέτος η βιβλιοθήκη Ξυλαγανής, η οποία υποδέχθηκε μικρούς μαθητές για δημιουργική απασχόληση, ενώ υπάρχουν και σχέδια για περαιτέρω βελτίωση κι ανάδειξη του χώρου από τη δημοτική αρχή Μαρωνείας - Σαπών. Πρόκειται για την παιδική - εφηβική βιβλιοθήκη που βρίσκεται εντός του οικισμού Ξυλαγανής και διαμορφώθηκε χάρη και στην παλιά χορηγία του ιδρύματος Μποδοσάκη.

Οι τρεις μαραθωνοδρόμοι της υπέρβασης και οι ιστορίες τους

«Είμαι ο Βαγγέλης Βρόντζος από τα Γιαννιτσά. Εχω κάτι που είναι από μέσα μου και δεν περπατάω. Εχω, όμως, τη μητέρα μου που το βλέμμα μου είναι πάντα πάνω της. Είναι δίπλα μου, στο σχολείο, στις δραστηριότητές μου, παντού. Η μαμά μου με βοηθάει να πλυθώ, να ντυθώ, να φάω το φαγητό μου. Την αγαπώ και εύχομαι να είναι γερή. Κάνει τα πάντα για μένα».

Το «Σχολεία εν Δράση» του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας στο 5o Διεθνές Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Karditsa Earthquake Project – Σχολεία εν Δράσει, με φορέα υλοποίησης το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, συμμετείχε στο 5o Διεθνές Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας, Safe Kozani 2018, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν 31 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας, από κοινού με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας και την Ελληνική Πυροσβεστική Ακαδημία.

Η απαγορευμένη διαφήμιση βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που θα σας κάνει να δακρύσετε

Η βρετανική αλυσσίδα σούπερ-μάρκετ Iceland στηρίζει τη μάχη εναντίον της καταστροφής των τροπικών δασών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Αυτισμός - διπολική διαταραχή σχετίζονται με προχωρημένη ηλικία του πατέρα

Καθοριστικός παράγοντας όχι μόνο για την επίτευξη εγκυμοσύνης, αλλά και για την γέννηση ενός υγιούς παιδιού, θεωρείται πλέον από τους ειδικούς η ηλικία του πατέρα, που παλαιότερα δεν αναφερόταν καν στο ιστορικό κύησης, αλλά ούτε και σε αυτό της θεραπείας υπογονιμότητας ή της προγεννητικής διάγνωσης.

Ταλαντούχα παιδιά της Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν χθες στην εκδήλωση του CTY Greece

22 παιδιά από την Αλεξανδρούπολη έχουν παρακολουθήσει ως τώρα τα μαθήματα του CTY Greece για χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά. 16 από αυτά μάλιστα με υποτροφία, με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Kyma Project αγωνίζεται να διαδώσει την κουλτούρα της συμπερίληψης στους χώρους τέχνης

Η Αγγελική Μητροπούλου μιλά στην Popaganda για την πλατφόρμα που σκοπό έχει να κάνει τον χορό προσβάσιμο για όλους ανεξαρτήτως αναπηρίας, φυλής, ηλικίας ή οποιουδήποτε άλλου διαχωρισμού.
Διαβάστε τη συνέντευξη στη Λίνα Ρόκου εδώ.

Χωρίς Μαθηματικό το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο - Παραμένουν τα διδακτικά κενά στο πρότυπο σχολείο

Με διδακτικά κενά περίπου 70 ωρών άρχισε η φετινή σχολική χρονιά για τους μαθητές του Βαρβακείου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου. Πρόκειται για το 20% του συνόλου των μαθημάτων κυρίως ειδικοτήτων βασικού κορμού, όπως Μαθηματικά, Φιλολογικά και Φυσικές Επιστήμες. Αν και τα περισσότερα από τα εν λόγω κενά καλύφθηκαν σταδιακά και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, ο κ. Παναγιώτης Γκενάκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου στο Γυμνάσιο εξηγεί στην «Κ» ότι η μερική αποκατάσταση έγινε με «αποσπασματική και ολιγόωρη διάθεση καθηγητών και χωρίς τα απαιτούμενα αξιολογικά κριτήρια» σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τα πρότυπα σχολεία.

Προσφυγόπουλα εκδίδονται στο σκλαβοπάζαρο του σεξ στην Αθήνα για να επιβιώσουν

Κάθε άλλο παρά ιδανικές μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τις συνθήκες τις οποίες βιώνουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, ωστόσο η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη για τα παιδιά.

Τα προσφυγόπουλα στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένα σ’ έναν σοκαριστικό φαύλο κύκλο κακοποίησης καθώς αναγκάζονται να εκδίδονται για να επιβιώσουν και κάποια αγοράζουν στη συνέχεια με τα «κέρδη» τους σεξουαλικές υπηρεσίες από γυναίκες, σημειώνει το Reuters το οποίο στο ρεπορτάζ του αναφέρεται στις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Φάρος», για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Αθήνα, που είναι εκτεθειμένα στην εκμετάλλευση.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ: Δημιουργία θεατρικής ομάδας ενηλίκων με αυτισμό

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έχει τη χαρά να ανακοινώσει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη δημιουργία θεατρικής ομάδας ενηλίκων με αυτισμό. Προς τούτο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να επικοινωνήσει με το γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ώστε να δηλώσει τη συμμετοχή του στο τηλ: 2104143356 και στο email: info@dithepi.gr